reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

No, właśnie jakoś chyba rozproszyłyśmy się po innch forach :(
A Barbados -  sympatyczny wystrój i obsługa, ale smakowo tam to raczej picie niż pizza.. Kiedyś    8)
A co to Fenoterol? Mi lekarzyca zaleciła żelazo do ssania i jest bardzo smaczne.. Mam nadzieję, że działają, bo czytałam, że niektóre dziwczyny biorą żelazo i biorą a tu wyniki się nie zmieniają.. Co dziwniejsze mam też jeść magnez, choć oba pierwiastki neutralizują swe działanie  ::)

Siunia, chodzisz do jakieś szkoły rodzenia??

A w ogóle, to zaczynam się irytować, bo nie wiem, czy za dużo nie przytyłam, jakieś boczki sie porobiły, apetyt nie słabnie, a na wizytę muszę jeszcze czekać... Cholera..  :-[

reklama
Agula co do szkoły rodzenia byłam 2 razy i jakoś tak mnie to nie wciągnęło. na wykładach się nudziłam ::)
myślę że dam sobie bez tego radę.

a Fenoterol to środek rozkurczowy. ostatnio zaczęły się u mnie skurcze a że to za wcześnie to biorę to świństwo. teraz przez 4 tygodnie będę brała i nie wiem co będzie jak odstawię. dlatego dopytuję.

a do Barbadosa to zawsze na pizze i piwko chodziłam, a teraz to tylko na pizze :( ale jeszcze troszkę i piwko też se chlapne :)

a wagą się nie matrw - damy radę i po porodzie wrócimy do siebie. mimo że wyglądam jak wielorybek staram się myśleć ze to już niedlugo i zacznę się dietować i ćwiczyć. 8) ;D

Agula i jak tam z USG 3D??? Wybrałaś się już??? Ja tak bym chciała pójść za 2 tygodnie. A tym tyciem to się nie martw, ja już 15 kg przytyłam. Wszystko mi urosło do rozmiaru XXL z 36:) No ale co począć??? Przynajmniej chodzę do szkoły rodzenia i raz w tygodniu mam godzinna gimnastykę. Mi akurat w mojej szkole rodzenia się podoba i chyba najwięcej ze wszystkich dziewczyn - zadaję pytania.

Ewcia, 3D (a nawet i 4) podobno lepiej zrobić około 30 tygodnia, jak będzie dużo widać. Póki co ciąża przebiega rewelacynie, więc to badanie będzie służyło tylko mojej ciekawości no i upewnieniu się, że paluszków jest po 5 szt na kończynę itp. Także jeszcze troszkę poczekam.
Do szkoły dzwonię w poniedziałek i jak się dodzwonię, to zapisuję na najbliższy termin rozpoczęcia zajęć.
Dawidowa, moje doświadczenia z pogotowiem są od lat takie same, czyli złe. Albo lekarz na fochu, albo pielęgniarki zajęte i ogólna atmosfera, jakbym była tam intruzem.. Służba zdrowia kuleje ,a jej pracownicy są z tego tytułu często obrażeni na pacjentów.. Nie ma chyba miejsca, gdzie zawsze i wszyscy są uśmiechnięci i mili dla pacjenta. Chyba, że to prywatna klinika ;)
Obżarałam się naleśników ze szpinakiem i jak zaraz chlusnę sobie łyka piwka, to nie wstanę do jutra :)
A propos jutra, nie wiem, czy lubicie, ale TVP 2 codziennie wieczorem, poczynając od jutra emituje filmy z przeglądu w Gdyni. Także jest przyjemna w uzyciu możliwość obejrzenia czegoś ciekawego w ogłupiajacej tv.. Nooo mam nadzieję, ze będzie ciekawe... Aha, pora też sprzyjająca, bo 22.40 :)
Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę.

witajcie

widzę że weekendowo u nas jeszcze :)

ja niestety nie mam tv i nic nie pooglądam, ale wcale nie żałuję bo leżałabym całymi dniami i się w niego wpatrywała i skakała po kanałach a w programie ja zawsze wielkie g...

już mi troszkę lepiej, brzusio nie boli juz tak bardzo. mam nadzieję że doczemy w związku z tym kwietnia. już tęsknię za wiosną i ładną pogodą i ciepełkiem .... ale się rozmarzyłam. JA JUZ CZEKAM NA WIOSNĘ ;D

dziewczynki piszcie co tam u was byśmy nie spadły na 2 stronę :)

buziaki

Cześć dziewczyny czy są wsród was dzieciate mamusie?
Ja mam dwie córki Lilkę(3latka) i Emilkę (10-m).

Co to dużo pisać; mam humor jak kolory za oknem, czyli nic tylko wyć.. Chyba powinno się być tylko w dobrym nastroju, bo związki chemiczne działają tez na dzidzie,..
Siunia, muszę Ci powiedzieć że właśnie ja tak poleguje i spalam kalorie jednym palcem, odrywajc sie czasem na gazetkę i zakupy. A wczorajszy film był o tyle ciekawy, ze o młodych ludziach (zresztą jak chyba większośc filmów na przeglądzie robionym przez i o młodych - szeroko pojętych), i nawet sceny były na porodówce, rozmowy między dziewczynami czekającymi na poród.. Jakoś tak mi się usmiechnęło, bo próbowałam sobie wyobrazić siebie niebawem w takiej sytuacji :laugh:

Pozdrawiam ciepło i kolorowo.

blaszako nie wierzę że oddałabyś swoją małpeczkę :)

co do polegiwania to ja też ostatnio jedyną czynność jaka wykonuję to ruszanie do kuchni i grzebanie w lodówce.
ciekawe na ilu kilosach się to zakończy.

od dziś do przypuszczalengo terminu zostały mi tylko a może aż 2 miesiące :)
od przyszłego tygodnia ostro zabieram sie za kompletowanie potrzebnych rzeczy i wszelkie przygotowania.
mogę się jednak założyć że i tak wszystko na ostatnią chwilę będę robić :)

dziewczyny mamusia jakie wózki polecacie a jakich nie. jestem teraz na etapie myślenia właśnie o wózkach i za nic w świecie nie mogę sie na nic zdecydować. pomóżcie troszkę.

reklama
Blaszko w jakim wieku jest twoja małpeczka, ja na swoje mówię, że są małe pawiany, ciągle rozrabiaja i krzyczą.

Co do wózka to ja mam Polskiego Senatora i jestem bardzo z niego zadowolona, często chodzę po lesie i to nie wyznaczonymi trasami i spisuje się doskonale. Jest wielo funkcyjny, polecam.
zaneta.b

Do góry