reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Edytka boshe jak ja ci zazdroszczę tego wyjazdu!!!Mogę sobie pomarzyć tylko.Poza tym tak sobie myślałam,że nawet jakbysmy pojechali to mój chłop z pewnością nie byłby taki chętny na wędrówki po dolinkach itp.Co najwyżej Gubałówka i Krópoówki,piwko z rana i takie to by wczasy dla niego były ;) Może i się mylę,ale i tak się raczej nie przekonam...Juleczka to już kawałek pięknej ziemi poznała :laugh:

U mnie sukces- Dawidek nauczył się pić z butelki,przynajmniej herbatkę,co mnie niezmiernie cieszy.Ale dziś był niespokojny od rana,biedaczek.Nawet panadol musiałam mu dać,bo nic na niego nie działało,nawet cyc był be!!!Jaki on się silny zrobił,to chwilami się boję,że mi wyskoczy z rąk!!!Wasze też tak?Odgina się całą siłą do tyłu.A kiedyś to takie malutkie,drobniutkie i delikatne było :p

reklama
Hejka, depresja troszkę mija bo wczoraj wyskoczyłam sobie z Kubulkiem do kina. Nawet fajny film grali "Wierny ogrodnik". Kubus prawie cały film spał, a ja się porządnie zrelaksowałam.
Ostatnio strasznie marudny się zrobił, w domu wszystko go szybko nudzi, więc staram się jak najmniej siedzieć w domu (wychodzi to dla naszego zdrowia psychicznego bardzo pozytywnie).
Liriel, mój mały wage urodzeniową podwoił w 4 miesiącu, a teraz tak mało przybiera, ale słysząłam, że to normalne, że od 6 miesiąca dziecko zaczyna mniej tyć.
Nadal obydwoje walczymy z katarkiem, ale mam nadzieję że idzie ku lepszemu.

Martyna- Magda- wczoraj w kinie starsze małżeństwo chciło kupić bilet na Broken Flowers i ja im powiedziałam, że w sumie film troszkę nudny, że nie wiadomo na końcu o co chodziło, pani sprzedająca bilety powiedziała, że to bardzo dobry film i zachwalał go pod niebiosa. To ja jej w takim razie pytam się o zakończenie, czy to w końcu był jego syn, bo my nie wiedziałyśmy, a ona na to, że sama w końcu niewie ;)

Edyta- ale zazdroszczę Wa tego wyjazdu- widać, że się udał. Piękne fotki i oiękne widoki! Super rodzinkę tworzycie!!!!!

Kubulek butelki nadal nie chce, a ja powli rezygnuję z wali z nim o to. Chyba się poddam :mad:

ZMykam bo maruda marudzi!!!!

Oj krąży ta deprecha jesiena gdzieś tu u mnie w okolicy, a fe. Ostatnio tak mnie krzyż bolał, że ruszać sie nie mogłam, ledwo Kingę z łożeczka wyciągałam - najgorzej przy schylaniu było. Troche pomagało rozruszanie na spacerku, ale normalnie wyć mi się chciało z bólu. W ciąży mi tak nie dokuczało nigdy, jak teraz :(

Edyta - fotki rewelacja! Piękny wypoczynek mieliście ... :)

A walka nasza o cycolenie trwa dalej. Kilka dni było oki, teraz znowu gorzej... Na razie zdecydowałam się małą dokarmiać, bo mi się przy cycku złościła strasznie i widzę, żę to moje mleko to nie raz takie cienkie :( I smutno mi było, że zła mama jestem, ale wzięłam się w garść i jak widzę, że coś nie gra, to jej daję najpierw 90ml z butli, potem dojada sobie cyckiem. W ogóle to moje dziecko to wszystko by zjadło, nie ma kłopotów z butlą, a najchetniej to by chciała z łyżeczki dostawać. Kiedyś w ramach zabwy herbatke jej dawałam łyżeczkę i tak jej sie to podoba, że jak ktos coś je łyżeczką, to tez zaraz chce ;).
Trzymajcie się cieplutko

A ja walczę z Didkiem,by oduczył się zasypiać przy cycu,przynajmniej wieczorem- na razie przeżywam istny koszmar i czuję się tak jak bym go już wychowywała,zakazuję mu czegoś,co wiem,ze uwielbia,ale dla to przecież dla jego dobra.Czuję się fatalnie,ale mam nadzieję,że za parę dni będzie lepiej.Wczoraj zasnął o 22:30,no ale cóż,przecież przy cycu też potrafił zasypiać 3 godz!!!Echh...

witam ! dziewczyny usmiechnąć się !!! ;D
Edytko, zdjęcia bombowe !!!! ja marzę o górach... eh, marzenie ściętej głowy...
Ewa, dobre z tym filmem... hmm. może ja jestem jakaś dziwna, ale jeśli ie rozumiem filmu to nie wypowiadam się na jego temat... ;D w sumie to co innego iała powiedzieć kasjerka ::) ekspedientka w sklepie też nie powie czegoś złego na towar jeśli chce go sprzedać...
Dawidowa, walcz, walcz i się nie poddawaj !! w końcu oduczy się zasypiaćprzy cycku...

a nas wyszły w końcu zęboska górne - 4 naraz - ale teraz powtórka z rozrywki, idą dwójki dolne... chyba, bo maruda straszny
chociaż dzisiaj humor miał nieziemski, śmiał się na głos non stop, nawet jak cycka jadł ... ::) ;D nie mógł się skupic, cały czas się chichrał ;D to było boskie :)

Ech, Edzia... fajna wycieczka.. i mały smakosz Ci rośnie pod skrzydełkiem ;) No i pychoty mamy.. ja tez uwielbiam i zawsze chętnie korzystam ;D
Ola, wytrwałosci życzę.. to bardzo nieprzyjemne uczucie, jak maluszek tak strasznie płacze i a Ty w dodatku wiesz, jak go uspokoic, ale nie możesze tego zrobić.. Ale kiedyś przestanie przecież ;) Zbieraj siły i ćwicz dziewczyno, bo to dopiero początek naszych dylematów wychowawczych 8)

Co myślicie o chodziku dla dzieciaczków? Niektórzy twierdzą, że to dobra zabawa dla dzieci, a niektórzy, ze dziecko później uczy się chodzić na własnych nóżkach.. ??? No i od kiedy by go uzywać? Chyba tak z takim 6-miesięcznym bobasem można by spróbować, co?

witam ;D
agula jesli mowa o chodzikach, to ortopedzi stanowczo odradzaja, bo wykrzywia nózki i nie zmusza dzieka do samodzielnego cwiczenia miesni. Ja chodzika nie kupilam, ale to tylko moje zdanie.
dawidowa wytrzymasz!! ;D chociaz takie momenty sa okropne..ja juz ze strachem mysle o odzwyczajaniu od smoczka :-[
narazie Julka odmawia uparcie ssania cycka, nie chce i koniec, tylko w nocy jak jest nieprzytomna udaje mi sie jej wcisnac :mad:
papa

Hejka!
Ja też jestem przeciwna chodzikom i zapowiedziałam już rodzince, że jak ktoś przyniesie chodzik, to wylatuje z hukiem z nim. Na całym świecie szerzą się bardzo negatywne opinie na temat chodzików, bodajże w Kanadzie już prawnie są zakazane. Moja mama i tęsciowa zawsze mi mówia przecież wy też jesteście wychowani na chodziku, ale ja i tak nie pozwole aby Kubusia w chodzik wkładali. Musiałabyś Aga poczytać w necie, bo kiedys dużo czytałam na ten temat.

Olka powodzenia, ja tez nie potrafię mojego oduczyć zasypiania przy cycku, jak mi sie już zdaje, że jest jakiś mały postęp, nastepnego wieczora lament i płacz.

Naur zazdroszczę Ci tego, że mała nie chce cyca. Mój to tylko cyc i cyc. Butli nadal nie, tylko ustnik silikonowy jeszcze jako tako.
Kto wie co się dzieje z Martyną???

Pozdrawiam

reklama
U mnie coraz lepiej,wczoraj Dawid zasypiał ok.godz.,a dziś trochę mniej,ale i nie było już aż takiego lamentu.W pewnym momencie,jak go trzymałam na rękach,mówiłam mu czule do uszka,że jestem przy nim cały czas,że teraz się położy i pójdzie spać i nastąpił jakiś przełom,bo za każdym razem jak go odkładałam,to znów płakał,a po tym nie.Zaczął sobie mruczeć,ja go "lulałam" po pleckach i w końcu zasnął ;) Ależ się cieszę,mam nadzieję,że za parę dni już się nauczy sam zasypiać w łóżeczku.Bałam się też,że przez to Dawid może się będzie budził w nocy,ale wszystko jest po staremu.Nawet wcześniej zasypia,bo czasem przy cycu to o 21:30 jeszcze nie spał,a dziś i wczoraj tak!!!

Ja też słyszałam ostatnio same negatywne opinie na temat chodzików,ale nie mam swojego zdania,bo przecież fakt,że prawie każda z nas uczyła sie w tym chodzić!!!Ale chyba i tak nie kupimy,bo Dawid nie miałby za wiele miejsca do porusznia,przynajmniej w naszym pokoju :p Na razie rozglądamy się za fotelikiem do karmienia,ależ drogie te cholerstwa,za co to tyle kasy ??? Jeszcze za fotelik do auta,to rozmumiem,ze można wydać,ale za taki!!!

Do góry