reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

No ja niestety pracuje w patek :mad: I to akurat od 13.40-15.25... wiec na pewno nie uda sie nam zjawic :mad: szkoda... ale bawcie sie dobrze i koniecznie zdjatka wklejcie!!!

Trza sie klasc, bo jutro ciezki dzien- czeka mnie kolejna hospitacja, tym razem z v-ce ::) Trzymajcie kciuki!!!

A jutro sledzik ;D Planujecie cosik? Ja jako wtorkowa slomiana wdowa (mezus z moim Tata tradycyjnie na kregle leca) zaprosilam Mame- wpadnie po pracy, wypijemy jakies winko, zjemy sledzia ;D i w srode znowu do roboty... jak ja Wam zazdroszcze, ze nie pracujecie.............................

reklama
KETEREK ja bym chciala chodzic do pracy :):)

Powoli szukam zajecia ale troche to meczace nie przyzwyczajona jestem :):)

Zuza dala mi dzisiaj pobudke o 7 normalnie wykonczona jestem, teraz sie bawi w lozeczku wszystko rozwala a jakie minki strzela :):)

Olka gratulujemy postępów. My jeszcze za nocnik się nie zabralismy- ale myslę, że już wkrótce. teraz ucze młodego pić z kubka i z butli, żeby sam trzymał. Bo jak co to potrafi tylko mu się nie chce.
Co do Twoich pytań to:
1. jak Kubus zrobi siusiu, a krem jeszcze jest to nie wycieram chusteczką, po kupce zawsze i sudokrem na to
2. Kubuś zazwyczaj spi w body z długim rękawkiem, skarpetki a na to śpiochy normalne, lub takie od pasa w dół (same spodenki). Pajaców nie lubie , bo Kubulek jest zawsze skopany i nóżki ma hdzie indziej
3. ja kupiłam kapcie firmy Befado, w Geanie w Gdańsku jest sklep gdzie fajnie dobierają buciki. Mają usztywnioną piętę. kubuś jeszcze dostał fajne kapciuszki od mojej mamy z otwartymi paluszkami i te są jeszcze lepsze, bo nóżka się tak nie poci.

Ja to chyba czasami Kubulka przegrzewam, ale ja jestem zmarźluch, więc myśle, ze on też. poza tym u nas na 4 piętrze strasznie wieje, a on cały czas na podłodze. W domku zazwyczaj ma ubrane rajstopki, spodenki i body. Czasami na to jeszcze kamizelkę na plecy.

Dziewczyny mające cvhłopaczków: jak myjecie siusiaka , to odciągacie napletek???? Bo ja już sama nie wiem. Lekarka mi nie kazała, tylko raz podczas wizyty mu ściągnęła.

Co do piątku to nadal nie wiem, bo zasmarkana jestem. A sledzika nigdy nie obchodzę. Nie lubię imprez w środku tygodnia.
Pozdrawiam

Ewka, mi pediatra powiedziała, by nie odciągać napletka, tylko właśnie na tyle by go umyć...
ja myję go tak po prostu, nie wiem jak to opisać ;D nic nadzwyczajnego mu tam nie robię ;D ;D

Dobra kobietki czas na spacerek ladna pogoda duzo sniegu slonce swieci czas dupinki przewietrzyc. Chyba Zuzi dzisiaj nosidelko wyciagne i posadze ja w wozku bedzie sie jarala jak gwizdek :):)

do uslyszenia

witam. u na spo staremu, Mikołaj w dalszym ciągu zasypia w dzień przy karmieniu, a myślałam że będzie lepiej. chyba troszkę brak mi konsekwencji,. :mad:
Pozdrawiam

Anna musisz sama się psychicznie do tego nastawić,jak Ty będziesz pewna swego,to i Mikołajowi bedzie latwiej ;) U nas już super,myslę ,że czasem nawet lepiej zasypia niż przy cycu,przytuli się do mnie,paluch w buzię (niestety) i po chwili mruczenia i klepania po pleckach śpi!Ciekawa jestem jak będzie jutro u moich rodziców,czy też tak ładnie zaśnie ::) Powodzenia!!!

Ja dziś sobie odpuścilam spacerek,zimno trochę,nic mu się nie stanie jak nie pójdzie...

Magda to ja też go lekko ubieram :p Rajstop prawie wcale,nawet na dwór,bo ma kombinezon i bardzo gruby wełniany śpiwór w wózku. Na noc mu zakładam pajacyk,bez body,no chyba że jest przeziębiony,albo ma taki pajac,że przez zatrzaski widać ciałko.A chusteczkami jak dotąd wycierałam,ale tak się właśnie zastanawiałam czy nadal siśki wycierać,ale będę.Pupę smaruję Penatenem,dostałam jak Dawid był malutki niemiecki 0,5 kg i jeszcze go mam,bo jest bardzo wydajny.Coś czuję,ze Dawid rok skończy,a ja nadal go będę miała :p Tak więc jak ja tak jak Ewa jestem zmarźluch,ale chcę go zahartować,bo ja to na pewno nie jestem :p

Ja też jeszcze napletka nie odciągałam,tylko tak staram się oczyścić dookoła siusiaka.

reklama
Do góry