maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Moonik mi pomagały migdałki,może spróbuj
Jaś piękne imię :-)
Jaś piękne imię :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Carolin - drugie łózeczko obowiązkowo kupujemy, poluję na jakieś uzywane. My jeszcze Tadkowi szczebelków nie wyjmujemy jak spi, bo by wyleciał (b. czesto spi w poprzek i to z głową na wysokości tych wyjmowanych szczebelków), więc na przenosiny do dużego łóżeczka jeszcze za wcześnie. Ba, nawet sięzastanawiamy nad kupnem drugiego łóżeczka turystycznego, bo jak pojedziemy z dwójką do jednych lub drugich dziadków... Ale to już po porodzie ewentualnie.
A z wózkiem to nie wiem jak będzie :/ Mam gondolę schowaną w piwnicy, teraz jezdzimy maclarenem xt. Póki co to wzięłam się za "trening fizyczny" Tadka i większość spaceró jest tylko na nóżkach. Po pierwsze chce, zeby sięwzmocnił, a po drugie chcę wiedziec, ile jest w stanie wytrzymać (okazuje się, ze naprawde dużo. Godzina nonstop chodzenia po dworze, potem wejsscie po schodach, a w mieszkaniu nadal biega). Tez słyszalam, ze ludzie jakos wsadzają starszaka w nogi gondoli, ale jakos tego sobie nie wyobrazam. Raz widziałam babke, która wsadziła starsze dziecko NA budkę gondoli, ale ona miala jakis taki masywny wózek i w dziwnym kształcie - u nas na to nie ma szans. Liczę, że Tadek będzie po prostu chodził sam, a spacery po prsotu będą raczej krótkie, a częstsze, np. nie jeden długi, tylko 2 lub 3 krótsze.
Dziewczyny są specjalne siedziska które się montuje na gondolce i w razie jak się starsza zmęczy można go tam posadzić.
a może obejrzyjcie sobie ten wózek
baby joger city select może być jako wózek pojedynczy i jako podwójny
baby jogger city select - Szukaj w Google
moonik - bardzo ładne imię wybraliście dla drugiego synka tak jak mój pierworodny
carolin - na kiedy masz termin?
my łóżeczko drugie kupujemy koło grudnia - takie "dorosłe" ale też się obawiam, czy Jasiek da sobie na nim radę...
coś mniej więcej takiego:
ŁÓŻKO 90x200 SOSNA + SZUFLADY+POŚCIEL (1200576903) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻKO SOSNOWE MARTUSIA 3 90/200 +MATERAC (1194601769) - Aukcje internetowe Allegro
jeżeli jednak nie da rady, to na jakiś czas wystawimy je na strych, a kupimy drugie turystyczne takie:
CHICCO KOJEC SPRING LOZECZKO TURYSTYCZNE PROMOCJA (1211451360) - Aukcje internetowe Allegro
a to "dorosłe" poczeka na niego jeszcze parę miesięcy
co do wózka to jeszcze nie wiem, chyba zostanę przy starym Jasiowym z gondolą, a że to będzie styczeń to pewnie spacery będa ograniczona... najwyżej będziemy wychodzili przed dom i bawili się w śniegu, a mały w gondoli, a na wiosnę kupimy podwójną spacerówkę - chyba, że Jasiek będzie już dobrze za rękę chodził i się suchał, żeby nie uciekać.
Carolin nie wiedziałam, że będziesz mamą po raz drugi gratuluję!!!
MOja koleżanka bedzie miała dzidzię w lutym (starsza córka z października węc bedzie miała dwa latka i troszkę) i oni maja taką kanapkę. i juz ucza Zosię spać tam, i tyle...