reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Isska, mi pasuje ten termin, ale jak już pisałam, mi pasuje prawie każdy termin.

Ale tu pustki dzisiaj. Gdzie się wszystkie podziałyście?

Ja byłam dziś z Amelką u innego pediatry i to, co się dowiedziałam nie bardzo mnie pocieszyło. Po pierwsze Amelka ma jednak niedokrwistość, ale nie wynika ona u niej z niedoboru żelaza, także tego leku, który miałyśmy zapisany mam nie dawać. Z czego to wynika, to będziemy miały robione badania w szpitalu, bo dostałyśmy skierowanie na oddział dzienny, żeby zrobić wszystkie potrzebne badania. Po drugie, Amelka ma cechy przebytej krzywicy (stąd te wystające żebra) i trzeba ustalić nową dawkę witaminy D3, ale też dopiero po badaniach, bo prawdopodobnie witamina ta nie wchłania sie dobrze z powodu alergii. Lekarka powiedziała, że to jak wygląda skóra, to pryszcz, gorzej jest, że to samo jest w jelitach. W każdym razie nie jest źle, wszystko da sie wyleczyć, a przynajmniej trafiłam na bardzo konkretnę babkę, która wie, co mówi.

Keterek, Amelka dziekuje za buziaki i pozdrawia Mateusza.

reklama
Hej :) Dziękujemy ciotkom za życzonka :-*

Buziaczki dla Zuzi!

Isska, jak już pisałam, u nas terminy nie-sobotnie odpadają...

Basiu, trzymamy kciuki za zdrówko Amelki, oby ją w końcu ktos madry obejrzal i konkretnie Ci podpowiedział, co i jak dawać.

A ja mam katar, załapałam paskudztwo w szkole i tak mi dziś dokucza, że szok. Kicham i smarcze na okragło i głowa mnie boli - zaraz idę lulku.

DZIEKUJEMY ZA ZYCZENIA:):):)

Ale widze ze dzisiaj to tez sie dziewczyny rozpisaly ze szok :):) ja to tylko wieczorami nadrabiam zaleglosci :):)

Pozdrawiam

Spóźnione życzonka dla Kingusi i Zuzki!!!!!!!

Basiu przykro mi ja czytam co Was spotyka. Mam nadzieję, że w końcu wszystko się wyjasni i nie będziecie się więcej tym stresowały. Duzo zdrówka dla Amelki!!!

Ja już przestałam kursować, bo męzulek w piątek wrócił do pracy. Ale co się najeździłam sama to moje ;D
Teraz mnie jakis katar łapie, ale mam nadzieję, że szybciutko mi przejdzie!!!!

Do spotkania jak najbardziej jestem chętna. Mi tam 3 marzec pasuje!!!!

U nas na szczęscie dalej po staremu. Kubulek walczy z chodzeniem i coraz bardziej sam się puszcza. ;) W aptece kupiłam sobie lek hemopatyczny na zatrzymanie laktacji i w sumie ból piersi mi minął. Kubus spi tak jak spał- tzn. w nocy dwie pobudki- raz na herbatke, raz na mleczko. Ale da się wytzrymać.
Dzisiaj sam zdjął sobie dół od piżamy, a niestety był tak pos.... , że wszystko mi wysmarował kupką. Smród w cąłej chałupie, i musiałam nam i jemu pościel zmienić ;D

RZeczywiście pustki dzisiaj sie tu zrobiły. Agula i Merka dwao do nas nie zaglądąły- pewnie zapracowane bidulki!!!

ZMykam książke poczytać- , korzystam, że mały śpi- pozdrawiam serdecznie!!!!

Kingusiu Zuziu-sto latek!!!!!!!!!!

Basiu-najważniejsze, że natrafiłaś na dobrego pediatrę.Zobaczysz wszystko będzie dobrze, Amelka ma szczęście,że ma taką mamusię!

witam :):):)

Faktycznie dzisiaj tu malo mowne forum :):):) Ja spadam pod prysznic i sobie troszke popisze zeby chociaz cosik tutaj bylo :):):)

szukam jakiegoś dobego dermatologa znacie może kogoś? mó synek ma jakieś dziwne suche plamy na czole,nogach i plecach a pani dermatolog u ktorej byłam nic nie powiedziała dała mi jakąś maść która kompletnie nie pomogła mój adresrittoso@poczta.wp.pl

Ale miałam imprezowy weekend :laugh: W piątek wieczorem poszlam do kumpeli na piwko.Wspominałyśmy stare dobre czasy imprezowe,a teraz tak ciężko zgrac się z resztą ekipy,nie mówiąc już o tym,że tylko ja mam dziecko,a reszta taka zapracowana.Zrobiłyśmy sobie masaż plecków,bo był mi baaaaaardzo potrzebny,a Łosia się doprosić nie mogłam,zresztą on nie umie :p Wczoraj byliśmy na imieninach mojego taty,rodzinna imprezka,Dawid się umordowal,bo zasnąć nie mógł.A wieczorkiem w końcu wybyliśmy na imprezę do Olimpu,bo tydzień temu nie wypaliło.Co prawda ja za tym klubem nigdy nie przepadalam,no ale jak po 1,5 roku wyszłam to może być i Olimp ;D Oczywiście full ludu,bo ostatnia sobota karnawału,więc nawet nie szło tańczyć.No i ja byłam kierowcą ;D Zresztą 2 razy wczoraj... No i dojechałam,ale mam frajdę ;) Prababcia opiekowała się Didem,obudził się,ale jakoś zasnął w wózku.

Dawid już nawet nie chce zasypiać przy cycu,coraz lepiej nam wychodzi bez,ale musi być utulony w moich ramionach!!!

Basiu wielkie całusy dla Amelki :-* Mam nadzieję,że zostanie podjęte dla niej skuteczne leczenie!Powiem szczerze,że jak sie widziałysmy to trochę mi się zdawalo,że Amelka jest trochę blada w porównaniu z innymi,ale nie chcialam się czepiać,a może mogłam coś powiedzieć,bo ty jak spedzasz z nią 24h to nie widzisz tego... No nic teraz już nie poradze,trzymam kciuki,żeby wszystko było ok!!!

No i mi pasuje piatek na spotkanie :D Mam nadzieję,że nie będzie pluchy na dworze!!!

reklama
Witam, dziewczyny.
Wielkie dzięki za wsparcie. Naprawdę dobrze was mieć.

Ja właśnie wróciłam z obiadku u mojej mamusi i już ululałam Amelkę, bo zmęczona była okrutnie, a za nic nie chciała zasnąć w obcym miejscu. Ona lubi zasypiać tylko w swoim łóżeczku niestety, więc jak gdzieś wychodzimy, to jest trochę problem, bo ona wtedy prawie cały dzień nie śpi.

Dawidowa
, ja też widziałam na zdjęciach z tego spotkania, że Amelka jest bledsza niż inne dzieci, ale ona była taka od urodzenia i to uśpiło moją czujność trochę. A jak pytałam kiedyś pediatry to powiedziała, "że taka jej uroda". Zresztą nasza pediatra na wszystkie moje wątpliwości tak odpowiada, na wystające żebra też. A tu proszę: krzywica. Dlatego chyba już nigdy jej nie zaufam.

Rittoso
, a jaką maść dostałaś? Bo u nas na wszelkie zmiany, suche, zaczerwienione plamy na skórze, to pomaga taka maść robiona z euceryną. U nas sprawdza się ona rewelacyjnie, lepiej niż drogie kremy. Ale różnie dzieci reagują na różne kremy i maści. Unikaj tylko sterydów, bo niektórzy lekarze lubią ich nadużywać. Podeślę ci na maila kontakt do dermatologa, u którego byłyśmy. Może cos poradzi.

Damayanti, Ewka, zdrówka życzę, nie dajcie się przeziębieniu. Oby do wiosny, ja już nie mogę się doczekać.

Pozdrawiam

Do góry