reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

cześć Emilko! Miło Cię widzieć na tym podręcznym forum ;) Moze Ty słyszałaś,kto wykonuje USG 3D ??? Jeszcze torchę wyjdę na ulicę i będe pytac przechodniów 8)
Słyszałyście pogodę na następne dni: będzie padać! A to niespodzianka, co :p

Tak sobie myślałam o tych wszystkich formalnościach, które trzeba załatwić przy okazji nowego obywatela RP i nie znalazłam regułki na nadawnie dwóch nazwisk dziecku. Jest w ogóle jakaś regulacja tego? Czyje powinno być pierwsze: matki czy ojca (oczywiście przy założeniu, ze są różne ;D)??

reklama
słuchajcie - no oglądałam dziś zdjęcia z 3D i sa super - ja też takie chce mieć! I też widziałam ta reklamę nad salonem plusa i tez nic nie wiem - czy to może prawda ::)zaczyna mnie to coraz bardziej interesować
w Wwie takie zdjęcie z nagraniem na płytkę DVD kosztuje 150 zł - to nie jest aż tak drogo ... ja chyba do tej Wwy pojadę cholerka

Dawidowa, dziś idę zobaczyć ta reklamę, o której pisałaś i tylko mam nadzieję, że to jest tam naprzeciw Manhattanu... Moja znajmość 3miasta jest biedna ;D
Nafutrowałam się muesli i teraz normalnie czuję, jak pęcznieje mi w brzuszku .. uf ufff...

honeyboney, doliczając jeszcze podróż do Wawki, to dość kosztowna impreza.. Poczekaj, dziś pojadę do Wrzeszcza i obczaję co tam jest, zadzwonię, zapytam i jak wrócę wieczorem to dam znać ... Też bardzo mi zależy na tm badaniu, ale nie za wszelką cenę...

Ale my i tak wybieraliśm ysię do Wwy do znajomych - to jeśli wyjazd wypali to mogę dwie sprawy załatwić od razu :)
Ale wiecie co - ja zazdroszczę ludziom z Wwy - tam jest wszystko ...

Słuchajcie - wiecie coś o dr BOLT ? ginekolog - w 2000 był ordynatorem na Zaspie ...

Agula - to jest naprzeciwko Manhatanu - po drugiej stronie ulicy, w kamienicy na rogu - na piętrze wielki napis USG 3 D - wywiedz się kochany nasz szpiegu i daj cynk co i jak :)

Powróciłam z misji j jestem bardzo kontentna ;D
USG 3D jest na Grunwaldziej, naprzeciw Manhattanu. Wchodzi się troszkę z boku. Badanie kosztuje 120 zł. Oni już mają płyty,na które nagrywają całe badanie. Niestety pierwszy wolny termin był dopiero na 22 :( Ale widac skoro cała ciąża przebiega mi książkowo, więc nawet prywatnie wykonywane działanie musi być w wyznaczonym do tego tygodniu :p Jest nawet strona internetowa tego przybytku: http://www.pro-femina.com
Badanie ma przeprowadzuć jakiś doktor Olszewski -nie znam człowieka, ale niech będzie ;)

W szkole rodzenia był dzień organizacyjny, więc raczej nudno. Fajnie, że na każdych zajęciach będą mierzyć tętno dzidka. Przed pomiarem M akurat sie chyba przebudziło, bo pukało grubo ponad 150/min :laugh: Kolejny termin rozpoczęcia ćwiczeń to 22 marca. Wykłady już się rozpoczęły i można chodzić na nie od poniedziałku (godz.17). Wspólnych z partnerem ćwiczeń będzie ze 4 godziny, reszta to ćwiczenia na dolegliwości, oddechy i cykl pt. "jak zachować się podczas porodu" oraz dwie godziny poświęcone opiece nad noworodkiem. A ze ilość miejsc jest ograniczona, bo to za free, to chyba można się już zapisać. Zapisy osobiście, po 15.

Martynka, pizza w Rybce - rewelacja :angel: Póki co, najlepsza jaką jedliśmy w 3mieście. Lokal, że tak się wyrażę obskórny i przewiewny, ale jedzonko i przyzwoite ceny zrekompensowały nawet plastikowe sztuće... :D

Koniec przekazu 8)

dzieki Agula - czekałam na to info - i co? idziesz? na to 3 D
Co to znaczy na tej stronie jest napisane że z wolnej ręki badanie jest wykonywane? nie rozumiem

reklama
Idę właśnie 22 marca. I nie mam zielonego pojecia, co znaczy badanie z wolnej ręki ::) Lecę dziś poszukać bielizny ciążowej. Jakieś pomysły?

Do góry