reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Gratulacje dla Kamilki!!!

Ech jeszcze niedawno ja się cieszyłam z pierwszego ząbka Dawida :happy: A było to w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia...

Pogoda ładna,a tyle wirsków fruwa :wściekła/y: Ja nadal zdechła.Niby już nic mnie nie boli,mam tylko taki katar,że aż mi się słabo robi,więc niestety nadal leżę...

reklama
Idzia gratuluję, szybko poszło Twojej córci :-) Mociapl szkoda, że nie wyszło z borowaniem :-( No jestem ciekawa, czy Asiuk już ma poród za sobą :-) Kurujcie się wszyscy, na szczęście przeziębienia nie trwają wiecznie :-) jeszcze raz dzięki wszystkim za życzenia dla Paulinki :-) pozdrawiam

dziekujemy za gratulacje :)
dawidowa kurujcie sie szybciutko :)
monciapl tez przez to przechodzilam z michalem ... ale znalazlam fajnego dentyste i po kilku wizytach wreszcie sie iswoil i udalo nam sie wyleczyc wszystkie zabki ... mam nadzieje e i wam sie wreszcie uda :)

a asiuk faktycznie nie widac ...

Asiuk! Pisz pisz, bo gryziemy pazurki ze zniecierpliwienia! Dziś deadline jakby nie patrzeć...
Ale plucha co? Nic tylko pić, leżeć i naśladować zwierzątka z małym dzieckiem :-D Tatuś nauczył Maję "jak robi słoń" :laugh2: Na szczęscie chodzi o odgłos tylko ;-)

Moncia, nie wyobrażam sobie, jak można przekonać takiego malucha do dentysty.. Ja się dałam przekababcić do otwarcie buzi na fotelu dopiero w podstawówce, i to pod koniec. Wcześniej to gruba baba (taka lokalna desntystyka - sadystka) wołała sobie kogoś z poczekalni i ten nieszczęsny ktoś wylosowany na ochotnika trzymał za nogi ręce, a pani dentystka robiła swoje. Super przeżycie. :frown: Na szczęście teraz tak nie ma, więc trzymam kciuki za powodzenie misji..

Ola, wracaj do zdrowia, bo oponka mi się powiększa, a ćwiczeń brak :wściekła/y:

Idzia, gratulacje z okazji pierwszego ząbka!

Witam w ten ponury dzień!Na szczęście dziś mam więcej siły,wreszcie pościeliłam łóżko,nawet się wzięłam za prasowanie,bo już mam dość tego leżenia!!!

Abeja nie obraź się na mnie,ale wzięłam pod lupę "twój" wózek Baby Dreams Atlantic i z moich obserwacji ma parę minusów.Ale jak już to wcześniej pisałam,każdy ma inny gust i wymagania,czasem niedobrze mi się robi jak widzę ludzi z jakimiś wymyślnymi wózkami za 2000 pln,ale one im się chyba muszą podobać... Otóż na pierwszy rzut oka wózek ładny,kolorowy.Ale... wózek z gondolą waży 19 kg- cholernie dużo,nie piszą ile ze spaceróką,pewnie podobnie.No chyba że 14 kg. to waga z gondolą,trzeba by się ich zapytać.Nie podają wymiarów godnoli,a jeśli jest tak mała jak w X- landerze (E- mama się może wypowiedzieć) to lipa,bo dzidzia całą zimę powinna być w gondolce,bo będzie jej cieplej- Dawid jeździł 9 m-cy w niej i się mieścił. W wersji spacerowej,na zdjęciach widać że oparcie nie jest zupełnie siedzące,tylko bardziej pół leżące jak w Quinny.Wiem że dzieci jak już umieją siedzieć to nie przepadają za taką pozycją- Dawid by chyba szału dostał... Ciekawe jakie ma zawieszenie- to już trzeba zobaczyć w sklepie,ja jestem zwolenniczką jak wózek ma miękkie zawieszenie,ze względu na nasze chodniki,a tak dzidzia na każdej dziurze sie kołysze.Sama czasem sie wnerwiam,bo w spacerówce nie mam już takiego zawieszenia jak w Roanie i wszystko sie telepie. I jeszcze jedno.Mnie osobiście nie podoba sie taki wąski podnóżek,bo dziecku chyba nie jest za wygodnie jak ma je trzymać tak złączone (ciekawe jak to sie ma do bioderek). Mam nadzieję,że sie nie obrazisz,ale ja to się śmieję,że jak faceci za samochodami,tak ja sie oglądam,że każdym wózkiem na ulicy i nawet do sklepu lubię iść na nie popatrzeć :-p Dochodzę już do zdrowia,wiec mam nadzieję,że niedługo się spotkamy i pogadamy na zywo.Powozisz sobie Dawida ;-) Tymczasem pozdrawiam serdecznie!

Witam! Ale zimno się robi i do tego dzień coraz krótszy :-( jak ja nie lubię takiej szarówy :-( Dawidowa widzę, że jesteś ekspertką od wózków :-) jak będę kupować spacerówkę, to nie omieszkam poprosić Cię o radę :-) W poniedziałek idę z małą na szczepienie, mam nadz., że nie będzie wielkiego płaczu. Może przy okazji mi ją zważą. Przybrała na pewno i wydaje mi się, że sporo, ale jeśli się tyle je, to co się dziwić :p Agula Ty masz jeszcze siłę oglądać kino nocne ??? Asiuk na pewno już ma dzidzie skoro się tyle czasu nie odzywa :-) ciekawe, kiedy nam coś napisze...pozdrawiam

Hejka

No to rozłożyłam sie na całego, kalafior zamiast nosa, w gardle ogria nie wiem czego, a głowa pęka w szwach. Dobrze,że Martynka jakoś sie opiera zarazkom i dokazuje.

Chciała coś napisac, ale nie wiem już co... szare komórki również mi padły:-D

Cóż, pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Asiuk odzywaj się!!!
Wszystkim chorującym życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-)
Gratulacje dla Kamilki z okazji pierwszego ząbka - a pomyśleć, że niedawno była najmłodsza na tym forum, a tu już ząbki. Jak ten czas leci...
Idzia - co to za fajny dentysta? Nam na razie nie potrzebny, ale za jakiś czas namiar na takiego fachowca bardzo się może przydać.
Abeja - w sprawie wózków - miałam w dużej części podobne typy do Twoich tzn. podobał mi się X-lander (wtedy były trochę inne modele), Deltim Fokus i Driver. Driver miał jakiś duży rozstaw kół i jako jedyny wózek nie mieścił się nam w bagażniku. W X-landerze bardzo podobała mi się spacerówka, ale gondolka wydała mi się zdecydowanie za mała - a wychodziło na to, że Maja będzie jeździć w gondoli 8-9 miesięcy, więc uznałam, że w X-landerze to się nie uda. E-mama jako posiadaczka najlepiej Ci opowie, jak to z X-landerem jest. Deltim Fokus wydawał mi się trochę gorszy jakościowo i wyszło na to, że wszystkie moje typy odpadły. Potem naastawiłam się na szukanie wózka z dużą gondolką i wahając się pomiędzy Roanem Maritą, a Emmaljungą Smart wybrałam ten drugi. Ale przyznaję, że wózek sponsorowali moi rodzice i nie musieliśmy zwracać uwagi na cenę ;-) Wózek jak najbardziej się sprawdził. A ostatnio wymyśliłam sobie, że wiosną kupię Quinny Zappa, bo Maja teraz z reguły woli spacery spędzać na nogach, więc przydałby mi się lekki, mały wózek, do szybkiego wrzucenia do samochodu itp. Ma może któraś z Was Zappa?

reklama
dzieki :)
nastepna do zabkow jest Paulinka komarkowa :)

ikpi - ten tentysta to dr Michal Donatt - chodzimy do niego prywatnie do Medicoveru - ale niestety od jakiegos czasu przyjmuje tylko raz w tygodniu i tylko rano - a mi to specjalnie nie pasuje - michal chodzi do zerowki i ciezko mi go wyrywac tak z rana ... ale facet ma niesamowite podejscie do dzieci i jestesmy bardzo zadowoleni :) ale pewnie bedziemy musieli zmienic dentyste na kogos bardziej dostepnego ...

Do góry