reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
niech śledź będzie z Tobą!
.. idę przygotować kaszkę (ile z tym roboty!) i spać .. chyba  :p
Tak czasem patrzę na ten nasz wątek i myślę, ze czat by się przydał..
Dobranoc Halciu  :)

Agula masz racje. Nic nie umknie jej uwadze.
Basiu mocz pobrany nie jalowo... dla mnie to oni sa chorzy jak u dziecka ktore ma 8 czy 9 miesiecy pobrac idealnie mocz??? Przeciez po to sa woreczki dla dzieci i co one sa be... :(

Ale tu się cztowo zrobiło ;D normlanie taka wirtualna imprezka mnie ominęła :laugh:

NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZONKA DLA DZIECIACZKÓW KTÓRE SKONCZYŁY PEłNE MIESIĄCE- zawsze zapominam- wybaczcie!!!! (Majeczko, Amelko i Dawidku)

Ja nadal zakatarzona i cosik mi się zdaje, że Kubus też łapie katarek, bo dziwnie kicha cały czas. Sterimar już zapodałam, mam nadzieję, że szybko nam to minie, bo już głupieję w chałupie!!!

AGULA u nas z odstawieniem to było tak, że najpierw przez 2 tygodnie Kubuś nie dostawał cyca w dzien. Jak już się przyzwyczaił, że nie ma cyca do spania, to karmiłam go tylko 2 razy w nocy. Po 2 tygodniach zlikwidowałam mu karmienie w nocy. po prostu jak się obudził to dostał butlę z mlekiem, bo już był przyzwyczajony, że tak przed spaniem dostawał i gładko poszło. Teraz juz nawet nie szuka cyca. W sumie nie jest to takie straszne. Teraz Kubuś w nocy jak się budzi, to raz dostaje herbatke, a raz mleko. Herbatke teraz staram mu sie dawac jak najbardziej rozcieńczoną, żeby przyzwyczaić go do picia wody, żeby w późniejszym czasie nie miał próchnicy butelkowej. W sumie wszystko trwało z 3 tygodni, ale bez żadnych jakiś tam wyrzeczeń. Powodzenia Wam życzę!!!

Tak piszecie jak ubieracie dzieciaczki. Ja np. bardzo nie lubię dzieci w spiochach, i śpiochy to tylko u mnie konieczność do spania w nocy. W dzień zawsze Kubus biega w jakiś spodenkach dresowych i bluzie. Body zmieniam raczej codziennie, bo często mały się zapluje, lub naświni czymś innym ;)

U nas dziś nocka była straszn, bo Kubusiowi nie za bardzo chciało się spać. O 3 w nocy usiadł sobie i gadał. Wogle to moje maleństwo uwielbia się we mnie wtulać, a przy tym wierci się jakby miał owsiki. Po całym łóżku wędruje. Jak jest w łóżeczku, to też co chwilę musze sprawdzać jego pozycę, bo czasami spi w poprzek łóżeczka i nogi mu wystają, albo jakieś inne śmieszne pozy.

Ostatnio Kubus jest straszny pod względem bawienia się. Nie zabawi się sam nawet 5 minut. Jak usiąde do komputera to zaraz jest i mi pstryka klawiaturę . Czy Wasze dzieci bawią się same??? Mój nawet zabawek nie lubi ;D tylko piloty, telefony, aparaty itp.

Pozdrawiam już marcowo!!!!

Cześć.

Ja wpadłam tylko na chwilkę, żeby złożyć życzenia Didkowi.

Dawidku, wielkie buziaki od cioci Basi i Amelki!!!

Ola, ale suwaczek to chyba zgłupiał dziś, bo pokazuje że Didek ma już 8 miesięcy i 6 Dni.

reklama
Dziękujemy za życzenia :-*

Mój Łoś mówi,że suwaczki uśredniają miesiąc do 30 dni...Nie są tak mądre żeby wiedzieć iż luty miał 28 :p

My bylisy dziś na szczepieniu- II dawka Hib,Wreszcie Dawid przekroczył magiczną granicę 9 kg. bo przez 2 m-ce przybrał 0,5 kg.Darł się strasznie przy badaniu i ciągnął do mnie.Badanie odruchów zupełnie lekarzowi nie wyszło,bo Dawid był za bardzo zdenerwowany...Śmiał się,że gdybym mu nie powiedziała iż Dawid już sam wsrtaje i chodzi za ręce,to wyslał by nas do nurologa :D Jak się Didek po wszystkim tulił do mnie to szok!Mój mami syneczek  ;D
Pytałam lekarza czy kupić mu buciki do chodzenia,to najlepiej jak dziecko chodzi na bosaka,więc ja jeszcze się wstrzymam co do kapci sztywnych. Potem byłam u rodziców i mimo moich obaw Dawid ładnie u nich zasnął bez cyca,mama mu wystrarcza!Tylko apetyt mu coś nie dopisywal,nie chciał jeść deserku,więc dostał cyca jak mały dzidziuś ;) Znowu tarł dziąsełka,więc czekam i czekam na te górne 1,kiedy one w końcu wyjdą ???

Ewa,Aga i inne które mają większe foteliki samochodowe- macie je ustawione jeszcze tyłem do kierunku jazdy czy już przodem?

Do góry