reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witam serdecznie.
Jestem mamą Idusi(2latka 4 miesiące), no i czekamy na drugiego potworka(20-ty tydzień).
Cieszę się , że znalazłam ten wątek , bo czasem smutno samej, kiedy brzuch zasłania i przesłania świat.
Widze , że niekóre z was też są już mamami :)
Mam ogromną prośbę, jeśli którAś z was jest z Gdyni(centrum, Redłowo , ew. Orłowo)może znacie jakieś fajne przedszkola?
Posyłam małą pierwszy raz i to chyba ja p[otrzebuję pomocy, bo ona chyba mniej to przezyje, no i nie wiem , w którym moja córcia bedzie szczęśliwa.
pozdrawiam wszystkie mamy(te z brzucholkami oczywiście też)

reklama
Może drugą ma zajętą rękę ... tylko ciekawe czym ;D
to ja poczekam az Ty pójdziesz i powiesz co ciekawego było widać.
Bo ja tak sobie ostatnio myślę, że moze daruję sobie 3 D a pójdę na dopplera do Doeringa - on jest świetnym diagnostą - a ten Olszewski to nie wiadomo...
Moja koleżank a do niego chodzi - i generalnie mówi że on taki sobie jest ... Trzeba o wszystko pytać - sam inicjatywy nie wykazuje specjalnie.
Polecam gorąco marcowe Twoje9miesiecy - sporo ciekawych artykułów

Przede wszystkim cześć Kamusiu:) Mam nadzieję, że bedziesz nam służyc radą doświadczonej mamy ;D

A z tym 3D, to juz nie możemy po prostu wytrzymać, dlatego, że bardzo chcemy w końcu dowiedziec się, kto nas tak szturcha w moim brzuchu :) A znając swojego farta, to na normalnym usg pewnie by się znowu zakryło, odwróciło i tyle byśmy widzieli. Drugim atutem jest możliwość nagrania na CD. Video nie mamy, bo i po co, a z takim cyfrowym zapisem to możemy sporo zrobić, np, wysłać mojemu tacie na statek linka do strony, na której umieścimy nagaranie z badania ;D Co do doktora Olszewskiego, to trudno - taka karma widac, że tacy sobie lekarze mnie oglądają w tej ciąży. I tak po rewelacjach innych dziewczyn postanowiłam, ze około 32-33 tygodnia pójdę na wizytę do Doeringa i niech mi wyspiewa wszystko, co i jak. Bo jakoś dziwnym wydaje mi się fakt, ze nic mi nie dolega ;).. żartuję.. :laugh: Cieszy oczywiście bardzo, ale jedna wizyta porównawcza byłaby bardzo na miejscu, jak sądzę..

Dziś zrobiłam sobie wycieczkę w poszukiwaniu bielizny ciążowej, zajęło mi to 4 godziny, zmarzałam na kość, pomyliłam Przymorze z Zaspą, zmoczyłam sobie stópki, wydałam 50 zł i nie kupiłam nic, bo w ETC sa tylko jakieś badziewiaste gadżety dla dzieci, a dla mam nie ma nic. Na dalszą podróż nie miałam już siły i seryjnie miałam dość kanarów jak na jeden dzień. Jeden taki misiek, to tak mnie wystraszył, że mało bilecików nie wypuściłam z dłoni: wielki, łysy w szytwnej skorupie zastępujący całę drzwi wejściowe w autobusie, jak ryknął, to az zamrugałam z wrażenia.. Z takim to pewnie nie byłoby o czym negocjować... ::)

Ja tylko na momencik.

Kamusia witaj !!!!! mam nadzieję że spodoba ci się u nas i będziesz tu zaglądać. pisz jak nawięcej :)
no i wiadomo w grupie zawsze raźniej :) no czeka cię wielka chwila, posłanie dziecka do przedszkola to cyba większy stres dla rodzica niż dziecka 8) ;)

ja o usg 3d we wrzeszczu nic nie wiedziałam i kurka nie mam takiego fajnego ... ale teraz to juz wytrzymam zostało na maksa 5 -6 tygodni. no i mam zdjęcie z "ptaszkiem" mojego synka :)

co do Doeringa to ja u niego byłam i może to i on świetny specjalista ale ... podejścia do pacjentek nie ma za fajnego. z jego ust wydobyło się tylko dzień dobry, wszystko jest w porządku, do wiedzenia ::)

ucieka poprzytulać się do mojej połówki
życzę miłego weekendu
i byle do wiosny ....

CZEŚĆ !  :D
Widzę, że temat USG 3D macie rozpracowany. Ja się właśnie przymierzam. Jestem w 17 tygodniu. Czy macie jakieś doświadczenia z innymi miejscami niż Wrzeszcz? A z tymi z Wrzeszcza nie macie złych doświadczeń?

Pozdrawiam wszystkie Trójmiejskie przyszłe MAMY  :D

Dziewczyny , jeśli szukacie nadal ciążowej bielizny , chyba najlepsza jest w H&M we We Wrzeszczu.Jest jeszcze w Klifie w Orłowie, ale droższa

Hej, kupiłam dzisiaj miesiecznik Dziecko i jest tam kupon zniżkowy na artykuły Chicco, wózki, foteliki, krzesełko. Ja akurat już nie będe z niego korzystać, jest ważny do 30 kwietnia, nie wiem czy sie sumują (ale pewnie nie). Gdyby któraś chciała skorzystać to zapraszam na GG-113642, mieszkam na ul. Bzowej.

Zawsze to 200 zł w suchym albo na pieluszki ;)

Cześć Kamusie ja też jestem z Gdyni i mam dwie córki. Jak chodzi o przedszkola to mogę ci polecić na Harcerskiej na wzórzu św. maksa.

Niusiu , dziekuje za radę.Wiesz może , jak duże są grupy najmłodszych dzieci?Byłabym Ci wdzieczna, gdybyś napisała mi coś więcej o tym przedszkolu , pon. jest kilkaset metrów od mojego domu ?
Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam . :laugh:

reklama
Kamusiu jak tylko sie dowiem to odrazu dam ci znać, moja koleżanka ma córkę która tam chodzi no i moja siostra tez chodziła. Ja kiedys to przedszkole miałam za oknem mojego rodzinnego domku :). Pozdrawiam

Do góry