reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witam serdecznie.
Jestem mamą Idusi(2latka 4 miesiące), no i czekamy na drugiego potworka(20-ty tydzień).
Cieszę się , że znalazłam ten wątek , bo czasem smutno samej, kiedy brzuch zasłania i przesłania świat.
Widze , że niekóre z was też są już mamami :)
Mam ogromną prośbę, jeśli którAś z was jest z Gdyni(centrum, Redłowo , ew. Orłowo)może znacie jakieś fajne przedszkola?
Posyłam małą pierwszy raz i to chyba ja p[otrzebuję pomocy, bo ona chyba mniej to przezyje, no i nie wiem , w którym moja córcia bedzie szczęśliwa.
pozdrawiam wszystkie mamy(te z brzucholkami oczywiście też)

reklama
Może drugą ma zajętą rękę ... tylko ciekawe czym ;D
to ja poczekam az Ty pójdziesz i powiesz co ciekawego było widać.
Bo ja tak sobie ostatnio myślę, że moze daruję sobie 3 D a pójdę na dopplera do Doeringa - on jest świetnym diagnostą - a ten Olszewski to nie wiadomo...
Moja koleżank a do niego chodzi - i generalnie mówi że on taki sobie jest ... Trzeba o wszystko pytać - sam inicjatywy nie wykazuje specjalnie.
Polecam gorąco marcowe Twoje9miesiecy - sporo ciekawych artykułów

Przede wszystkim cześć Kamusiu:) Mam nadzieję, że bedziesz nam służyc radą doświadczonej mamy ;D

A z tym 3D, to juz nie możemy po prostu wytrzymać, dlatego, że bardzo chcemy w końcu dowiedziec się, kto nas tak szturcha w moim brzuchu :) A znając swojego farta, to na normalnym usg pewnie by się znowu zakryło, odwróciło i tyle byśmy widzieli. Drugim atutem jest możliwość nagrania na CD. Video nie mamy, bo i po co, a z takim cyfrowym zapisem to możemy sporo zrobić, np, wysłać mojemu tacie na statek linka do strony, na której umieścimy nagaranie z badania ;D Co do doktora Olszewskiego, to trudno - taka karma widac, że tacy sobie lekarze mnie oglądają w tej ciąży. I tak po rewelacjach innych dziewczyn postanowiłam, ze około 32-33 tygodnia pójdę na wizytę do Doeringa i niech mi wyspiewa wszystko, co i jak. Bo jakoś dziwnym wydaje mi się fakt, ze nic mi nie dolega ;).. żartuję.. :laugh: Cieszy oczywiście bardzo, ale jedna wizyta porównawcza byłaby bardzo na miejscu, jak sądzę..

Dziś zrobiłam sobie wycieczkę w poszukiwaniu bielizny ciążowej, zajęło mi to 4 godziny, zmarzałam na kość, pomyliłam Przymorze z Zaspą, zmoczyłam sobie stópki, wydałam 50 zł i nie kupiłam nic, bo w ETC sa tylko jakieś badziewiaste gadżety dla dzieci, a dla mam nie ma nic. Na dalszą podróż nie miałam już siły i seryjnie miałam dość kanarów jak na jeden dzień. Jeden taki misiek, to tak mnie wystraszył, że mało bilecików nie wypuściłam z dłoni: wielki, łysy w szytwnej skorupie zastępujący całę drzwi wejściowe w autobusie, jak ryknął, to az zamrugałam z wrażenia.. Z takim to pewnie nie byłoby o czym negocjować... ::)

Ja tylko na momencik.

Kamusia witaj !!!!! mam nadzieję że spodoba ci się u nas i będziesz tu zaglądać. pisz jak nawięcej :)
no i wiadomo w grupie zawsze raźniej :) no czeka cię wielka chwila, posłanie dziecka do przedszkola to cyba większy stres dla rodzica niż dziecka 8) ;)

ja o usg 3d we wrzeszczu nic nie wiedziałam i kurka nie mam takiego fajnego ... ale teraz to juz wytrzymam zostało na maksa 5 -6 tygodni. no i mam zdjęcie z "ptaszkiem" mojego synka :)

co do Doeringa to ja u niego byłam i może to i on świetny specjalista ale ... podejścia do pacjentek nie ma za fajnego. z jego ust wydobyło się tylko dzień dobry, wszystko jest w porządku, do wiedzenia ::)

ucieka poprzytulać się do mojej połówki
życzę miłego weekendu
i byle do wiosny ....

CZEŚĆ !  :D
Widzę, że temat USG 3D macie rozpracowany. Ja się właśnie przymierzam. Jestem w 17 tygodniu. Czy macie jakieś doświadczenia z innymi miejscami niż Wrzeszcz? A z tymi z Wrzeszcza nie macie złych doświadczeń?

Pozdrawiam wszystkie Trójmiejskie przyszłe MAMY  :D

Dziewczyny , jeśli szukacie nadal ciążowej bielizny , chyba najlepsza jest w H&M we We Wrzeszczu.Jest jeszcze w Klifie w Orłowie, ale droższa

Hej, kupiłam dzisiaj miesiecznik Dziecko i jest tam kupon zniżkowy na artykuły Chicco, wózki, foteliki, krzesełko. Ja akurat już nie będe z niego korzystać, jest ważny do 30 kwietnia, nie wiem czy sie sumują (ale pewnie nie). Gdyby któraś chciała skorzystać to zapraszam na GG-113642, mieszkam na ul. Bzowej.

Zawsze to 200 zł w suchym albo na pieluszki ;)

Cześć Kamusie ja też jestem z Gdyni i mam dwie córki. Jak chodzi o przedszkola to mogę ci polecić na Harcerskiej na wzórzu św. maksa.

Niusiu , dziekuje za radę.Wiesz może , jak duże są grupy najmłodszych dzieci?Byłabym Ci wdzieczna, gdybyś napisała mi coś więcej o tym przedszkolu , pon. jest kilkaset metrów od mojego domu ?
Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam . :laugh:

reklama
Kamusiu jak tylko sie dowiem to odrazu dam ci znać, moja koleżanka ma córkę która tam chodzi no i moja siostra tez chodziła. Ja kiedys to przedszkole miałam za oknem mojego rodzinnego domku :). Pozdrawiam

Do góry