reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kocham syna, ale...

reklama
Myślę, że te wpisy o chorobie, 3 dniówce itd nie były złośliwe, też nie musiały tyczyć się autorki.

Autorka sama napisała, że ma samoocenę niska, dlatego psycholog potrzebny jest bo od tego niedaleka droga do depresji.

I dajcie już na luz. Jedną będą cieszyć takie rzeczy, drugie inne rzeczy.
Są matki, które cieszy najmniejszy postęp dziecka a są takie, które czekają aż coś je ucieszy. Tylko, że czas leci szybko i wiele można ominąć 😉

Dobra spagetti robię, któraś głodna jest? 😁😁
ja poproszę, ale mi narobiłaś smaka😋

No nie wiem, dla mnie brakiem szacunku jest jak dziewczyna ewidentnie w depresji i żałobie po super życiu zali się na forum, a w zamian dostaje:
1. Info że jak nie cieszy jej nabywanie podstawowych umiejętności przez dziecko to coś nie styka i czas na psychiatrę/psychologa
2. Licytacje ktora to mamuśka ma ciężej i więcej przeżyła z chorób w tonie "co ty wiesz o życiu jak twoje dziecko nie miało jeszcze jelitowki"
3. Znalazła się nawet osoba która wyśmiała jej pracę i poradziła jej udac się do psychologa, bo to ponoć niezdrowe że laska ma satysfakcję i adrenalinę z pracy
No, coś w tym jest. Ogólnie najlepiej niech się wypowie sama zainteresowana jak to odbiera, aczkolwiek uważam że w przypadku kiedy ktoś się żali jest często w Polsce jakaś dziwna maniera, żeby prostować tę osobę...

Ej ale z drugiej strony co jest złego w tym że ktoś chce siedzieć w domu z dzieckiem? 😁 i spełnia się w zawodzie „madka” jak to zostało określone 🫣
Ja bym nie chciała ale szanuję że ktoś tak właśnie się widzi i spełnia 🤷🏻‍♀️
Pytanie bardziej do koleżanki od „madki” ale akurat tutaj mi się zacytowało 😁
Nie no maksa jest to w porządku! Martwi mnie tylko że to ma nagle takie pejoratywne konotacje to słowo matka. Kurde tylko dwie partie są czy co😅🤭

reklama
Do góry