reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

na razie nie mam do tego glowy a jak mam ochote cyknac fotke to zwykle jestem ubrana w jakis łach albo mam biust na wierzchu, wypadąłoby się przebrac ale nie chce mi sie :zawstydzona/y: poza tym mus byc A w domu by mi zrobic zdjecie, bo nie mam duzego lustra. Jakos lada dzien wstawie, postaram ise

A to szczęściarz widzę ;-) hehehe

Z tymi porodami jednej sali to chyba fajne, zbliża do siebie kobietki ;-) no ale jakby już miał mnie czyjś facet oglądać to by już nie było tak fajnie...

reklama
dzięki Dziewczyny;-)
od razu lepiej sie zrobilo czlowiekowi:-D

pathanka oj jednak troszke widac, ze poszlo w du..pcie:-D

Matko w ciągu ostatnich dni jakoś mi strasznie piersi urosły, każdy stanik mnie ciśnie, nawet taki stary do karmienia :szok:

W weekend przebrałam u teściów stare ubranka, zrobiłam selekcję, dziś zaczęłam pranie. Odcedzilam wszystkie kwiatki, serduszka itp, ale kilka różowawych mam, także z Wojtka będzie kolorowy chłopak ;)

dziewczyny , które rodziły SN: czy warto brać ze sobą TANTUM ROSA? Pamietam , ze ostatnio miałam , ale z wiadomych powodów mi sie nie przydało. Jak się tego używało?

Bardzo drażnią mnie ostatnio pytania : jak będziesz rodzić? Wiele osób myśli , że skoro miałam cesarkę to teraz chyba mogę sobie wybierać , zaplanować a na pewno nie planuję męczyć się SN. Czy trzeba każdemu tłumaczyć co znaczy cesarka w trybie pilnym?

No to jak zamierzasz rodzić? :cool2::-D:-p

Ja używałam po Julce, ale w szpitalu dostawałam za friko gotowe okłady:tak: Przy Asi mi się nie przydało bo nie byłam nacinana.

a jak nie bedzie gotowych okładów to jak się tego używa?;-)tylko po nacinaniu?

zamierzam rodzić szybko i ... skutecznie;-)

Po porodzie możesz się przemywać lub namaczać gazę, położyć sobie między nogami i taki oto okład ;-) sprzedawana jest w saszetkach i tam jest napisane jak rozrobić płyn.

reklama
Martolinka jak najbardziej warto zabrać ze sobą, bardo pomaga. Kupujesz w saszetkach (mozesz na sztuki kupic lub całe opakowanie 10szt) rozrabiasz w saszetkę w 0,5 litra przegotowanej wody i albo przemywasz sobie po kazdej wizycie w toalecie ale robisz okłady 3 razy na dobę. Saszetka spokojnie na dobe ci starczy (dłużej rozrobione stac nie może) wiec ja 4 sobie zakupiłam tym razem. Jak przy Kubie A. mi zafundowąła cały krtonik to mi wystarcyło na Kube, Michała, róne atrakcje pomiędzy i jeszcze mi zostało ale data wazności się w przyslym miesiacu kończy

Do góry