reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejne dziecko

reklama
Marzuś Gosia - gratulacje dziewczyny!!!
Cieszę się razem z Wami i zazdroszczę:tak:
Czas chyba zadziałać w tym kierunku... w maju odstawiłam tabletki, więc może dołączę do grona szczęśliwych mamuś:-)

Matylda dzięki :tak:

nie wiem czy kogoś to interesuje :zawstydzona/y: ale dziś odebrałam wyniki mam podwyższony poziom erytrocytów wyczytałam w internecie że to może być powód odwodnienia czyli za mało piję :sorry: fakt zdarza mi się że piję mało mam tak od zawsze R mnie zawsze o to goni :-(dziś za to piję ile mogę :zawstydzona/y: powtórzę badanie i zobaczę co wyjdzie :tak:

a co do odczynu coombsa wynik ujemny :tak: teraz nie wiem czy powtórka za miesiąc wyniku czy rzadziej zobaczymy co powie ginekolog :sorry:

Gosiu dobrze, że badania wyszły OK:tak:
I bardzo dobrze, że R. goni Cię abyś więcej piła. A Ty się słuchaj :laugh2:

Matylda dzięki :tak:

nie wiem czy kogoś to interesuje :zawstydzona/y: ale dziś odebrałam wyniki mam podwyższony poziom erytrocytów wyczytałam w internecie że to może być powód odwodnienia czyli za mało piję :sorry: fakt zdarza mi się że piję mało mam tak od zawsze R mnie zawsze o to goni :-(dziś za to piję ile mogę :zawstydzona/y: powtórzę badanie i zobaczę co wyjdzie :tak:

a co do odczynu coombsa wynik ujemny :tak: teraz nie wiem czy powtórka za miesiąc wyniku czy rzadziej zobaczymy co powie ginekolog :sorry:
Gosiu ja zawsze mam podwyzszoney pozim i mi "znajome"laborantki mówia ze to bardzoooo mało wazny wynik....objetosc krwinki poprostu wieksza
a po za tym wymioty tez sie do tego wyniku przyczyniaja:rofl2:...ale pij ,pij bedzie wiecej tlenu w krwi:-p:tak:

hmma co do coombsa to:zawstydzona/y::ninja2:czy ten wynik nie jest potrzebny do okreslenia konfliktu serologicznego:confused:..........byłas juz w ciazy wiec chyba był robiony :nerd::baffled:.........no chyba ,ze masz Rh(-):tak: to tak
sorki takie małe zboczenie:zawstydzona/y::rofl2:

Ostatnia edycja:
hmma co do coombsa to:zawstydzona/y::ninja2:czy ten wynik nie jest potrzebny do okreslenia konfliktu serologicznego:confused:..........byłas juz w ciazy wiec chyba był robiony :nerd::baffled:.........no chyba ,ze masz Rh(-):tak: to tak
sorki takie małe zboczenie:zawstydzona/y::rofl2:

jest potrzebny :tak: i mam rh (-) Robert ma (+) Emilka ma po nim (+) :tak:

po porodzie dostałam zastrzyk z immunoglobuliny ale to w drugiej ciąży przez to że Emilka ma (+) muszę się bardziej pilnować :sorry:;-)

a co do picia to ja naprawdę przed ciążą potrafiłam żyć na szklance wody :zawstydzona/y:

no to Gosia witamy w klubie... tez mam Rh (-), a Hubek po tacie załapał (+) więc też dostałam ten zastrzyk po porodzie... ale przy tej pierwszej ciązy moja gin mnie uspokajała, ze obecnie to własciwie konfliktu praktycznie nie ma i nie ma się co bać, bo teraz sa badania i te zastrzyki i wszystko pod kontrola więc konflikt wystepuje w praktyce baaaardzo rzadko:tak: ale uważac trzeba:tak:

reklama
dokładnie w 1 ciąży nic nie robiłam tylko normalnie kontrole itd :tak:

w drugiej trzeba się więcej pilnować ale zawsze troszkę strachu jest :zawstydzona/y:

Do góry