reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

No, właśnie jakoś chyba rozproszyłyśmy się po innch forach :(
A Barbados -  sympatyczny wystrój i obsługa, ale smakowo tam to raczej picie niż pizza.. Kiedyś    8)
A co to Fenoterol? Mi lekarzyca zaleciła żelazo do ssania i jest bardzo smaczne.. Mam nadzieję, że działają, bo czytałam, że niektóre dziwczyny biorą żelazo i biorą a tu wyniki się nie zmieniają.. Co dziwniejsze mam też jeść magnez, choć oba pierwiastki neutralizują swe działanie  ::)

Siunia, chodzisz do jakieś szkoły rodzenia??

A w ogóle, to zaczynam się irytować, bo nie wiem, czy za dużo nie przytyłam, jakieś boczki sie porobiły, apetyt nie słabnie, a na wizytę muszę jeszcze czekać... Cholera..  :-[

reklama
Agula co do szkoły rodzenia byłam 2 razy i jakoś tak mnie to nie wciągnęło. na wykładach się nudziłam ::)
myślę że dam sobie bez tego radę.

a Fenoterol to środek rozkurczowy. ostatnio zaczęły się u mnie skurcze a że to za wcześnie to biorę to świństwo. teraz przez 4 tygodnie będę brała i nie wiem co będzie jak odstawię. dlatego dopytuję.

a do Barbadosa to zawsze na pizze i piwko chodziłam, a teraz to tylko na pizze :( ale jeszcze troszkę i piwko też se chlapne :)

a wagą się nie matrw - damy radę i po porodzie wrócimy do siebie. mimo że wyglądam jak wielorybek staram się myśleć ze to już niedlugo i zacznę się dietować i ćwiczyć. 8) ;D

Agula i jak tam z USG 3D??? Wybrałaś się już??? Ja tak bym chciała pójść za 2 tygodnie. A tym tyciem to się nie martw, ja już 15 kg przytyłam. Wszystko mi urosło do rozmiaru XXL z 36:) No ale co począć??? Przynajmniej chodzę do szkoły rodzenia i raz w tygodniu mam godzinna gimnastykę. Mi akurat w mojej szkole rodzenia się podoba i chyba najwięcej ze wszystkich dziewczyn - zadaję pytania.

Ewcia, 3D (a nawet i 4) podobno lepiej zrobić około 30 tygodnia, jak będzie dużo widać. Póki co ciąża przebiega rewelacynie, więc to badanie będzie służyło tylko mojej ciekawości no i upewnieniu się, że paluszków jest po 5 szt na kończynę itp. Także jeszcze troszkę poczekam.
Do szkoły dzwonię w poniedziałek i jak się dodzwonię, to zapisuję na najbliższy termin rozpoczęcia zajęć.
Dawidowa, moje doświadczenia z pogotowiem są od lat takie same, czyli złe. Albo lekarz na fochu, albo pielęgniarki zajęte i ogólna atmosfera, jakbym była tam intruzem.. Służba zdrowia kuleje ,a jej pracownicy są z tego tytułu często obrażeni na pacjentów.. Nie ma chyba miejsca, gdzie zawsze i wszyscy są uśmiechnięci i mili dla pacjenta. Chyba, że to prywatna klinika ;)
Obżarałam się naleśników ze szpinakiem i jak zaraz chlusnę sobie łyka piwka, to nie wstanę do jutra :)
A propos jutra, nie wiem, czy lubicie, ale TVP 2 codziennie wieczorem, poczynając od jutra emituje filmy z przeglądu w Gdyni. Także jest przyjemna w uzyciu możliwość obejrzenia czegoś ciekawego w ogłupiajacej tv.. Nooo mam nadzieję, ze będzie ciekawe... Aha, pora też sprzyjająca, bo 22.40 :)
Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę.

witajcie

widzę że weekendowo u nas jeszcze :)

ja niestety nie mam tv i nic nie pooglądam, ale wcale nie żałuję bo leżałabym całymi dniami i się w niego wpatrywała i skakała po kanałach a w programie ja zawsze wielkie g...

już mi troszkę lepiej, brzusio nie boli juz tak bardzo. mam nadzieję że doczemy w związku z tym kwietnia. już tęsknię za wiosną i ładną pogodą i ciepełkiem .... ale się rozmarzyłam. JA JUZ CZEKAM NA WIOSNĘ ;D

dziewczynki piszcie co tam u was byśmy nie spadły na 2 stronę :)

buziaki

Cześć dziewczyny czy są wsród was dzieciate mamusie?
Ja mam dwie córki Lilkę(3latka) i Emilkę (10-m).

Co to dużo pisać; mam humor jak kolory za oknem, czyli nic tylko wyć.. Chyba powinno się być tylko w dobrym nastroju, bo związki chemiczne działają tez na dzidzie,..
Siunia, muszę Ci powiedzieć że właśnie ja tak poleguje i spalam kalorie jednym palcem, odrywajc sie czasem na gazetkę i zakupy. A wczorajszy film był o tyle ciekawy, ze o młodych ludziach (zresztą jak chyba większośc filmów na przeglądzie robionym przez i o młodych - szeroko pojętych), i nawet sceny były na porodówce, rozmowy między dziewczynami czekającymi na poród.. Jakoś tak mi się usmiechnęło, bo próbowałam sobie wyobrazić siebie niebawem w takiej sytuacji :laugh:

Pozdrawiam ciepło i kolorowo.

blaszako nie wierzę że oddałabyś swoją małpeczkę :)

co do polegiwania to ja też ostatnio jedyną czynność jaka wykonuję to ruszanie do kuchni i grzebanie w lodówce.
ciekawe na ilu kilosach się to zakończy.

od dziś do przypuszczalengo terminu zostały mi tylko a może aż 2 miesiące :)
od przyszłego tygodnia ostro zabieram sie za kompletowanie potrzebnych rzeczy i wszelkie przygotowania.
mogę się jednak założyć że i tak wszystko na ostatnią chwilę będę robić :)

dziewczyny mamusia jakie wózki polecacie a jakich nie. jestem teraz na etapie myślenia właśnie o wózkach i za nic w świecie nie mogę sie na nic zdecydować. pomóżcie troszkę.

reklama
Blaszko w jakim wieku jest twoja małpeczka, ja na swoje mówię, że są małe pawiany, ciągle rozrabiaja i krzyczą.

Co do wózka to ja mam Polskiego Senatora i jestem bardzo z niego zadowolona, często chodzę po lesie i to nie wyznaczonymi trasami i spisuje się doskonale. Jest wielo funkcyjny, polecam.
zaneta.b

Do góry