reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kołdra...

Ja synkowi kupowałam w IKEI takie kołdry 2 w 1, jedna jest jesienna druga letnia, można je spiąć i jest zimowa. Fakt, że u nas w bloku zimowa kołdra się nie przydaje, więc używamy ich osobno ale myślę, że to niezły pomysł.
U nas okazało się, że kupno pierza skończyło się wysypką, więc kołdra jest ze sztucznym wypełnieniem, dla alergików, plus, że można ją prać w pralce :-).

reklama
Polecam kołdrę firmy Paradis :) zakupiłam ją dla swojego dziecka w Maxcottonie we Wrocławiu :) z wypełnieniem poliestrowym, ponieważ moje dziecko jest alergikiem :/ . Jak dla mnie super jakość i jest o niebo lepsza od tych Ikeowskich :)
pozdrawiam

Dziecku mojej siostry jeszcze przed urodzeniem kupiłam w prezencie kołderkę z naturalnego puchu w galerii fordito - była dosyć droga, ale jest śliczna i mięciutka, co tam, niech dzieciak ma dobrze od małości :)

Moje dzieci maja alergię. Lekarz polecił mi kołdry kukurydziane-mają właściwości antyalergiczne. Kupiłam dwa tygodnie temu na próbę taką jedną kołdrę w Kaufmanie w Promenadzie. Muszę przyznać, że moje dziecko śpi dużo spokojniej. Podobno też ze względu na dodatki z włókna aloesowego działają korzystnie na skórę atopową. Polecam

My od 1,5 roku śpimy pod kołdrami z kulki silikonowej.To taki fajny granulat, który można prać.
Praktyczne jest to,że można spać na poduszce bez powleczenia a jak się zabrudzi to po prostu wyjmuje się granulat i pierze samą powłoczkę.
Dzieciaki jednak lubią ubraną pościel bo wolą spać z "zygzakiem " czy "barbie":-D
Cena jednej kołdry wynosiła koło 150-160zł. To jest kołdra całoroczna i sprawdziłam,że zimą się nie marznie a latem też jest ok:-)

Najlepsze to takie antyalergiczne.. takie są najbezpieczniejsze :) może droższe ale warto czasami w to zainwestować :)

Ja też jestem za kołdrami z wypełnieniem poliestrowym, sama mam w kołdrze poliester sylikonowany Hollow i mogę z czystym sumieniem polecić kołdrę firmy Puch 4 seasons. Razem z mężem śpimy pod chyba największym rozmiarem 200x220cm, ale widziałam, że mają też mniejsze kołderki, ceny są bardzo rozsądne :) polecam sklep Amejzon.pl

Ja w szczególnosci na zimę polecam pościel bawełnianą która znakomicie się sprawdzi,oczywiście mowa o tej kóra bedzie dobrej jakości,nie coś najzwyklejszego i najtańszego.

reklama
najlepsze kołdry będą antyalergiczne jeżeli dla dzieci od polskiego producent kołder antyalergicznych bo robią najlepsze kołdry z najlepszym wykończeniem i wypełnieniem w Europie, jeśli chodzi o rozmiar to lepiej większe bo kołdry będą wytrzymałe i mogą posłużyć na kilka lat mimo tego że będą rosnąć ;p

reklama
Do góry