reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Dawidowa, w piątek możesz pójśc po 15 i się zapisac. Wejscie albo od pogotowia, albo z głównego holu. Są naklejki pt "Szkoła rodzenia". Na wydziale ginekologicznym, zaraz przy windzie. Zresztą wszystko jest oznakowane :) Nastepne ćwiczenia rozpoczynają się 22 a potem chyba 30 marca.

Jakiś przymulony dzień dziś. Niby juz pachnie wiosną, ale ten śnieg jakoś tak psuje marzenia...I znowu nic mi się nie chce... ech... ::)

Dziewczyny mam dylemat, czy iść do Preisa znowu na dopplera (jak byłam ostatnio, to kazał mi powtórzyć badanie do 34 tyg), czy wybrać się na to USG 3D o którym pisałyście na Wrzeszczu. Słyszałyście już może jakieś opinie????
A tak pozatym to witam serdecznie wszytskie nowe koleżanki z Trójmiasta.

Ewcia, jedna opinia z 3D napewno będzie we wtorek wieczorem ;D

Dawidowa, ćwiczenia na szkole rodzenia nic nadzwyczaj zaskakującego. Ale zawsze to przyjemnie posiedzieć w towarzystwie rozchichotanych ciężarówek :D Choc kurczę, taka wycieczka na Zaspę 3 razy w tygodniu, to całkiem spory koszt, jak sie okazuje. Zwłaszcza, że tatuś tez się dokształca... ::) Ogólnie, tak po pierwszych razach, to spodziewałam się więcej, ale napewno kilka pomocnych rad się przyda. Pani wyjaśnia, jak liczyc skurcze, kiedy do szpitala, co wtedy robić i jak oddychać. W sumie jest ok. Tylko czemu ja nie mam jeszcze auta ???

To czekam z niecierpliwością, pewnie tyAgula idziesz??? Ja skończyłam właśnie 31 tydz., to nie jest za późńo na USG 3D???

Idę, idę :) Nie wiem, czy może być za późno na usg.. Chyba nie, bo niby czemu?? Podobno najlepiej widać od 30 tygodnia....

Dzisiaj jest ten wazny dzien. Dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Nie moge zasnac - a juz druga trzydziesci. Strasznie sie boje. Tak naprawde to jestem przerazona i zagubiona.
Rano zrobilam test - juz kilka dni spozniala mi sie miesiaczka. Pozytywny. Pobieglam do lekarza - jeszcze nie byl w stanie nic stwierdzic - za wczesnie. Mam dwoje dzieci - 10 cio latka i 4 ro latka. Miesiac temu wyszlam ze szpitala - trzy miesiace leczenia na oddziale nerwic. Od pol roku mam silna depresje z napadami leku. Kochane dziewczyny nie chce Wam opisywac jak to wyglada, bo jest straszne i lepiej zaoszczedzic Wam takich historii.
Nie zebym byla zla, czy jakos bardzo smutna z powodu, ze bede miala dzieciatko - ja po prostu sie martwie. Bardzo! Od kilku miesiecy biore leki przeciwdepresyjne. Nie moge przerwac kuracji - a ginekolog stwierdzil, ze nie jest w stanie powiedziec mi jakie to ma nastepstwa. Moze tylko stwierdzic, ze zakwalifikuje mnie jako patologia ciazy - ciaza wysokiego ryzyka. Bylam swiadoma, ze nie wolno mi - zabezpieczalam sie - wszystko zawiodlo. Jak mam zyc przez okres 9 m-cy z ta wielka niewiadoma? Co mam zrobic? Jak przestac sie martwic? Mieszkam w Gdyni od roku. Nikogo tu nie znam. Nie wiem do jakiego lekarza pojsc - ktory bylby naprawde kompetentny i mogl bezpiecznie poprowadzic ta ciaze?! Nie potrafie sie w tym wszystkim odnalezc! Mam ogromne poczucie winy - boje sie ze krzywdze to malenstwo. :([
Prosze Was o informacje o lekarzach - najlepiej z Gdyni. Potrzebuje prawdziwego lekarza - przyjaciela, ktory moglby tez dac mi psychiczne wsparcie.
KOCHANE POMOZCIE!

Lusia 24 witaj :) .
Ja jestem tez z Gdyni i obydwie moje ciąże prowadziła pani dr. LIliana Skarbrk Żurek jest to fantastyczny ginekolog i mogę śmiało ją polecić. Zawsze miałam w niej oparcie, jeżeli chcesz też z kimś pogadać to tm gdzie ina przyjmuje czyli na Wgórzu Św. Makymilina w przychodni jest szkoła rodzenia i pani Ela jest to fantastyczna położna i doskonały słuchaczi oraz pomoc w kazdej chwili :) .
Najlepiej napisz z jakiej części Gdyni jesteś bo trochę ginekologów to tu jest i cięzko tak kogoś polecić jak niewiadomo z jakiej dzielnicy jesteś. Pozdrawiam.
zaneta.b

Jestem z dabrowki. Dziekuje Ci Niunia za te kilka slow. Bardzo na nie czekalam. Dzisiaj - nowy dzien. Jakos pewniej patrze w przyszlosc - mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok...
lusia24

reklama
Do góry