paulina1994
Fanka BB :)
Hej, trochę ponad 2 lata temu po wcześniejszym poronieniu urodziłam wcześniaka, nagłe odejście wód płodowych w 32 tc, z wymazu wyszła bateria ecoli, ale bardzo nisko, a samo CRP było ujemne więc lekarze wątpili, że to było powodem odejścia wód, pierwsze pół roku bardzo ciężkie ściąganie pokarmu, szpital, wyszła nam alergia pokarmowa, a po półtora roku dość duża wada wzroku i zez, w sumie z problemów wcześniaczych na tą chwilę nie ma bo wada wzorku jak i alergię raczej odziedziczył po mnie, a jeśli nie odziedziczył to i tak był w grupie zwiększonego ryzyka że względu na mnie+wcześniactwo, chodzi do żłobka, a ja do pracy i radzi sobie świetnie, do tej pory nie chciałam słyszeć o drugim dziecku wręcz ten temat mnie paraliżował, a teraz może gdzieś dopuszczam te myśli do siebie, że może kiedyś ? Nie mówię teraz, ale może za jakiś czas ? Jak to było u Was zdecydowaliście się na ciążę po wcześniaku, urodziliscie w terminie czy ponownie to samo ? Bardzo się obawiam, że znowu urodziła bym wcześniej i znowu musiałabym to wszystko przechodzić albo że co gorsza wcześniactwo pozostawiło by po sobie ślad bo nie zawsze kończy się happy endem? ....