reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Mi również Sopot wydaje się odpowiedniejszy (choć ubolewam odległościowo, że już tam nie mieszkam). A dzień jakikolwiek, moze soboty rzeczywiście zostawmy dla rodzin. Chyba, że dużo z nas pracuje jeszcze w tygodniu...
Oby tylko pogoda dopisala, bo narazie za oknem pranie wiruje :D
Halo, dziewuszki - odzywajcie się z propozycjami, bo to pewnie potrwa zanim się dogdamy na szytywno 8)

reklama
A czy te z dziecmi i nie w ciąży też mogą przyjść?
Moje dwa >:D potrzebują duzo spacerków.

Wiecie coś o szpitalu na Zaspie, jakie sa wrunki i ile trzeba płacić za poród rodzinny, znieczulenie itd...

niunia, przejrzyj wcześniejsze posty (dużo wcześniejsze) tam są omówione szpitale trójmiejskie.. A poród rodzinny na Zaspie kosztuje 200 zł, tak jak im(n?)ersja wodna. Warunki ok. Najlepiej poczytaj opinii dziewczyn, które tam rodziły..

No to wymyślajcie jakieś miejsce do spotkania w Sopocie.. Czy spacerek najpierw, a potem gorąca czekolada? hm?

A tak apropo brzuchów - to ja mam chyba żabę w środku. .. Jeszcze nie rechocze, ale kto wie ;)

No coś cichutko się zrobiło u nas. Ja czekam na konkretnąpropozycję, ale widzę, że nikt jeszcze nie rzucił jakiejś propzycji. To może wtorek o 14???? Nie jest to wiążące , jak ktoś ma swoje propozycje to czekamy!!!!!!!

Dawidowa, ja w poniedziałek wyklady mam o 17.. Teraz niestety trochę opuściłam zajęć, ale mam nadzieję, że będzie można odrobić z inną grupą .Może Twoją?? :laugh:

Ej, dziewuszki! Umawiamy się na gorącą czekoladę w Sopocie?? Haaallloooooo ::)

Znacie moze jakiegoś dobrego ginka w Osowej? Czy tu w ogóle jest jakiś?? Zupełenie się nie orientuję :-[ a do Sopotu do średniej ginki, co i tak nic nie mówi to nie chce mi się drałować.. Zwłaszcza, ze teraz chyba trzeba będzie częściej niz raz na miesiąc.. Także poszukuję pomocnej wypowiedzi - plis...

ja niestety we wtorek nie mogę - wizytacja u ginka
a Sopot może być jak najabrdziej
tylko jakoś zimno ostatnio ja tam bym wolała w jakiś słoneczniejszy dzień.

Witam was kobietki z trójmiasta!!!
Mam do was małe pytanko. Czy wiecie może gdzie w 3mieście znajdują się jakieś fajne komisy z rzeczami dla niemowlaczków? Albo jakieś extra secondhandy, z ciuszkami ale takimi mało znoszonymi? Gdzie jest duży wybór takich rzeczy? Nie mam na myśli zwykłych lumpeksów,bo tam przeważnie są same szmaty,a nie ciuchy...Pytam ponieważ natknęłam się w Niemczech na takie superowe sklepy.Mieli tam sliczne ciuszki i akcesoria dla bobasków,prawie nówki,wyprane,wyprasowane i na wieszaczkach,aż pachnące :laugh: I oczywiście za śmiesznie małe pieniadze..Ja jestem z Kwidzyna,to 100 km od Gdańska ale często goszczę u was na większych zakupach dla siebie i męża.A teraz i dla naszego dzidziolka w brzuszku ;) Narazie byłam tylko w Akpolu na Jaśkowej Dolinie,ale może wy podsuniecie mi jakiś fajny sklep?? Czekam na odpowiedz i pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie :D

Dzięki serdeczne - Martyna i Dawidowa :) na pewno skorzystam z waszych propozycji,może jeszcze w tym tygodniu wyląduje w Gdańsku to napewno tam zajrze ;) i kupię cośkolwiek oczywiście dla mojego synusia ;D Trzymcie się!!

Witam!!!! Cos z tym spotkaniem , to widzę, że narazie kiepsko się zapowiada. Czekamy na lepszą pogodę czy nikt nie ma ochoty się spotkać??? W sumie troszkę zminawo jest, ale musimy się zmobilizować, bo tak ja niedługo urodzę i nici ze spotkania ;) pozdrawiam

reklama
Jak to kiepsko się zapowiada! Zapowiada się dobrze, tylko terminy jak widać nie chcą się z pogodą zgrać.. Ja tam chcę się spotykac, ale teraz seryjnie jest zimno. Dziś nawet w puchatym misiaku było mi zimno  ::) A jakie prognozy na przyszły tydzień? Kto ma program meteo?

A to babka z komisu nie ma przypadkiem strony internetowej? Można by zamawiać online  ;)
Ale z tymi sklepami, to dobry pomysł, bo chyba juz czas coś pozbierać, zwłaszcza, ze parę dni temu chyba pierwszy raz miałam skurczyki. Na szczęście wiem, że to nic takiego i nie panikuję, jak mój luby, który postanowił mnie odrazu na porodówkę wieźć  :D mi to tylko przyspieszyło myśli o rzeczach dla dzidzi...

Czy podczsa karmienia piersią daje się dziecku do picia coś ... innego?

Dawidowa, jak tam w SR? Przynudziła babka? Nie dałam rady dziś się wygrzebać, ale w przyszłym tygodniu nie popuszczę!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry