reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Asiuk warto zaszczepić dzidzię płatną szczepionką. Oprócz tego, że jest skojarzona i dodatkowo jest w niej szczepienie przeciwko Hib, to jeszcze jest bardzo istotna różnica pomiędzy tą płatną, a tzw. państwową. Płatne szczepionki Błonica-Tężec-Krztusiec zrobione są na martwych szczepach krztuśca. Nazywa się to szczepionką acelularną. Darmowa szczepionka zrobiona jest na żywym szczepie i może dawać więcej odczynów poszczepiennych. Nie można jej na przykład podawać dzieciom u których stwierdzono schorzenia neurologiczne lub ich rodzeństwo dotknęła nagła śmierć łóżeczkowa.

www.rkkmed.pl/index.php?dzial=21]RKKmed

reklama
Asiuk warto zaszczepić dzidzię płatną szczepionką. Oprócz tego, że jest skojarzona i dodatkowo jest w niej szczepienie przeciwko Hib, to jeszcze jest bardzo istotna różnica pomiędzy tą płatną, a tzw. państwową. Płatne szczepionki Błonica-Tężec-Krztusiec zrobione są na martwych szczepach krztuśca. Nazywa się to szczepionką acelularną. Darmowa szczepionka zrobiona jest na żywym szczepie i może dawać więcej odczynów poszczepiennych. Nie można jej na przykład podawać dzieciom u których stwierdzono schorzenia neurologiczne lub ich rodzeństwo dotknęła nagła śmierć łóżeczkowa.

www.rkkmed.pl/index.php?dzial=21]RKKmed

no właśnie, wiedziałam, że gdzieś dzwoni, tylko nie wiedziałam w którym kościele ;-) ;-) ;-)

Witam! Idzia z tą niemożnością założenia pieluchy małej to nie fajnie :-( altacet powinien pomóc. A tak na marginesie troszkę spóźnione, ale najlepsze życzenia z okazji ukończenia przez Twoją Kamilkę 6 MIESIĘCY!!! Niech się dobrze chowa :-) Zresztą niedługo też Twój syn ma urodzinki, co?:-) Asiuk Twój Kubulek jest śliczny, a na zdjęciu wcale nie wygląda na takiego, co by nadużywał głosu, grzecznie sobie śpi ;-) Z tymi szczepionkami to ja jeszcze się nie połapałam, Wy wszystkie szczepiłyście swoje dzieci tymi skojarzonymi? AniaK ja pracę magisterską napisałam w miesiąc, fakt, że nikt (czyt. dziecko) i nic mi wtedy nie zakłócało spokoju i mogłam śmiało pisać, więc jak już będziesz miała nóż na gardle, to usiądziesz i samo pójdzie, przynajmniej tak było w moim przypadku :-) Odebrałam wczoraj wyniki z morfologii, mam nadspodziewanie dobre :-) Widocznie moje złe samopoczucie wynikało z ogólnego przemęczenia organizmu. Teraz staram się wcześniej chodzić spać, co przynosi efekty. Mała dalej się budzi w nocy co 2-3h, a o 5 rano jest juz zwykle wyspana :/ Dawidowa - hahaha, może Twój Dawidek nie wiedział, że mamusi się gdzieś spieszy? ;-) swoją drogą spacerówę warto mieć, bo dzieci się szybko męczą podczas pieszych wędrówek i potem ogladają kamyczki, znajdują patyczki, nie ruszając się z miejsca ;-) pozdr.

komarkowa dziekujemy za zyczenia - jak ten czas szybko leci - zanim sie spostrzezesz tez bedziesz obchodzic z mala 6 miesiac :) a michal ma urodziny za 4 dni ... juz sie nie moze doczekac prezentow :)

z palcem juz lepiej - nie boli tylko jest spuchniety i prawie caly paznokiec fioletowy ... ciekawe czy bedzie schodzic ... brrrr :(

ja mala szczepilam tymi szczepionkami skojarzonymi niestety sa one calkiem drogie ... ale skoro juz zaczelam to musze skonczyc ale juztylko jedna mi zostala za rok - teraz tylko zoltaczka a potem odra swinka rozyczka - ale te chyba panstwowo bede robic :)

dawidowa - trzymaj sie na spacerach - to dopiero pocZtek takich przyjemnosci :)

Miałam podobne zdanie, a właściwie domysły co do szczepionek jak Wy. I tak też myślę że zrobimy. Zaszczepimy płatną, rotawirusa sobie darujemy, a o pneumokokach pomyslimy jak będzie się wybierał do przedszkola. Gdzieś wyczytałam też że ta szczepionka na rotawira jest nowa ( w tym roku), a w 90 roku była jakaś ale ją wycofali. Hm a kto wie co ta nowa przyniesie, prawda? ja tam do nowinek podchodzę sceptycznie. Dzięki za wsparcie informacyjne, zawsze warto się posilić radami mam będących na bieżąco:)

co do mojej wagi,to tak trzy lata temu wazylam 64kg,przez nastepne 2 lata niezdrowe i bylejakie zarcie dorzucilo mi 20kg.Wyglada na to,ze bede wazyc metr "czyli 100kg),jak worek kartofli :D coz,trudno.Potem sie bede odchudzac.

I od nas spóźnione życzonka dla Kamilki. Kurcze w szoku jestem - ja sie zatrzymałam jak miala 4 m-ce :eek: Ale ten czas pędzi...

My się szczepimy od początku na bezpłatne,bo nas nie stać. Właśnie się będę musiała zapisać na to ostatnie szczepienie...

powiedzcie czy prasujecie/prasowałyscie ciuszki swoich pociech po kazdym praniu? nie chciałabym oszalec........ a opinie słysze rózne. sorki za bledy i brak polskich liter ale pisze jedna reka-hihihi druga nalezy teraz do kubusia-hihihi

reklama
Hejka!

Asiuk ja do tej pory prasuje małemu, tzn. prasowałam, bo teraz pani Zosia mnie wyręcza:cool2: , ale dla mnie prasowanie ciuszków małego, to była istna przyjemnośc. Teraz już mi minęło troszkę.

Edytka dokładnie przytyłam z 28-29 kg. O ciązy dowiedziałam się jak już byłam w 4 tygodniu i już miałam troszkę na + a nie wiedziałam, ze to spowodowane ciążą- apetyt miałam nieznośny. DO porodu jak szłam to ważyłam niecałe 84 kg :tak: A za komplemencik dziękuje.

Co do szczepionek to my też skojarzone, Kubula nigdy nie miał żadnych kłopotów po szczepionkach, więc uważam, ze warto było. O szczepionce na rota wirus w "naszych " czasach jeszcze nic nie wspominali, a na pneumokoki zaszczepimy sie jak pójdziemy do przedszkola. Zastanawiam się jeszcze nad ospą- bo ani ja, ani mały nie chorowaliśmy- i z abardzo nie uśmiech mi się to.

Pozdrawiam

Do góry