reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Wszystkiego najlepszego dla Juleczki z okazji ukończenia 7 miesięcy :)
Ola - ale Dawidek słodki jest na tych zdjęciach ;D I kapciuszki też ma słodkie i szlafroczek też :D Rośnie z niego mały tygrysek ;D
Basiu - z lekarzami u nas, to nigdy nic nie wiadomo i trzeba się dowiadywac w kilku źródłach, bo jednemu nie można zaufać. Głupia to sytuacja, ale taka jest prawda. Tak więc nie przejmuj się opiniami pierwszej pani doktor i poradz się innego lekarza - może jakiegoś polecanego przez inne mamy.
Keterek - prawdę powiedziawszy, to jak napisałaś, że jadłaś żabie udka, to pomyślałam, że to fajny pomysł. Ale jak zobaczyłam te udka na talerzu, to zmieniłam zdanie ;D Jak dla mnie to wyglada jednak bardziej jak nogi żab niż kurczaczek i nie wiem, czy bym spróbowała :p

reklama
a u nas metoda zaklinaczki na usypianie się nie sprawdziła. Zaczynałam odkładać Majkę, jak była już zmulona. Po chwili zaczynała płakać. Brałam ją na ręce i uspokajałam. Znowu odkładałam. No i efekt był taki, że po każdym odłożeniu płakała coraz bardziej. Potem już nie można jej było uspokoić nawet na rękach. Dodam, że do całej sprawy podchodziłam ze spokojem i cierpliwością. Po kilkudziesięciu razach nie można już było Majki nawet próbować odkładać, bo cały czas płakała. Dałam spokój po dwóch wieczorach prób. Woleliśmy już ją nosić na rękach i w ten sposób usypiać, niż słuchac jak płacze...

Hej babulki!!!!
Barrrrrrrdzo dziękujemy za życzonka miesiączkowe, hihi ;D ;D ;D ;D ;D

Jutro będziemy w kinie tak więc spotkamy się z niektórymi z Was :)
Julka przed 17 wciągnęła słoiczek zupki i poprawiła to soczkiem 150 ml (pół na pół z wodą). Jestem w ciężkim szoku !!!:):):):)
No i się bardzo cieszę, tym bardziej, że ten soczek z butli pociągnęła :) teraz stęka mi w kojcu tutaj :) taka objedzona hahaha
wcześniej tańczyłyśmy sobie przy piosenkach nowej Madonny :)
o i koniec leżenia, muszę interweniować...

aha- te nóżki żabkowe to nie dla mnie, ojjjjjjjjjj brrrrrrrrrr ;) ;) ;) :p :p :p :p :p :p :p :p

Basia pokazała, jak Amelka śpi, to ja dorzucę zdjęcia śpiącej Majki - ostatnio nas bawi pozycjami które przyjmuje  ;D Odkładam ją tak jak zwykle, a jak przychodzę za jakiś czas, to śpi leżąc do góry nogami itp. Albo budzę się w nocy, a tam Majka leży na brzuszku z wysoko uniesioną główką i ogląda co się dzieje naokoło, beka  ;D

dscf00293lf.jpg

dscf00845lf.jpg

I jeszcze jedno śmieszne zdjęcie:
dscf00217iq.jpg

Ikpi, śliczna ta twoja córunia. Amelka też tak czasem układa się w poprzek łóżeczka z nogami w górze, czasem się zaklinuje a potem stęka , żeby ją uwolnić. ;D

E_mamo
, to jutro spotkamy się w kinie, bo my będziemy. A co mi tam? Pojadę póki Amelka jeszcze się nadaje na takie wypady.

Keterek, ja też bym raczej czegos takiego nie zjadła. Niewazne jak wyglada, sama świadomość, że to żabie udka mnie poraża. ja nigdy nie miałam odwagi próbować jakichś egzotycznych potraw, nawet jak wiem, że w czymś są owoce morza to nie tknę.

Dziewczyny, mam pytanie. Zna któraś naprawdę dobrego alergologa? Bo oprócz pediatry musze się jeszcze wybrać do alergologa, bo Amelka cały czas ma te zmiany na skórze i okropnie się drapie.

Basiu polecam wizytę w DermAlu w Sopocie. Jest to przychodnia dermatologiczno-alergologiczna i mają podpisaną umowę z NFZ. My na wizytę czekaliśmy coś koło 3 tyg chyba, no może 2, ale za to nie płacilismy za wizytę. Jeśli zależy ci na czasie lekarze przyjmują tez poza kasą chorych, wizyta chyba 60 zł kosztuje. My byliśmy u specjalisty dermatologa-alergologa. Może warto spróbować?

Olcia bombowy Didek w tym szlafroczku, normalnie pychości i jak cudnie stoi !!!
Ikpi Majeczka przesłodka :)

a u nas ani ząbków, ani siedzenia, ani obracania z brzucha na plecy, nic...
od jakichś 2 tygodni Julia częściej robi "banana" ale ani raczkowanie, ani czworakowanie jej nie w głowie :(
ja się chyba nie doczekam... w końcu skończyła 7 miesięcy...

STO LAT DLA JULECZKI I KUBUSIA Z OKAZJI ROZPOCZĘCIA NOWYCH MIESIACZKÓW!

Jejku, mam tyle na głowie, że nie wiem, jak się nazywam....
Ikpi - Majeczka śliczniutka, sama słodycz :) Fajną musi mieć minę, jak w nocy się rozglada :p
Basiu - trzymam kciuki, żeby sie wkncu wszystko powyjasniało z Amelka,na co ma bidulka te alergie...

No i tych żabich udek to chyba też bym nie ruszyła :) :p

Idę jutro z Kingą na szczepienie - w końcu; przesunęłam je z zeszłego tygodnia na jutro, bo inaczej mała musiałaby iśc z nianią, a lepiej chyba z mamą. ;) Wczoraj mieliśmy rade w szkole i cały dzień mnie w domu nie było; ale się stęskniłam, że szok...

Robota wzywa, buziaczki!!!

reklama
Do góry