reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kolejna ciaza przed pierwsza miesiaczka po poronieniu samoistnym

Witam.
Podzielcie sie ze mna swoimi doświadczeniami, albo chociaz pocieszcie. 3.04 bylam na wizycie u ginekologa poniewaz zaczelam krwawic, lekarz stwierdzil 5tydz ciazy, tzn sam pecherzyk ciazowy, ciaza mlodsza niz to wynika z miesiączki, przepisal duphaston 3x1. 9.04 pojechalam do innego lekarza, poniewaz moj kazal tylko czekac, a ja nie moglam juz wytrzymac z tej niepownosci, lekarz stwierdzil poronienie, ale ze sa jescze jakies resztki i dal skierowanie do szpitala. Nie pojechalam poniewaz na 16.04 miala. Umowiona wizyte u mojego lekarza. Na wizycie lekarz mowi ze wszystko sie ladnie oczyscilo i ze 'od srodka' nie widac ze wogole bylam w ciazy i ze poronilam. Jedynie endometrium troszke powiekszone. 4 dni Przed wizyta mialam robiona bete i wyniosla 22 i stad moze to powiekszone endometrium. Kazal czekac 2 miesiace z kolejna ciaza. Ale juz na wizycie z lewego jajnika widzial pecherzyk owulacyjny. Postanowilismy z mezem nie czekac, i zaskoczylo od razu znowu jestem w ciazy. Robilam bete 2.05 wynosila 88 a 6.05 juz 1018. Po otrzymaniu wyniku bety zadzwonilam do lekarza i powiedzialam mu jaka jest sytuacja. A on oczywiscie nie dowierzal bo jak niby moglam zajsc w ciaze bedac w tamtej ciazy. Ze musialam dostac miesiaczki bo to nie mozliwe. I zaczal mi mowic ze przecież kazal poczekac, nie spieszyc się. Potraktowal mnie jak jakas glupia, nieodpowiedzialna. Moze wy tez tak pomyslicie, ale ja tak bardzo chcialam tego dziecka. Po rozmowie z nim cala jestem roztrzesiona i zaczelam myslec ze po co nam to bylo, trzeba bylo poczekac tak jak kazal. Boje sie ze znowu poronie, albo cos nie tak bedzie z dzieckiem. Czytalam rozne fora i sa takie przypadki. Powiedzcie cos, bo juz na rady troche za pozno

reklama
Rozwiązanie
Mój lekarz powiedział ze mam badać betę hcg i musi spaść do zera , dodał ze kolejka wizyta u niego to kolejna ciąża i nie potrzebuje wizyty kontrolnej ( nie wiem w sumie dlaczego tak powiedział ze wizyta kontrolna jest zbędna.
Miałam identyczna sytuację. Ciąża biochemiczna i zalecenie monitorowania bety i czekanie na poronienie. 18.03 poroniłam, beta spadła do 0,5 i nie kazano mi przyjść na kontrolę. 20.04 dostałam normalnego okresu a tydzień temu dowiedziałam się że jestem znowu w ciąży ale niestety nie rozwinęła się ponownie :( dodatkowo prawdopodobie ( nie mam jeszcze pewności ) przez zaburzenia hormonalne na obu jajnikach zrobiły mi się torbiele
Na razie mam badać poziom beta hcg czy spada .
Dziewczyny a po ilu dniach od poronienia dostaliście miesiączkę - wiem ze to sprawa indywidualna , pytam z ciekawości

reklama
Mój lekarz powiedział ze mam badać betę hcg i musi spaść do zera , dodał ze kolejka wizyta u niego to kolejna ciąża i nie potrzebuje wizyty kontrolnej ( nie wiem w sumie dlaczego tak powiedział ze wizyta kontrolna jest zbędna.
Miałam identyczna sytuację. Ciąża biochemiczna i zalecenie monitorowania bety i czekanie na poronienie. 18.03 poroniłam, beta spadła do 0,5 i nie kazano mi przyjść na kontrolę. 20.04 dostałam normalnego okresu a tydzień temu dowiedziałam się że jestem znowu w ciąży ale niestety nie rozwinęła się ponownie :( dodatkowo prawdopodobie ( nie mam jeszcze pewności ) przez zaburzenia hormonalne na obu jajnikach zrobiły mi się torbiele

Rozwiązanie
Hej 🙂 temat ucichł ale może nadal na czasie ? Czekam na wizytę w szpitalu i kontrolę ale organizm narazie pięknie się czyści i myślę, że nie będzie co poprawiać.... Ciekawa jestem kiedy lekarz pozwoli na kolejne starania 🤷 po poronieniu zarodka i tkanek dookoła czuję się już jak przy normalnym okresie

Poronienie samoistnie 22 kwietnia. Bylam dwa razy na wizycie u ginekologa. 13 maja bedac u lekarza mowila ze miesiaczke juz widac i ze bedzie na dniach. Do tej pory jej nie ma 🤔 a jesli chodzi o starania to ginekolog mowil ze od razu można bo wszystko sie ładnie oczyściło

Poronienie samoistnie 22 kwietnia. Bylam dwa razy na wizycie u ginekologa. 13 maja bedac u lekarza mowila ze miesiaczke juz widac i ze bedzie na dniach. Do tej pory jej nie ma 🤔 a jesli chodzi o starania to ginekolog mowil ze od razu można bo wszystko sie ładnie oczyściło
Mój zalecił czekać mimo wszystko do pierwszej miesiączki, żeby organizm trochę się zregenerował i w sumie doszłam do wniosku, że ma rację... Teraz już czuję się dobrze i owulację powinnam mieć niedługo ale do miesiączki odpuszczam 🙂 uzupełnienie zapasy wszelkiego dobra w organizmie i wrócę do akcji 😁

Organizm po poronieniu lubi płatać figle 🤦 jak do 6 tygodni od poronienia nie ma miesiączki, to warto iść do ginekologa lub zrobić test ciążowy jeśli się staraliście 🙂

Ja poronilam 30 września. Organizm bardzo ładnie się oczyścił. Gdzieś około 21-23 październik miałam owulacje (moje cykle są 35dniowe), wykorzystaliśmy to z mężem, miesiączki nie dostałam a teraz bawię się z 10mieisecznym synkiem :)

reklama
Ech, to i ja napiszę... Tydzień temu poroniłam. Wg miesiączki 7 tydzień, wg usg 5t3d. Szpital, luteina,lezenie. Myślałam, że idzie wszystko ku dobremu, ale w zeszły czwartek poroniłam w domu. Wczoraj byłam na usg. Wszystko ładnie się czyści, w przyszlym tygodniu idę na kontrolę usg, ale raczej będzie ok, bo zostały naprawdę resztki. Mam już dwójkę dzieci i 37 lat na karku, niedoczynność tarczycy, ale tsh ładnie unormowane na 1,66,wiec nie jest źle. Czekać więc nie ma na co i tak się zastanawiałam, żeby wypatrywać po krwawieniu owulacji i próbować. Widzę, że dziewczynom się udaje, więc może nie ma co czekać do pierwszej miesiączki?

Do góry