reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

nie odzywałam się parę dni, bo jakoś zupełnie nie mialam czasu i teraz pewnie zapomnę połowę rzeczy, które chciałam napisać.
Byłyśmy w zeszły czwartek na basenie. Majka na szczęście cała zachwycona ;D Z tego co widzę, to nasza grupa jest mniejsza niż u Ciebie Aniu. U nas jest chyba 7 dzieci. Jeśli chodzi o przebranie się itp. to chodząc w pojedynkę jest dosyć trudno się ze wszystkim 'obrobić'. Przy ubieraniu się na basen nie wiedziałam, że w drugiej części szatni są dwa przewijaki, więc w ogóle męczyłam się z ubieraniem Mai na kolanach. Siebie tylko rozebrałam, więc jakoś mi poszło. Tyle, że nie miałam jak założyć czepka, bo jedną ręką to trudno, a rozebranej Mai nie chciałam już wsadzać do fotelika. A w mojej szatni byłam sama :( Przy rozbieraniu już odkryłam przewijaki, więc Majkę ubrałam wygodnie. Jak już była ubrana, to ją wsadziłam do fotelika i ubrałam siebie. Tyle, że nie wiem, czy będę chodzić z fotelikiem, bo nie ma go gdzie zostawić, bo szafki w szatni są jakie są. Tak więc najwygodniej byłoby chodzić we dwójkę, ale u nas to niestety nie wchodzi w grę, bo mój mąż długo pracuje, a w soboty nie chciałam chodzić, bo z reguły sobotę mamy zajętą.
Agula, jeśli chciałabyś się jeszcze zapisać na basen na Chełmie, to na pewno się da, bo zajęcia zaczęły się 1 kwietnia i my byłyśmy dopiero na 1 zajęciach. W tym tygodniu chyba z okazji świąt części zajęć nie ma, więc np. grupa czwartkowa ma drugie zajęcia dopiero 20 kwietnia. Miałabyś więc tylko jedne zajęcia w plecy. Następny kurs na Chełmie pewnie zacznie się dopiero w lipcu albo po wakacjach, jeśli basen będzie zamknięty. Z tego co się orientuję, to w Aquaparku też właśnie ruszyły kursy, więc jeśli masz ochotę popluskać się, to szybko zdecyduj gdzie chcesz chodzic i się zapisz :laugh:

reklama
Idzia!! Do boju!! Do boju ;D Kurczę, kobieto - życzę Ci jak najszybszego porodu i zdrowego krzyczącego!!! Informuj na bieżąco o skurczach ::) brr....

ikpi,juz wysłałam do nich maila, jak wrócę z jajecznych to jeszcze zaabsorbuję ich telefonami..

Edzia, katarek szybko przejdzie - czary mary i już ;) Buziaki dla małego potworka 8)

Ewa, ja tu ciągle sobie czekam na te fociaki..

Nathalie, to może po świętach przy okazji ładnej pogody. Mieszkasz pewnie w tej starszej okolicy, czy nowe osiedla??
Trzymam kciuki za przespane nocki..

No i nie wiem, co tam jeszcze miałam pisać, bo Nemea taka dobra jest :angel:

Z noga jest juz dosyc dobrze. A Wiki ma sie swietnie!! Dzis w okolicy 21 wymacalam jej pierwszego zabka :)))))))

Hej hej!

Idzia trzymam kciuki oburacz i nogami tez za szybkie i szczesliwe rozwiazanie!!!

Temat zabkow na tapecie, wiec dodam swoje. Matiemu pierwszy zabek wyszedl dzien po tymnjak skonczyl 5 miesiac, dwa tygodnie pozniej drugi i do stycznia (7 miesiecy) mial ich juz 8... do chwili obecnej nic nie zmienilo... ale cos pcha paluszki do buzi, wiec moze moze... Na chwile obecna mamy komplecik u gory i na dole od jedynki do dwojki w lewo i w prawo ;D Stosowalam Dentinox, ale nie moge powiedxiec, zeby Mateusza zabkowanie bylo bolesne. Nie mialam nieprzespanych nocek, troche gorszy apetyt i ogromny slinotok...

Kurde Mati mial dzis wypadek... zreszta nie pierwszy, ale ma slad :mad: Dawalam mu bananka (siedzial na kocyku) i chcialam pojsc po chusteczke nawilzona, odwrocil sie za mna i rabnal glowka w stolik.... plakal strasznie i ma czerwona kreske od rantu na policzku... biedactwo moje... Z tego wszytskiego zasnal o 17 i spal do 18.40... myslam juz, zeby go do 21 przetrzymac, ale od 20 oczka tarl. A po kapieli jakies sily witalne w niego wstapily i nie moglam go uspac do 21.30 grrrrrrr.... zawsze mam o tej porze spokoj...

Agula co to jest ta tajemnicza Nemea???

Dzień dobry wszystkim!
Pięknie świeci słonko i oby tak zostało przez dzień cały hej :laugh:
Keterek, Nemea to region w Grecji, skąd pochodzi pyszne wino - polecam uwadze 8)
Jutro jedziemy na wyspę na tydzień, więc dziś jakieś stosowne zakupy, co by pokazać się z ludzkiej strony :p ;) :laugh:
Miłego dnia wszystkim!

Idzia, jak tam dziś????

Hej mamuśki :)
Też chciałam chodzic na basen z małą, ale z mężem jednak stwierdzilismy, że dla nas to za duży wydek :p

keterek strasznie mi przykro z powodu wypadku małego :( ale pewnie ty to bardziej przezyłaś jak on ;)
idzia trzymam kciuki, aby wszystko poszło szybko i sprawnie ;) ja tez miałam urodzić przed świętami Bożego Narodzenia tzn 18.12 a urodziłam 26.12 ;D ;D a tak bardzoe niechciałam w świeta rodzić ::) ;D

Dziewczyny od jakiego wieku wsadzacie malizny do spacerówek?? Bo ja mam wózek z gondola i do tego zakupiona w komplecie spacerówke :p

agnes.kol - ja Maję zapakowałam w spacerówkę jakieś 10 dni temu. Ale to dlatego, że była zima i wolałam wozić ją w gondoli, bo było cieplej. Gdyby nie to, to pewnie zaczęłabym wozić ją w spacerówce wtedy, kiedy zaczęła dobrze siedzieć. Twoja mała jeszcze moim zdaniem jest za mała na spacerówkę, chociaż jeśli masz rozkładaną na płasko, to w sumie nie robi az takiej różnicy, bo i tak pewnie woziłabyś ją w tej spacerówce na leżąco.

ja michala wozilam w spacerowce od 6 miesiaca - a to z prostej przyczyny - przestal sie miescic w gondoli :) taki byl dlugi :)

a teraz wam sie pochwale jak michal ostatnio spal :

p4070078a7ba.jpg

reklama
ale tu ostatnio pustki :p
to ja znowu coś napiszę, bo wczoraj nie zdążyłam wszystkiego
Jeśli chodzi o zeszłotygodniowe spotkanie, to wniosek jest taki, że koniecznie trzeba będzie wymienić się nr komórek.
Ja spóźniłam się do Jelitkowa ponad pół godziny, więc nie miałam okazji spotkać Basi. Poszłam na spacerek i podpytywałam przechodniów, czy nie widzieli dziewczyn z wózkami. Jedna z pań twierdziła, że widziała ;D, więc troche pospacerowałam. Ale zaczęło się robić zimno i stwierdziłam, że nie ma sensu dłużej łazić i zapakowałam się z powrotem w samochód. Pojechałam do Alfy właściwie na zakupy :p, więc to, że Was tam spotkałam, to była dla mnie spora niespodzianka. No, ale przynajmniej na kawałek spotkania się załapałam :p Zrobiłam parę fotek, wkleję później.
Ania_K - czyżby strój kąpielowy dla Ady był zagraniem psychologicznym, żeby Adzie basen nie kojarzył się z lekarzem? ;D Tak czy siak, zadziałało :D Super, że jej się spodobało :)
Idzia - powodzenia życzę. A może będziesz miała prezencik na święta? ;D A z Michała miałam beke ;)

Do góry