reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Cześć Babeczki,

nawet nie wiem, co napisać, bo jakoś siły i weny nie mam, więc tylko odniosę się do Waszych pościków...

Cris - samopoczucie do przeżycia, za to kręgosłup boli mnie straasznie :-( Doradź coś proszę, co mogłabym zrobić, aby sobie ulżyć, bo za chwilę nie wytrzymam :-:)-( Opuchliznę zniosę bo nie boli, ale kręgosłup...

Iza - ojejku, biedna Patusia, jak się dzisiaj czuje? Moja siostra dalej jest z Natalką w szpitalu, wczoraj zadzwoniła do mnie, że zaraziła się rota wirusem... okazało się, że niedaleko od sali, w której leżą jest oddział biegunkowy :-( Kurcze, jak już Malutka zaczęła się lepiej czuć to teraz jej mamusia jest w kiepskiej formie, ehh...
"Dzwoniłam do mojej mamy czy mogłaby przyjechać bo nie mam z kim Pat zostawić i co usłyszałam? Że mam o to poprosić sąsiadkę [...]" --- a może coś się w domu stało i dlatego tak zareagowała??
"Carola - a jak tam Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że leżenie w łóżku pomogło i na kręgosłup i na opuchliznę?" --- no widzisz... tak, jak napisałam powyżej...

Gosiaczek - to dobrze, że Alex już lepiej się czuje :tak: "może to już ostatni weekend w dwupaczku??" --- może, kto to wie ;-)

Emkajot - no to jak mówisz, że pikuś z tą wkładką to może spróbuję ;-)
"jade do Gdyni az na Przemysłową do Gdyni po odbiór piwa Karmi Black do degustacji :) 24 butelki za darmo:) wiec pojade :) a co tam!" --- wow :szok: a skąd Ty to dorwałaś? :-)
"CAROLINE to jestesmy wspaniałe trzydziestki ;)" --- no a jak ;-);-)

WildWind - zdrówka dla Antosia. A Jaśminka potrzebuje jeszcze czasu, Kruszynka Malutka :tak:

Miłej niedzieli!

reklama
witajcie niedzielnie.

carola: najlepszy byłby specjalny masaż, i ucisk przeciwstawny, żeby odciążyć cięzkość brzucha.co do opuchlizny, to może staraj się na 10-15 min nogi kłaść pod kątem 30' albo wyżej. możesz próbować rozluźniać mięśnie dna miednicy, troszkę może Tobie pomóc, bo to rozluźnia. musisz, usiąść lekkim okrakiem, i lekko bujać się, tak jakby z jednej kości "pośladkowej" na drugą. w taki sposób, żeby poczuć dno miednicy, jakbyś półksiężyc miała, i na nimsię bujała, deliktnie i niezbyt intensywnie, najlepiej, żebyś sobie myślała o czymś przyjemnym i spokojnie oddychała. wiem, że taki sposób pomaga też podczas porodu. co do bólu kregosłupa, to może kąpiel z dodatkiem olejku eteryczneego, który lubisz, tak żebyś się mogła zrelaksować, albo kompresy ciepłe, namoczone wodzie z olejkiem(na 100ml 5 kropli ). ale spróbuj kąpieli,bo woda łagodzi ból. mam nadzieję, że Ci to pomoże:tak:

iza: jak tam Pati??

wildwind: jeszcze trochę a Jaśminka będzie z Antosiem rozrabać:tak:

uciekam do rodzinki.miłej niedzieli

Hello,
Karmi black polecam kobietom które nie lubia goryczy- piwko jest pyyycha jak dla mnie - połączenie ciemnego piwa z karmelem.
Ja piwa nie lubie i nie pije ( milerka pije czasem) ale to jest milusie i czasem sie skusze, ma 4% alk. wiec nie wolno juz prowadzic po nim...
Ja kiedys zapisalam sie do marketingu szeptanego i dostaje rozne produkty do testowania po czym zdaje skrupulatnie raporty. Fajna sprawa dla mam , ktore siedza w domku i maja troche wolnego czasu.

Ale dzis mrozno!!! chyba nie rusze tyłka nigdzie.

Dwupaczki pozdrawiam cieplutko:)

Ciekawe jak dzis Pati... miejmy nazieje ,ze dzis chorownki juz czuja sie o niebo lepiej!

Hej hej!

Dzięki dziewczyny za troskę o moją córcię. Dziś już nie wymiotuje ale widać, że nie jest jeszcze całkiem ok bo nadal marudna.

Beata - dzięki za info na priv, pokażę mężowi jak wróci z pracy, bo on też miał pytania na ten temat.

Carola - a może to bóle krzyżowe już się zaczynają :-p;-) Mam nadzieję, że to tylko dzieciątko coś tam naciska i po porodzie przejdzie jak ręką odjął.

No Dominika, czekamy na relację i wrażenia!

UWAGA!!!

Jesteśmy ciotkami
Tymuś urodził się dzisiaj o 12.25 waga 3520g

Tymuś !!!
Witamy na świecie :-D

Ivi
Z okazji narodzin waszego synka,
który swoim przyjściem na świat
uradował tak wiele osób,
życzymy Wam, aby rósł duży,
silny i zdrowy, i żeby był dla Was
źródłem nieustającej radości
.
its_a_boy-4796.gif

dziekujemy !!:-)
czesc:)
wpadlam tylko na chwile uzupelnic wiadomosci;)
Tymek mierzy 57cm i dostal 10pk:)
ja jestem lekko pokiereszowana, ale dzieki poloznym nie trzeba bylo uzyc proznociagu (uffff!!) mam pare szwow, ale kto by o nich pamietal gdy obok mnie lezy taki cudowny maly czlowiek? :)))

wykupilismy sale rodzina w szpitalu i A. bedzie z nami caly czas :)

o bolu juz zapomnialam i jestem najszczesliwsza osoba na ziemi :))))

reklama
Do góry