reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Isska, mi pasuje ten termin, ale jak już pisałam, mi pasuje prawie każdy termin.

Ale tu pustki dzisiaj. Gdzie się wszystkie podziałyście?

Ja byłam dziś z Amelką u innego pediatry i to, co się dowiedziałam nie bardzo mnie pocieszyło. Po pierwsze Amelka ma jednak niedokrwistość, ale nie wynika ona u niej z niedoboru żelaza, także tego leku, który miałyśmy zapisany mam nie dawać. Z czego to wynika, to będziemy miały robione badania w szpitalu, bo dostałyśmy skierowanie na oddział dzienny, żeby zrobić wszystkie potrzebne badania. Po drugie, Amelka ma cechy przebytej krzywicy (stąd te wystające żebra) i trzeba ustalić nową dawkę witaminy D3, ale też dopiero po badaniach, bo prawdopodobnie witamina ta nie wchłania sie dobrze z powodu alergii. Lekarka powiedziała, że to jak wygląda skóra, to pryszcz, gorzej jest, że to samo jest w jelitach. W każdym razie nie jest źle, wszystko da sie wyleczyć, a przynajmniej trafiłam na bardzo konkretnę babkę, która wie, co mówi.

Keterek, Amelka dziekuje za buziaki i pozdrawia Mateusza.

reklama
Hej :) Dziękujemy ciotkom za życzonka :-*

Buziaczki dla Zuzi!

Isska, jak już pisałam, u nas terminy nie-sobotnie odpadają...

Basiu, trzymamy kciuki za zdrówko Amelki, oby ją w końcu ktos madry obejrzal i konkretnie Ci podpowiedział, co i jak dawać.

A ja mam katar, załapałam paskudztwo w szkole i tak mi dziś dokucza, że szok. Kicham i smarcze na okragło i głowa mnie boli - zaraz idę lulku.

DZIEKUJEMY ZA ZYCZENIA:):):)

Ale widze ze dzisiaj to tez sie dziewczyny rozpisaly ze szok :):) ja to tylko wieczorami nadrabiam zaleglosci :):)

Pozdrawiam

Spóźnione życzonka dla Kingusi i Zuzki!!!!!!!

Basiu przykro mi ja czytam co Was spotyka. Mam nadzieję, że w końcu wszystko się wyjasni i nie będziecie się więcej tym stresowały. Duzo zdrówka dla Amelki!!!

Ja już przestałam kursować, bo męzulek w piątek wrócił do pracy. Ale co się najeździłam sama to moje ;D
Teraz mnie jakis katar łapie, ale mam nadzieję, że szybciutko mi przejdzie!!!!

Do spotkania jak najbardziej jestem chętna. Mi tam 3 marzec pasuje!!!!

U nas na szczęscie dalej po staremu. Kubulek walczy z chodzeniem i coraz bardziej sam się puszcza. ;) W aptece kupiłam sobie lek hemopatyczny na zatrzymanie laktacji i w sumie ból piersi mi minął. Kubus spi tak jak spał- tzn. w nocy dwie pobudki- raz na herbatke, raz na mleczko. Ale da się wytzrymać.
Dzisiaj sam zdjął sobie dół od piżamy, a niestety był tak pos.... , że wszystko mi wysmarował kupką. Smród w cąłej chałupie, i musiałam nam i jemu pościel zmienić ;D

RZeczywiście pustki dzisiaj sie tu zrobiły. Agula i Merka dwao do nas nie zaglądąły- pewnie zapracowane bidulki!!!

ZMykam książke poczytać- , korzystam, że mały śpi- pozdrawiam serdecznie!!!!

Kingusiu Zuziu-sto latek!!!!!!!!!!

Basiu-najważniejsze, że natrafiłaś na dobrego pediatrę.Zobaczysz wszystko będzie dobrze, Amelka ma szczęście,że ma taką mamusię!

witam :):):)

Faktycznie dzisiaj tu malo mowne forum :):):) Ja spadam pod prysznic i sobie troszke popisze zeby chociaz cosik tutaj bylo :):):)

szukam jakiegoś dobego dermatologa znacie może kogoś? mó synek ma jakieś dziwne suche plamy na czole,nogach i plecach a pani dermatolog u ktorej byłam nic nie powiedziała dała mi jakąś maść która kompletnie nie pomogła mój adresrittoso@poczta.wp.pl

Ale miałam imprezowy weekend :laugh: W piątek wieczorem poszlam do kumpeli na piwko.Wspominałyśmy stare dobre czasy imprezowe,a teraz tak ciężko zgrac się z resztą ekipy,nie mówiąc już o tym,że tylko ja mam dziecko,a reszta taka zapracowana.Zrobiłyśmy sobie masaż plecków,bo był mi baaaaaardzo potrzebny,a Łosia się doprosić nie mogłam,zresztą on nie umie :p Wczoraj byliśmy na imieninach mojego taty,rodzinna imprezka,Dawid się umordowal,bo zasnąć nie mógł.A wieczorkiem w końcu wybyliśmy na imprezę do Olimpu,bo tydzień temu nie wypaliło.Co prawda ja za tym klubem nigdy nie przepadalam,no ale jak po 1,5 roku wyszłam to może być i Olimp ;D Oczywiście full ludu,bo ostatnia sobota karnawału,więc nawet nie szło tańczyć.No i ja byłam kierowcą ;D Zresztą 2 razy wczoraj... No i dojechałam,ale mam frajdę ;) Prababcia opiekowała się Didem,obudził się,ale jakoś zasnął w wózku.

Dawid już nawet nie chce zasypiać przy cycu,coraz lepiej nam wychodzi bez,ale musi być utulony w moich ramionach!!!

Basiu wielkie całusy dla Amelki :-* Mam nadzieję,że zostanie podjęte dla niej skuteczne leczenie!Powiem szczerze,że jak sie widziałysmy to trochę mi się zdawalo,że Amelka jest trochę blada w porównaniu z innymi,ale nie chcialam się czepiać,a może mogłam coś powiedzieć,bo ty jak spedzasz z nią 24h to nie widzisz tego... No nic teraz już nie poradze,trzymam kciuki,żeby wszystko było ok!!!

No i mi pasuje piatek na spotkanie :D Mam nadzieję,że nie będzie pluchy na dworze!!!

reklama
Witam, dziewczyny.
Wielkie dzięki za wsparcie. Naprawdę dobrze was mieć.

Ja właśnie wróciłam z obiadku u mojej mamusi i już ululałam Amelkę, bo zmęczona była okrutnie, a za nic nie chciała zasnąć w obcym miejscu. Ona lubi zasypiać tylko w swoim łóżeczku niestety, więc jak gdzieś wychodzimy, to jest trochę problem, bo ona wtedy prawie cały dzień nie śpi.

Dawidowa
, ja też widziałam na zdjęciach z tego spotkania, że Amelka jest bledsza niż inne dzieci, ale ona była taka od urodzenia i to uśpiło moją czujność trochę. A jak pytałam kiedyś pediatry to powiedziała, "że taka jej uroda". Zresztą nasza pediatra na wszystkie moje wątpliwości tak odpowiada, na wystające żebra też. A tu proszę: krzywica. Dlatego chyba już nigdy jej nie zaufam.

Rittoso
, a jaką maść dostałaś? Bo u nas na wszelkie zmiany, suche, zaczerwienione plamy na skórze, to pomaga taka maść robiona z euceryną. U nas sprawdza się ona rewelacyjnie, lepiej niż drogie kremy. Ale różnie dzieci reagują na różne kremy i maści. Unikaj tylko sterydów, bo niektórzy lekarze lubią ich nadużywać. Podeślę ci na maila kontakt do dermatologa, u którego byłyśmy. Może cos poradzi.

Damayanti, Ewka, zdrówka życzę, nie dajcie się przeziębieniu. Oby do wiosny, ja już nie mogę się doczekać.

Pozdrawiam

Do góry