reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

kilolek ze mną na patologii leżała babka , która była w 38 tc. Chorowała na nadciśnienie. Jej wyniki sięgały nawet 160/100 . Wzięli ja na stól zaraz po tym jak zaczeła sie skarżyć , ze coraz słabiej widzi , ma zamazany obraz

reklama
Ja znowu cc wspominam bardzo dobrze:tak:
Nic mnie nie bolalo po niej, czulam sie naprawde dobrze.
No ale nie wiem jakby teraaz bylo, 19 kwietnia mam spotkanie w sprawie porodu z tego powodu, ze jestem wlasnie po cc. Ciekawe co zdecydują

Dziewczyny, czy w ciąży łuszczyła się wam skóra na brzuchu ?
Ja myślałam ze to od kremu (codziennie smaruje Mustella), ale dzisiaj przyjżałam się dokładnie i jednak nie :/ Codziennie cały brzuch mam w płatkach skóry. Do tego pod światło widac że mam drobne białe rozstępy :/ a miałam nadzieję, ze udało mi się je mustellą zahamowac. Eh...

ja nigdy się z czyms takim nie spotkałam. Moze trzeba by lekarzowi pokazac?

lekarz nawet teraz zapytał czy mam suchą skórę jak zobaczył brzuch, ale ja myślałam że to od kremu i tak powiedziałam. No ale czytam w necie, ze to się zdarza, nie wiadomo dlaczego.
cóż na pewno teraz odżywam się gorzej niż w ciaży z Alicją, poza tym zima.. może to dlatego. Trudno. Idę pod prysznic i się czymś smarowac :)

Agrafka to wygląda na przesuszoną skórę po prostu.
Jak na razie nie mam rozstępów , ale w poprzedniej ciąży tylu się nabawiłam więc teraz liczę na łaskawość ;-)poza tym jestem zadowolona z balsamu rossmanowskiego dla kobiet w ciaży- bardzo łądnie nawilża

Dziewczyny nie wiem czy o tym słyszałyscie:
"Dla niemowląt i kobiet w ciąży – podawanie Dicofloru 60 w ostatnim miesiącu ciąży, a następnie niemowlętom Dicofloru 30 przez pierwsze 6 miesięcy życia obniża ryzyko alergii o 50%"

Ja słyszałam o tym od koleżanki, której tato jest pediatra alergologiem i ona sama brała ten dicoflor przez cały 3-ci trymestr.
Podpytam jeszcze mojej ginki i pediatre Ali, ale zaszkodzic to na pewno nie zaszkodzi a jesli moze pomoc to bede brac.

Dziewczyny z moim mezem wybierać imie dla dziecka to jedna wielka masakra:-D
Nie wytrzymam chyba i sama postanowie jak bedzie mial na imię:tak:
Mamy kilka opcji:
Igor, Antoś, Aleksander ( mi sie podoba Aleks ale mąż mowi, ze sobie bede mogla do Niego tak mowic a jak cos to ma byc cale dlugie imię:-D), wczoraj doszedl jeszcze Wojtuś:tak: Mowi mi tak: Mamy malego Kubusia, pozniej bedzie Kuba a dorosly Jakub wiec drugi tez tak ma mieć na imię, zeby bylo dla malutkiego i wymyslil Wojtka,maly Wojtuś, wojtek i dorosly wojciech:tak: albo maly Oluś, pozniej Olek i dorosly aleksander:-D
Ja z Nim chyab nie wytrzymam

reklama
Do góry