reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Keterek, dzień sportu mówisz? Czyli co? Dzieci biegają, a wy ... ?? Patrzę już jednym okiem tylko i właściwie widzę się nim w łazience już ;) Jutro niestety odpada, bo mam całkiem niespodziewaną - choć przed chwilą na szczęscie zapowiedzianą wizytę mamy i taty. A że przyjeżdżają dwa razy do roku, to nie będę taka i posiedzę z nimi z godzinę ;) Ale i tak wprowadziałaś mnie w dobry nastrój :laugh: Udanego sportowania zatem O0

reklama
Dzień doberek.

Co za wspanialy poranek :) Martynka nareszcie przestała gorączkować, hura. No i za oknem tak optymistycznie sie zrobiło. Zaraz sie zbieramy i choć na chwilkę wypuszczamy sie na świeże powietrze.

Keterek i Damayanti ale macie fajowo z tymi wakacjami ;) tylko pozazdrościć.

Wszystkim maluszkom życzę mnóstwa prezentów z okazji Dnia Dziecka.

Wszystkim dzieciaczkom mnóstwo radości i zabawy!!!!!!!!!!!!

Ech tylko Dawid coś stajkuje ze spaniem,zasnęłam o 2,wstałam o 6,zasnął znów niedawno,pewnie teraz nadrobi,szkoda,że ja nie mogę  :-[

Pogoda znów zszarzała,ale mam nadzieję,że nie będzie padać,tak mi obiecali w radiu Eska,trzymam ich za słowo,bo spotykam się z Czerwcówką,przyjechała na wakacje ;)

dawidowa pisze:
Pogoda znów zszarzała,ale mam nadzieję,że nie będzie padać,tak mi obiecali w radiu Eska,trzymam ich za słowo,bo spotykam się z Czerwcówką,przyjechała na wakacje ;)

ech Wy czerwcówki :) pozdrowienia od lipcówki hihihi :)

ODE MNIE DLA WSZYSTKICH TRÓJMIEJSKICH DZIECIACZKÓW CUDOWNEGO I UDANEGO DNIA DZIECKA !!!! :-* :-* :-*

ikpi pisze:
Jeszcze jedno mi się przypomniało - E_mamo, Dawidowa - jak tam Wasze odstawianie maluchów od cyca? Poszło gładko? Powolutku też o tym myślę. Na razie wyeliminowaliśmy nocne karmienia  :p

u nas w zasadzie poszło gładko, z tym, że ja przed definitywnym rozstaniem z cycusiem przestałam dawać pierś w dzień i najpierw ograniczyłam się do nocnych karmień a potem po prostu zastąpiłam nocnego cycusia butlą.
Po odstawieniu raz czy dwa razy wypiłam napar z szałwii, 2 razy odciągałam mleczko (raz mi się udało jakieś 7-8 ml z obu piersi) a za drugim razem odciągnęłam tylko troszkę ręką i na tym koniec.
Julka poradziła sobie super !:)
Odkąd jest na modyfikowanym śpi 2 razy dziennie, a na piersi robiła sobie sporadycznie jedną drzemkę w ciągu dnia i na około 20 minut.

No to nacieszyłam sie jak smok ładną pogodą :mad:

Dawidowa, nie wiem jak u Ciebie, ale odnośnie Gdyni, Eska stanowczo kłamała :p Wlaśnie radośnie kapie z nieba ::)

:mad: :mad: :mad: :mad: :( :( :( :(

No niestety okłamali nas  :mad: Ale jestem wściekła,a tak się chciałam z nią spotkać,mam nadzieję,że wreszcie przestanie i wyruszymy z domu!!!!!!!!!!!!!!!

U nas też odstawienie poszło niemal niezauważalnie,ale to dlatego,że zupełnie naturalnie.Ja już prawie nie miałam pokarmu,wiec Dawid wcale już nie chciał piersi.I pewnego dnia już mu nie dałam i się skończyło.Nawet nic nie musiałam robić,nie ściągałam,nie piłam szałwi,piersi były miękkie.Chociaż jak ścisnę brodawkę,to nadal kropelki wylecą jak w ciąży,też tak macie ???

reklama
Wybierałam sie właśnie na spacer około 12.30, kiedy zaczął padać deszcz. :mad: :mad: :mad: A też sprawdzałam prognozy pogody (i to dwie) i wszędzie mówili, że nie będzie dziś padać. Kłamczuchy! :mad:
Także znowu siedzimy w domku. A myślałam, że dziś w Dzień Dziecka pójdziemy na długi spacer, a tu kiszka. Na dodatek Amelce wyżyna się druga dolna dwójka i marudzi przy tym okropnie.

Dobra, ponarzekałam, to mi się trochę lżej na duszy zrobiło.

Do góry