Badanie dopllerowskie jest takie samo jak powszeche USG - bardzo ładnie widaćna nim przepływ płynów ustrojowych a tym samym mozna sprawdzić z dużym prawdopodobieństwem czy z dzieckiem jest wszystko oki. Od normalnego rózni sie tylko tym że ekran nie jest czarno biały a kolorowy
To znaczy czarno biały ale płyny są kolorowę dzieki czemu mozna było zobaczyć u mie czy np. krew z łożyska dociera do dziecka tak jak powinna
A z tym szpitalem to jest tak że ktoś jest zadowolony, ktoś inny bedzie nie zadowolony, ja rodziłam na pl. Kaszubskim w Gdyni, gdzie gro osób mi to odradzało bo niby w Redłowie jest lepsza porodówka, na pl. kaszubskim też nie było źle, pielęgniarki były miłe, czasmi im nerwy puszczały jak ktoś z "góry" przyszedł i kazał im coś zrobić, a one biedne dwie na tyle dzieciaków musiały same ganiać, wieć im nie zazdroszczę roboty, moja młoda się świeciła na "hawajach" więc jak tylko mogłam to poprostu sama sie opiekowałam kaską, przewijałam , karmiłam, nawet jak chciała pobrać krew a była sama to pomagałam jej dzieci trzymać, ja miałam sporo czasu a one mało rąk.
Także wszystko zależy myślę od czasu i miejsca
raz jest lepiej raz gorzej