reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witamy Cię maszka.Napisz coś więcej o sobie i swojej dzidzi :)

A oto mój kawaler- już się uczy całować  :laugh:

lala0mg.jpg

ddd42qm.jpg

ddd34oy.jpg

Laski są fajne,ale najbardziej na świecie kocham moją mamusię :)

ddd27qc.jpg

ddd4mt.jpg

reklama
:o :o :o :o :o :o :o :o :o
Ola, za każdym razem nowe fotki Dawidka wprawiają mnie w osłupienie :) jak On szybko rośnie !!!
Taki bączek mały był na spotaniu latem, a teraz kurcze kawaler aż miło :)

witaj maszka :) pisz dużo i często :)

Zmykam, głowa nie daje mi dziś spokoju, pęka i boli :(

Wikiwerka witamy serdecznie!!!Fajnie,że mamy choć jedną mamusię bliźniaczek
- słodkie są!!!!!! Jak to jest jak się ma takie dwa słonka ??? Jak sobie radzisz ze wszystkim? Pisz do nas często!!!

Mój synuś robi coraz większe postępy w usypianiu- dziś ok 15 min. i śpi :D :D :D Nawet już nie histeryzuje,tylko się "żali".Ale musze wam powiedzieć,że rozpieszczone się to moje dziecko zrobiło- domaga się ciągłej uwagi i zabawy z nim- na szczęście nie musi być na rączkach.Tylko,że jak wyjdę na chwilę z pokoju to od razu jest płacz!!!Marudny dziś po południu był,pewnie przez ząbki,aż mu dałam panadol,bo nic na niego nie działało.A po panadolu to on śpi,aż miło.Szkoda,że to lek,więc nie można go często dawać :(

Kupiłam dziś pieluchy Lidlowe,zobaczymy czy sie sprawdzą.Puki co otworzylam paczkę,żeby sobie je obejrzeć i stwierdziłam,że śmierdzą!!!Ale do Lidla już chyba nie pójdę- ciężko tam z wózkiem manewrować,nie mają koszyków i te stare dziadki nawet nie zejdą z drogi >:D Jak się pieluchy sprawdzą,to będę tatuśka wysyłać i cześć :p

Edytko oj zmienia się to moje słonko,zmienia...Jak patrzę na stare zdjęcia to,sama jestem w szoku.Leci ten czas nieubłagalnie...Ale na spotkaniu Juleczka też była maleńka,a teraz kawał panienki.Ciekawe kiedy znów się spotkamy- lubię tak patrzeć na wasze pociechy,jak się zmieniają :D

Witamy serdecznie nowe koleżanki! Będzie nam bardzo miło poznać Wasze pociechy i Was. Piszcie jak najwięcej!
Maszka, temat krzesłek na czasie - czekamy na opinie i adresy dobrych sklepów ;)
wikiwerka, nie brakuje Ci rąk? Jak to wszystko działa z bliźniakami? Podwójnie roboty, czy podzielnie przez dwa?
Ola, widzę, ze nowy fotelik zakupiony. Mam taki sam - tylko w kolorze red  :) Słuchaj, myslisz, ze ten Panadol na uspokojenie to dobry pomysł? Rzeczywiście, synuś jak był takim chucherkiem  - a porównanie mam jeszcze ze szpitala - to teraz .. hoho.. bysior  :laugh: I tak patrzę sobie na łóżeczko i fiu fiu! ile tam gadżetów! Nie nudzi się chłopak  :D
Muszę się dziś pochwalić córcią, która cudownie zachowywała się dzis na zakupach. Miała debiut w spacerówce, bo lepiej widać i mniejszy wózek się zrobił. Fanklub roana padnie ze śmiechu, jak założy część spacerową  - jak sportwe auto  :laugh: No i to moje szczęście 3 godziny gruchało sobie w najlepsze, oglądało światełka i śmiało sie w głos.. przemiło.. aż chciało się dalej buszować w sklepach, tylko już zamykali  ;) Jak tylko odkryła, ze moze siadać, trzymała się zębami (khm..khm.. dziąsłami raczej;) ) "poręczy" wózka i za nic nie chciała leżec. Mamy tez za sobą karmienie w przebieralni no i bardzo kontentną mamę, właścicielkę prześmiesznej wełnianej torby z pomponami  ;D Maja poszła spać o 22.30 i jeszcze spod kocyka dochodziły radosne: "khrrrrrr.. rrr...".. Talent do zakupów chyba odziedziczony.. Po babci oczywiście  ;)

Witam nowe koleżanki z 3 miasta :).
Jak zwykle o tej porze Kinga spi sobie słodko, pewnie dlatego, że obiadek mam pzygotowany, cwaniara, bo jak mam robote, to "mama baw mnie" i nie ma mowy o spanku.
Agula - super, że mała tak Ci w zakupach "pomaga" ;). Niedawno wzięliśmy KIngę w nosidle od wózka do wózka sklepowego, bo ciężki nasz wózek jak cholera i nie chciało nam się do auta go wkładać i zwiedzała sobie dzidzia Carrefoura. Tylko potem nadmiar wrażęń spać jej nie dał - ale może jeeszcze za mala n atakie wycieczki?
Ola - fajny gościu Ci rośnie :).
Nie ma co, jak na wiosnę jakies spotkanko będziecie organizować, to ja przyjeżdżam! Strasznie bym chciała w końcu i Was poznać i wasze maluszki zobaczyć. Coraz lepiej nam idą wyprawy autem, juz coraz rzadziej Kinga nam płacze (ale jeszcze nie lubi jedzić, oj nie i nie lula jej jazda).
Pozdrowionka

Hej! ;D

Dziewczyny, prosze dajcie namiary na fajnego giekologa, bo musze sie nielugo wybrac!!! ::) prosze!

Pogoda dzisiaj fuj :p na spacer nie poszlysmy, Teraz Julka marudzi, bo juz zmeczona, ale spac nie chce.
Przychodzi dzisiaj do nas rehabilitantka, zobaczy co jest z Jula i ewentualnie zaleci cwiczenia. Trzeba mala rozruszac, a sam basen nie pomaga. No cóz, zobaczymy..
Co do krzeselka do karmienia to mamy Drewex, bardzo fajne, drewniane, mozna rozlozyc na stolik i krzeslo..no i nie drogie, ok 100zl, bo na cuda za 350 nas nie stac ;D

papa :-*

Pusto tu dziś...

My byliśmy wczoraj na szczepieniu.Pan doktor zdziwił się,że Dawid tyle waży( 7520g),ale ja widzę,że ostatnio bardzo mało przybiera,bo waże go w domu.Kiedyś przybierał ok.250 gr. na tydzień,co dawało kilo na miesiąc,a teraz ok.200gr.w ciągu ostatnich dwóch tygodni. No i muszę mu podawać żelazo i kwas foliowy,bo ma niski poziom hemoglobiny.Jak to doktor stwierdził,na razie nie jest źle,ale za miesiąc będzie i trzeba uzupełnić to żelazem,bo organizm sobie z tym nie poradzi...

Przez to szczepienie Didek w nocy gorączkował,musiałam go wziąć do siebie bo był niespokojny więc spał sobie słodko przy cycusiu.Dziś też był marudny cały dzień,biedaczek.Wczoraj niestety z żalu po szczepieniu zasnął przy cycusiu,bo nawet na rękach mi płakał,bidulek.Bałam się,żeby dziś nie zaczęło się wszystko od nowa,tym bardziej,że też cały dzień marudził.A on dziś zasnął najpiękniej jak dotąd :) Nie musiałam go ani razu wyjmować z łóżeczka.Spiewałam mu kołysanki i miziałam po buźce pieluszką i... zasnał :D

Witam serdecznie nowe dzewczyny z Trójmiasta!
Mi brak konsekwenji w usypianiu małego w łóżeczku. Wczoraj poszłam na sposób , bo on lubi się przytulać do mojej piżamy, więc ją zdjęłam i dałam mu do łóżeczka. Przytulił sie i w ciągu 5 min zasnął ;D
U nas dziś pogoda okropna- pada śnieg z deszczem i ogólnie tak jakos pochmurno jest.
Olka nie martw się, Dawidek im będzie starszy tym mniej będzie przybierał na wadze. Kubulek do 5 miesiąca też przybierał około kilo na miesiąc, a ostatnio tylko 150 gram. Ale lekarka mówiła, że to normalne. Śliczne zdjęcia Dawidka- cały czas bardzo się zmienia :laugh:

My narazie mamy krzesełko, w którym ja jeszcze byłam wychowywana, i moja starsza siostra. I chyba zostanę przy nim, po co wydawać kasę na nowe, jak tu mamy krzesełko z tradycjami. Antyk prawie ;)

My jak jeździmy na zkupy to zawsze z KUbulkiem i zawsze jest grzeczny. Zazwyczaj zaliczymy karmienie w jakimś sklepie, ale to już norma.

POzdrawiam serdecznie

reklama
Naur, przychodnia na Mickiewicza, dr. Maciej Szemryk. tel do rejestracji: 344-29-51. Niestety do 29 jest nieobecny :/

Do góry