reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejne dziecko

Jeszcze raz bardzo dziękuję:-)

Napisz nam koniecznie jak tam Gosia odnalazła sie w roli starszej siostry i jak malutki.

Gosia zareagowała super - najchętniej nie odstępowałaby małego na krok, pomagała kąpać i przewijać:) Przygotowywaliśmy ją do roli starszej siostry od samego początku ciąży praktycznie i przez cały okres razem czekaliśmy na rozwiązanie i razem z tatą rozmawiali "do brzuszka":-D
Wiele czytałam w ciąży na temat zazdrości starszych dzieci i młodsze rodzeństwo i na wypadek "godziny W" ustaliliśmy z Tomkiem, że będzie poświęcał Gosiakowi jeszcze więcej czasu, aby nie poczuła się zaniedbana kiedy cała rodzina - babcie i ciocie - zachwyca się maluszkiem.
Na szczęście teściowie zakochani w Gosi bezgranicznie, więc na brak uwagi nie może narzekać:)
Poza tym Gosia poszła teraz do przedszkola i choć obawialiśmy się bardzo tego zbiegu podwójnych emocji - narodziny braciszka i nowe środowisko - okazało się, że na razie wszystko jest OK:tak:

reklama
Matylda fajnie że Gosia tak dobrze zareagowała :)

a mi Emilka się cofa z mową wydaje mi się ze ja nie "zdrabniam" słów jedynie jak się wygłupiam z D to kosi kosi łapci śpiewam itp a ona jak coś chce to zdrabnia np jak chce jej się pić to mówi piciu piciu:szok: ja nie reaguję i pytam ją kolejny raz co chciałaś ? i dopiero jak powie normalnie to reaguje :sorry2: rzadko to robi ale zauważyłam że jednak tak :sorry2:

Rosmerta super że na wizycie wszystko ok :tak:no i maleństwo maleńkie :-D;-) a termin myślałam ze masz na kwiecień a jednak ma marzec ;-)

Matyldo wcale się nie dziwię, że Gosia dobrze zareagowała na braciszka, po takim przygotowaniu;-) Mądra i dzielna z niej dziewczynka, że daje sobie radę ze wszystkimi nowościami jakie ją spotkały w jednym czasie:tak:

Rosmerta dobrze, że wszystko w porządku i Maleństwo rośnie zdrowo:-) Zaraz będziesz na półmetku i zacznie być widać coraz bardziej brzuszek;-)

Gosiu
Emilka najprawdopodobniej chce zwrócić na siebie uwagę i dlatego się tak wygłupia;-) U nas też było tak przez chwilę, ale Victor się nie uwstecznił w mówieniu, wręcz przeciwnie Oli zaczął mówić coraz więcej:rofl2:

Cześć Dziewczynki!!!
Matylda-moje gratulacje!!!!
Rosmerta-super wiadomość-gratuluję i trzymam kciuki za lekką i zdrową ciążę:-)
U nas wszystko w porządku. Ignaś rośnie jak na drożdżach, Tosia dalej jest dumną siostrą, chociaż delikatna to ona w ogóle nie jest wobec niego. Oczywiście z miłości chciałaby go ściskać i całować. Trzeba mieć na nią oko non-stop.
a tu Ignaś

Załączniki

• DSC_6907.jpg
    DSC_6907.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC_6511.jpg
    DSC_6511.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC_6487.jpg
    DSC_6487.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC_7396.jpg
    DSC_7396.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC_6940.jpg
    DSC_6940.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC_6540.jpg
    DSC_6540.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC_6648.jpg
    DSC_6648.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 32
Martula super chłopak !

ja wczoraj oglądałam zdjęcia Dominika i taka "kruszynka" z niego była (kruszynka w porównani do teraz bo kruszynką on się nie urodził ;) )...ale że już nie pamięta tego bo w sumie dla mnie ciągle jest taki mały hehe ;) o Emilce nie wspomnę ;)

reklama
Do góry