reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

A nasze bycie w piatek jest pod wielkim znakiem zapytania :mad: zasmarkana jestem strasznie, mam nadzieje, że może do piątku mi minie. Lewdo na oczy widzę taki mam katar :mad:
W ostatnią sobotę karnawłau nigdzie nie mylismy, bo już mam narazie dosyć imprezek, a poza tym ostatnio ja albo mąż jesteśmy przeziebieni. Aw Olimpie to chyba ostatni raz na studiach byłam, zmieniło się tam coś???
Olka gratuluje postępów w zasypianiu.
Kubus u nas ostatnio też robi w tej sprawie postępy. W niedzielę rano jak wlegiwalismy się w trójke w łóóżku, to tak najzwyczajniej w śiwiecie przytulił się do mnie i zasnął. Teraz tak go ćwiczę ;D
Dzisiaj uczyłam go pić z kubka niekapka. Tylko, że mój le i ani butelki, ani kubeczka nie chce sam sobie trzymać, tylko ja mu muszę.
Edtko głowa do góry nie Ty jedna masz handrę. Pogoda do du.., choróbska łapią i jak tu się nie dołować. Najważniejsze jednak, że nasze maluszki są zdrowe i to powinno być dla nas szczęsciem w tej całej beznadziennej aurze!!!!
Zmykam do moich mężczyzn i herbatka z miodem i do łóżeczka
Pozdrawiam Was serdecznie!!!

reklama
A Didek bardzo ładnie w końcu pije  ;D Z dnia na dzień nauczyl się trzymac butelkę,a ja głupia go wyręczałam,a tu się okazało że umie!!! Lubi pić z kubka,na razie mamy taki z miękkim ustnikiem,ale musze nabyć niekapek,bo jak mi rozlewa te marchewkowe soczki to nie jest za ciekawie...

Muszę się pochwalić  ;D Dziś posadziłam pierwszy raz Didka na nocniczek i zrobił siusiu!Za drugim razem też!!! Pewnie to czysty przypadek,ale jestem z niego bardzo dumna,ładnie siedzial i nie uciekał,trochę był zdziwiony bo posadziłam go zaraz jak się obudził.A po południu spał 2 godz!Coś miał dziś senny dzień ;)

Mam do was parę pytań:
1) Czy jak przewijacie maluchy po siusiu to wycieracie im pupe chusteczką,czy tylko po kupce ???
2) W co ubieracie do spania nocnego?W jakieś piżamki,czy pajacyki,czy inne ciuszki ?
3) Ewa i inne mamy chodzących dzieci,jakie kupiłyście kapcie do nauki chodzenia?Te pokoleniowe Tombut,ze sztywną kostką?

dawidowa pisze:
Mam do was parę pytań:
1) Czy jak przewijacie maluchy po siusiu to wycieracie im pupe chusteczką,czy tylko po kupce ???
2) W co ubieracie do spania nocnego?W jakieś piżamki,czy pajacyki,czy inne ciuszki ?
3) Ewa i inne mamy chodzących dzieci,jakie kupiłyście kapcie do nauki chodzenia?Te pokoleniowe Tombut,ze sztywną kostką?

odpowiedz: 1) czasami wycieram po siskach ale nie czesto
2) ja ubieram w pajacyka chyba ze sa juz wszystkie btudne to spichy i kaftanik
Moja Zuzia juz od m-ca trzyma sobie butelke na poczatku ta mala z herbatka a teraz juz ta duza z mlekiem :):)

Pozdrawiam

Bravo dla Didka za siusianie w sposob cywilozowany ;D My jeszcze nocniczka nie mamy na stanie a i z nauka poczekam az Mati skonczy rok :p
Ja wycieram Mateusza za kazdym razem nawilzona chusteczka i kremuje niezmiennie Sudocremem. Maly nigy nie mial odparzonej pupy... Przestalam jedynie przewijac go w nocy, bo kupki robi z rana (ok. 7) a pieluszka po kapieli zalozona jest "prawie" sucha jeszcze o 5.
Na noc zakladam body z dlugim rekawem, skarpetki i pajaca (koniecznie takiego z odpinanym krokiem), natomiast tak ok. 9 (jak wychodze do pracy) przebieram go w "normalne" ciuszki (jakies dresik, spodenki z bluzka), oczywiscie pod body no i rajstopki.
Musze przyznac, ze nie lubie jak Mati jest w samych rajstopach... ::) Chlopcy smiesznie wygladaja... dlatego zawsze ma jakies spodenki ;D

Ale tu dzisiaj ciszaaaaaaaaaaaa...................... ?????????

Brawo dla Dawidka!!! ;D ;D

ja też jeszcze nie sadzam na nocnik, dzieci podobno dopiero odczuwają potrzeby fizjologiczne ok 18 miesiąca, wcześniej to przypadek , ale Olu Twój synek na pewno jest wyjątkiem ;D i dokładnie wie co robi ;D ;D

na noc ubieram młodego w pajaca, albo w normalną piżamkę, albo w body z długim rękawem
chusteczkami pupcię wycieramy zawsze, chociaż sudocrem odstawiliśmy jak skończył 6 miesięcy....

bucików jeszcze nie mamy, podobno najzdrowiej jest jak dzieci na bosaka/w skarpetkach uczą się chodzić, bo wtedy stopa rozwija odowiednie mięśnie... ale zamierzam właśnie kupić te pokoleniowe ;D

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi!

No właśnie Keterek ja też nie lubię jak chłopak w rajtuzach samych jest i ... Dawidowi ich nie zakładam,przez co dostaję ochrzan dookoła.U nas jest ciepło,no chyba,ze ma cieniuśkie jakieś spodnie to wtedy.

Magda dzięki za pochawałya,ale taki zdolny,żeby robić to świadomie,to on na pewno nie jest.Ale tak mi poradziła koleżanka,z którą rodziłam,ona już dawno wysadza.Przynajmniej się dziecko nie będzie bało nocnika,bo bedzie mu znajomy.Mój siostrzeniec miał 2 lata i histerycznie się go bał!Poza tym może kiedyś szybciej przestanie sikać w pieluchy ;D

Gratuluję Didkowi postępów w siusianiu.

Ola, ja też niezmiennie wycieram pupcię chusteczką i smaruję Sudokremem przy każdej zmianie pieluchy. A na noc zakładam albo kaftanik i śpioszki, albo piżamkę, a pod spód oczywiście body.

Keterek, ja też nie lubię, jak Amelka jest w samych rajstopkach, mimo że to dziewczynka, dlatego zawsze zakładam jej jakieś spodenki, albo sukienkę.

dawidowa pisze:
No właśnie Keterek ja też nie lubię jak chłopak w rajtuzach samych jest i ... Dawidowi ich nie zakładam,przez co dostaję ochrzan dookoła.U nas jest ciepło,no chyba,ze ma cieniuśkie jakieś spodnie to wtedy.

Ja też ciągle dostaję ochrzan, że za zimno dziecko ubieram, ale ona na pewno mi nie marznie, a nie będę dziecka przegrzewać. Siedzi taki ktoś w samej bluzeczce, a mi każe dziecku sweterek na bluzkę jeszcze założyć.

reklama
to ja już wogóle jestem wyrodna, bo ja nie dość że nie zkładam rajtuz, to i na noc on dość lekko jest ubierany... często gęsto leży prawie goły ;D odkryty, góra od piżamki pod szyją, nogawki od spodenek na pasie ;D
ale jak sobie myślę, że jeśli on taki jak ja, to mu akurat! ja śpię w majtkach i koszulce na ramiączkach (nie ważne jaka pogoda czy pora rok) pod kocem, no w zimie teraz mam lekką kołdrę... ale często leżę na niej, a nie pod nią....
tak samo po domu lata lekko ubrany (tzn dla mnie w sam raz) tylko teściowa jak jest to się czepia, ale ona w lato kazała mi go kocem na dworzy przykrywać ::)

co do piątku to powinnam być.... przy okazji załatwię ten wydział edukacji.... może któraś chce się ze mną przejść tzm?

Ola, ja też chcę go wcześniej do nocnika przyzwyczaić, ale kompletnie nie weim jak do tego podejść....

Do góry