reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Juleczko Sto Lat Sto Lat!!!

Amelko "utyj" troszeczkę hehe.Kurcze tylko ja mam z Dawidem to samo i juz się martwie co lekarz powie...

No więc tak urzęduje teraz mój syn w łóżeczku.Już nawet z leżenia sobie poradzi,bo tak mnie rano obudzil :)

bb4lg.jpg

bb29of.jpg

Tak się chodzę kąpać ;D

bb39hf.jpg

A tak pięknie chodze,dziś zrobione,bo dziś zasuwal po całym domu,echhh moje plecy!!!

bb57yq.jpg

Witam jak zwykle na nocnej zmianie  ;D Wlasciwie w domu jestesmy od godzinki, bo maly byl caly dzien u mojej mamy i po pracy pojechalismy do niej na obiad, ktory sie przedluzyl... W efekcie zostawilsmy malego tam na noc, bo jutro i tak ma byc z mama i szkoda mi byla ja ciagnac z rana do nas. Zreszta az sie trzesla, by zostal  :p Za wyjatkiem sylwka jest to pierwszy raz bez malego... dziwnie sie czuje... ale za to sie wyspie za wszystkie czasy  ;D Mleka nadalnie chce i karmie go przez sen... Co mu jest, ze jak tylko widzi butle z mlekiem to ryk??? Otworzylam nawet dzisiaj nowe opakowanie i... to samo  ::)

_Basiu salatka wszystkim smakowla, jest szybka i nieskomplikowana. Nie wiem tylko czy dobrze zrobilam dajac cala puszke ananasa... dla mnie byla ciut za "slodka".
Wspolczuje jesli chodzi o Amelke... i boje sie o Matiego... moze powinnam tez go skontrolowac z tym mlekiem??? Niby wszystko inne je...

_anna ja tez stosowalam metode Tracy Hogg (zaklinaczki) tylko w dzien (ale na samym poczatku, jak mial 2-3 miesiace), bo w nocy spal zawsze ladnie, za to w dzien za diabla nie mozna bylo go uspac. I powiem, ze pelen sukces! Metoda sprawdzila sie od razu, najpierw spal po pol godzinki, potem coraz dluzej. Wazne jest by wyczuc moment... Jak dziecko trze oczy i jest marudne, to chyc go do wyrka... Jak przeoczysz ten moment, to moze byc problem z uspanie, bo malenstwo bedzie zbyt zmeczone.

Edytkowa Juleczke witamy w krainie osmiomiesieczniakow!!!

Nie daj sie chandrze e_mamo!!!

dziewczyny ja tez jestem pod wzgledem jedzenia bardzo obrzydliwa, ale pomyslalam sobie, ze pewnie dlugo czekac na taka okazje, by tego sprobowac. Zreszta wszyscy jedlismy zabie udka pierwszy raz... No, ale zjadlam tylko dwa udka...  ;D czyli jedna zabke  ;D Boze, ale to brzmi!!!

Dawidowa, ale on pieknie stoi!!! Cudne zdjecia!

Hejka,hejka! Ja też jestem z Trójmiasta.Jestem w miare "świeżym" forumowiczem:)! Nie mam zbyt dużo czasu na siedzenie na kompie więc tylko chwilami tu wpadam! Pozdrawiam wszystkich !!!

keterek, to faktycznie wygląda jak kurczak ::)

dawidowa, boski Twój synek ma szlafroczek, CUDO po prostu ;D ;D ;D ;D
kapciuszki tygryski też bombowe!!!

będę dzisiaj na osiedlu, ale nie wiem czy się wyrobię na spacerek....

keterek, a ten czwartek aktualny? umawiamy się???

Magdabial jak na chwile obecna, to nie ma przeszkod, by podjechac z Toba do wydzialu w czwartek. Mam nadzieje, ze nie wklepia mi jakiegos zastepstwa. Moglabym byc tak ok. 12.30. dam Ci jeszcze znac,oki?

Malego nie bylo w domu, a ja i tak budzilam sie chyba z 3 razy... dziwnie jest bez niego... :(

Dobra, zamykam kompa i pomykam do pracy. Pa!

Cześć dziewczyny.
Dzięki za miłe słowa. Dobrze was mieć.

Ja dziś zadzwoniłam do tego zakładu hematologii i babka kazała mi przez telefon przeczytać wyniki badań i stwierdziła, że tu żadnej anemii nie ma. Podobno rozmaz też jest w miarę ok. Zarejestrowała mnie oczywiście za miesiąc, ale w piątek wybieram się prywatnie do pediatry, bo ktoś tu nie ma racji, a nie będę na darmo faszerować lekami zdrowego dziecka. Ja nie wiem, myślałam, że wyniki morfologii są jednoznaczne, a nie że różne osoby będą je różnie inerpretować. Podejrzewam, że nasza doktor zinterpretowała te wyniki z normami dorosłych, bo jak sprawdzałam w necie normy dla dzieci, to też wydawało mi się, że jest ok. I miej tu człowieku zaufanie do lekarzy. W końcu powierzamy im zdrowie naszych dzieci.

Ola, zdjęcia Dawidka super, pięknie ci już stoi. A szlafroczek po prostu genialny!!!

reklama
Hejka!
Ola przystojniacha z Dawidka sliczne zdjęcia Powiem Ci, że z tym spaniem to jest zazwyczaj tak, że jak Kubusia usypiam to zostaję w sypialni i oglądam telewizję. Od samego początku starałam się go przyzwyczaić, że cos gra, żeby nie wybudzał się z byle powodów. I naprawdę jest coraz lepiej. najgorzej jak tylko domofon zadzwoni do drzwi, to kubuś od razu otwiera oczka. Wiem, że Ci cięzko, ale zobaczysz niedługo Dawidek nauczy się zasypiać inaczej niż bez cyca.

Basiu mam nadzieję, że Amelki wyniki sa dobre. Ja to nie weize lekarzom. Każdą diagnozę zawsze sprawdzam jeszcze u innego lekarza. Bo pare ray przejechałam się na opinii lekarza. Więc teraz wolę dmuchac na zimne i wszytsko sprawdzam dwa razy!!! Zdrówka dla Młaej!!!

Witaj Polo! Jak znajdziesz czas to napisz nam więcej o sobie i swoim szkrabie!!!!

Edytko teraz wszystkim jest cięzko, niedość, że nasze szkraby ząbkują, to jeszcze ta długa zima nas wykańcza. Byle do wiosny!!! Trzymaj się cieplutko!!!

U nas kolejna noc bezcycowa! Tylko nie wiem co zrobic, bo w jednej piersi bardzo duzo mleczka mi się zebrało, dopiero teraz a od 3 dni nie karmie. Co mam zrobic, aby wstrzymać laktację??? W tej jednej piersi to aż guzki małe się robią???

A Kubuś dziś rano mnie zdziwił. Zjadł śiadanko, siedział w krzesełku i zasnął, tak sam z siebie- z mężem naśmialiaśy sie, bo to aż dziwne, że nasze dziecie samo pada ze zmęczenia.

Mój męzulek chore ma zatoki i siedzi w domku- mam nadzieje, ż enas nie zarazie, bo inaczej będę wściekła.
Ale przynajmniej zaraz sobie wyskoczę do kosmetyczki:) nie ma tego złego, coby na dobre nie wyszło. Pozdrawiam Was serdecznie!

Do góry