reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dawidowa zdrowka dla Dawidka!!!! Bo my niedlugo wybieramy się na pierwszy spacerek! a jak się zrobi cieplej.... :-D

My staramy się konsekwentnie walczyć o spanie w łożeczku. dzisiejsza noc sie udała ;-) Choc najtrudniej było zasnąc wieczorem w łóżeczku i bylo trochę marudzenia. W nocy bylo latwiej i odbylo się szybciej.

Gorzej w ciągu dnia. Mała wypluwa smoczek zdegustowana i z miną ogromnego zawodu. Jak przystawiam ja do piersi to przysypia ;-)
Odkładam ja wiec do łozeczka, stoję i głaskam po policzku. Gdy widze, ze zaczyna przysypiać ciuchutko odchodzę. Teraz rano, musialam ja jesczze wyjać i poprzytulać..
no.. ale mam nadzieję, że jesteśmy na dobrej drodze.

Gorzej ma się sprawa z tymi pseudopotowkami. Mimo, że bardzo staramy się nie przegrzewać malutniej (temp. w pokoju 21-22 st.) pod prawą paszką zrobil sie teraz duży bąbelek - taki bialy. Zadzwonilam do swojej polożnej - kazała nasączyć gazik wódką lub spirytusem salicylowym i zetrzeć te krosteczki (oczywiscie delikatnie) a potem zasypać mąką kartoflaną.. :tak:
Tak wiec po dzisiejszej kapieli będziemy działać..

Pierwszą wanienkowa mamy już za sobą. Wrzucilam do niej kilka kryształków nadmanganiau potasu. Ponoc tez taka kapiel pomaga na potówki (o ile to sa faktycznie potówki)

Dawidowa jaki jest ten pedistra w Klinice Zdrowie na Pomorskiej? wybieramy sie na wizyte w srode i chcialabym wiedzieć czego się spodziewać...:-)

reklama
Abeja wygląda groźnie,wysoki,postawny z brodą,ale jest ok.Oczywiście zawsze są jakieś "ale",więc gdy Dawid mi bardzo choruje to wzywam Folwarskiego do domu(super lekarz),ale do dzieci zdrowych chodze tam.Najbardziej podoba mi się,że nie ma tam nigdy kolejek,jest czysto,kulturka itp.Bo wcześniej chodziłam do przychodnu koło mnie i tak się wkurzałam,że Dawida przepisałam do kliniki...

A Zuzka spryciara.Dawid też miał gdzieś smoczek,od razu go wypluwał...

kobiety-ja z zupelnie innej beczki :-) wchodzi na nasz rynek nowy operator P4 (tak sie to poki co nazywa).szukaja ludzi do przeprowadzania testow,tzn.daja telefon (super cienki samsung sgh z-370) z ktorego trzeba dzwonic,pisac,chodzic po internecie,sciagac dzwonki,tapety, itp. i to wszystko za free.ja w piatek odebralam to cacko i sie bawie.to fon z umtsem,czyli z rozmowami video.rozmowy w sieci sa gratis.najprawdopodobniej moj maz tez sie na te zabawe zalapie-coz,my mamy hopla na punkcie takich zabawek,bo sami sie poznalismy na wapie (czyli w internecie w komorce),wiec rozumiecie,ze my nie jestesmy normalni ;-) moze ktoras z Was tez jest zboczona technicznie?albo ktos z rodzinmy?warunek zostania testerem to ukonczone 18 lat i zamieszkiwanie na terenie Warszawy lub Trojmiasta i okolic.telefony wydaja w klubie Coco w centrum Gemini w Gdyni.aby sie zalapac,trzeba wypelnic ankiete na stronie

Nadchodzi4 - nowy operator komórkowy - www.nadchodzi4.com

i czekac na telefon.oczywiscie nie wszyscy sie zalapia,ale jesli ktos lubi takie zabawy,to zapraszam :-D a!ja nie pracuje na rzecz tej sieci,nic nie mam z tego,ze podaje takie informacje.po prostu uwazam,ze skoro mozna miec cos za free,to trzeba korzystac :-)

urodzinki

zbieram prezenty

ten się najbardziej podoba.......

4bpl9hi.jpg

ale ja nie umiem dmuchać

2u91ems.jpg

a tego się zdmuchnąć nie da....

2ccphyo.jpg

kroimy tort

2ecq25f.jpg

ja i mój tort.......

2mxk5f7.jpg

i co ja robię tu..uuuuu...co ja tutaj robie.....

4i2pmj5.jpg

a wybrałam kieliszek...i dałam go mamię???...potem wzięła różaniec????

2wecpe0.jpg

Jezu ale żeście się rozpisaly dziewczyny:szok:Mrtka widać że imprezka była udana i jaki fajny torcik na pewno pyszny :-)Michalinka zadowolona pewnie byla ?taka imprezka;-)Aja juz po imprezce.Jutro postaram się wkleic zdjecia .Roksanka w kosciele nie zmruzyła oka i w domciu też niewiele spała za to w nocy musiałam ją wziać do siebie do wyrka bo nie chciała spać w lózeczku ,[chyba za dużo wrazeń miała]i spala prawie całą noc bez budzenia ,[szkoda tylko ze z nami:wściekła/y:] imprezka się udala goście się najedli i pojechali;-).Jutro zaprosze koleżankę z dzieciakami na resztę tortu:tak:,take cieszę się że już jesteśmy po wszystkim i postaram się nakłonić mojego ślubnego aby wkleil jakaś fotkę :-DMartka a że robiłaś urodzinki ?bo u mnie trochę luda było aż 18 osób.:tak::tak::tak::tak:to pa pa do juterka :-):-)

Martka chodziło mi na ile osób robiłaś urodzinki ?cholera coś znowu kliknęłam bo nie wchodza mi literki ;-)starość nie radość :-)

:-) witam serdecznie!Ja też jestem z 3-miasta.Dokładnie z Straszyna.25 czerwca 2006 r zostałam poraz drugi szczęśliwą mamą.Urodziłam siłami natury prześlicznego syneczka Norberta .Pierwszym moim dzieckiem jest 9-letnia córcia Kinga która w tej chwili jest fantastyczną siostrą.;-)

witamy Ewkagor;-);-)
Martka, imprezka faktycznie sie udala. a kieliszkiem sie nie przejmuj, he he...ja wybralam różaniec a wrózba się wcale nie sprawdzila:dry:
Abeja, ja potowki (i w ogole krostki) przemywam rumiankiem.
sluchajcie w weekend byli u mnie tesciowie i dostalam wiele cennych rad. uwaga: 1. dziecka sie w nocy nie karmi tylko poi woda, 2. pieluchy tetrowe sa lepsze, bo nie odparzaja, 3.bujanie w foteliku szkodzi na kregoslup 4.nie mam pokarmu bo za malo jem 5.zima nie chodzi sie na spacery bo dziecko dostanie zapalenia pluc 6.z tego samego powodu lepiej nie kąpać 5. nie otwierac okna bo dziecko dostanie zapalenia ucha 7. w drugim miesiacu powinnam juz podawac zupki ...................................................................................................itd.

Martka_79 fajowe zdjęcia, a ten torcik to mniam mniam, ślinka leci na jego widok :-) Tylko mi nie mów, że sama piekłaś, jak tak to chcę przepis :tak:

Anulka33 dobrze, że chrzciny macie już za sobą. U mnie też było 18 osób, gdybym zaprosiła jeszcze moje 2 siostry z rodzinami to byłoby o 7 więcej :-D , ale ze względów lokalowych nie miałabym ich gdzie pomieścić i nie zaprosiłam:-( Paulinka też w dniu chrzcin w kościele nic nie spała, a w domu zaledwie 30 min. Ale nie marwt się, zobaczysz jak córcia teraz po chrzcie będzie Ci ładnie to wszystko odsypiała :tak:

Witamy ewkagor!!!

Kulka79 super rady, co? szok, że niektórzy mają jeszcze w dziesiejszych czasach takie podejście do dzieci :no: :confused: sorry za krytykę...To w ich oczach musisz być wyrodną matką, co?:confused:

reklama
Witaj Ewkagor :-)

Martka, zdjecia super. Ogladaliśmy tu wszyscy w domu. Mała jubilatka wyglądala ślicznie :-)

Kulka79 <lol> pielu****esz podwójnie Julcię?

w środę wybieramy się na pierwszą wizyte do pana doktora ;-)

Do góry