reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witam się z rana:-) Jako pierwsza widzę:-)
nie mogłam zasnąć przez Mamę w boju:-)
Ja wiem że zabezpieczenia zawodne są( Michaś) "=D Najważniejsze że masz wsparcie w męzu i że się cieszycie:-)
ja chciałabym odchować trochę synków i iść do pracy i szkoły bo w sumie to nic od ogólniaka dla siebie nie zrobiłam:-( Ciągle dzieci... Muszę też zadbać o to żebym na stare lata miała jakąś emeryturkie:-D Jeszcze nigdy nie pracowałam na jakąkolwiek umowę zawsze na czarno i w wakacje więc chciałabym zobaczyć jak to jest:-)
Dziś Wojtuś spał calą noc a Michaś do 6:30 więc wyspana jestem jak nigdy:-)
M w pracy jest ja sama siedzę znów do wieczora, mam w planie odwiedzić siostry bo przecież mam 2 kroki do nich teraz:-) Obie po wyjeździe mamy do Francji zamieszkały w domu rodzinnym i mamy teraz bliziutko:-)
Nie mam żadnego pomysłu na obiada??:baffled:
Jejku dopiero 8 godzina a ja już o obiedzie... To pewnie dlatego że bardzo głodna jestem:-)

reklama
mamo w boju wielkie gratulacje :-) najwazniejsze ze sie cieszycie :-) ja tez jak mowilas o tych bocianach i zajaczkach pomyslalam kurde Cris jest w ciazy-ale pozniej doszlam do wniosku-eee nie na pewno, przeciez ona nie moze byc az tak plodna-Emanuel ma przeciez 6miesiecy :-) jak widac niektore kobietki zachodza w ciaze na sam widok slipek meskich:happy2:
wychodzi, ze wiekszosci z nas Twoj post o bociankach i zajaczkach wydal sie dziwnie podejrzany :-)
az mi dech zaparlo-kurcze teraz to naprawde prawdziwa mama w boju-Panstwo powinno Ci placic za to, ze prowadzisz polityke prorodzinna :-)
a Tobie kochana jak z ta wiadomoscia sie zyje ?? :-) nie wiem czy masz nadzieje na to ze lekarz powie ze jestes w bledzie, ale wydaje mi sie ze jak test wykazal ciaze-to lekarz to na 100% potwierdzi. W koncu te testy sie rzadko myla - bo robilas ten plytkowy tak ?? No i mezus ma nosa :-) miesiaczka Ci sie spozniala, czy jest taki genialny i ma takie rewelacyjne wyczucie ?? :-)
jeszcze raz gratuluje trzeciej dzidziulki :-)

reszcie Pan posylam usmieszek na mily poczatek dnia :-)

o cholera, chyba coś za wczesnie poszłąm spać wczoraj, bo tu tak dużo się działo!!!

Cristi, ogromne gratulacje!!!!! straaasznie się cieszę! teraz musisz duzo odpoczywać i dbac o siebie, zrobi się trochę cieplej to będziemy na spacerki z dzidziami chodzić, to dobrze robi!!

Witajcie kochane-nie było mnie parę dni a tu taaakie wieści:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
mama w boju:-D:-D:-D:-D:-D:-D WIELKIE GRATULACJE!!!!!
nie nadrobię wszystkiego, ale z tego co wiem martka została ochotniczą strażaczką;-):-D-gratuluję przeżyć i pomysłu z kapciami;-)

My tymczasem kursujemy-Reda -Gdańsk bo moja teściowa w szpitalu leży :-(i stąd chwilowy brak czasu na BB:-(
Miłego dnia!!!!!!!!!!!!ciekawe czy prognozy się sprawdzą i Emma nadejdzie:confused: u nas nic tego nie zapowiada troszkę pada i zero wiatru:-):-):-):-)

jeszce raz dziekuje.
cóz co do mojego meza, to rzeczywiscie ma on nosa:tak:
nasza rodzinnka bardzo sie cieszy, dzis do tesciowej jedziemy i jutro wracamy.

co do mnie to troche w szoku jestem, ale to chyba normalne, musze sie oswoic, narazie jest to radosc racjonalna.
nie martwie sie tym co ludzie powiedza, chociaz wiadomo, ze to jakos zawsze boli, a oni nie szanuja cudzego zycia. ciesze sie bo ani ja ani moj mezus nie mamy rodziny. ja tylko rodzicow-b.daleko, on mame. zadnych cioc kuzynow...:-(wiec nasze dzieci jak beda dorosle, beda na siebie zdane jako rodzina, bo my po prostu nowy ród zakładamy.
:-D
kto wie moze coś sie stanie za niedługo i dzieci nie bedziemy mogli mieć??kto to wie co życie przyniesie.
ciesze sie z dzieciatka, choc zjawilo sie nagle...no ale to właśnie na tym niespodzianka polega.
a co do Panstwa....wole na swojego meza liczyc;-)
uciekam bo zaraz jedziemy, musze rodzinke spakować:-D
miłego dzionka wszystkim

mamo w boju super ze masz takie podejscie, tym bardziej, ze tak naprawde to mega szczescie miec wesola rodzinke :-) dzieciaczki mimo iz czasem dokuczliwe i meczace sa najwiekszym darem, no i sa przeciez takie slodkie i kochane ... fajnie, ze nie robice z tego tragedii, bo takowej przeciez nie ma!! to jest prawdziwe szczescie- i tak jak mowisz nic nie dzieje sie bez powodu...sami nie macie zbyt wielu bliskich , mysle o kuzynostwie itp..tak wiec Wasza powiekszajaca rodzinka jest jakims znakiem-nie musicie szukac tych najblizszych oni sami do Was przychodza :-)
co do ludzi i tego co powiedza-wiem, ze niektore niezyczliwe opinie moga zabolec, ale nie warto sie tym przejmowac. Jesli ktos powie cos wiecej niz tylko gratuluje i super (mysle o jakis przykrych sprawach) to nie zasluguje w ogole na uwage. Wkurzaja mnie slowa typu: "O Boze jak Wy sobie teraz poradzicie, bedzie Wam kurewsko ciezko" czy cos w tym rodzaju. Ja takie cos uslyszalam nie raz. Kazdy przeciez wie ze nie bedzie lekko, ale na tym wlasnie polega zycie i im jest ciezej tym bardziej docenia sie kazda jego czastke :-)
Fajnie masz Cris-jestes i bedziesz na pewno przeszczesliwa mamusia, i zonka-bo meza z tego co piszesz tez masz cudownego :-)

a co do panstwa i polityki prorodzinnej- to byl zart z mojej strony :-) po pierwsze wszyscy wszem i wobec wiedza ze na nasze wspaniale panstwo nie mozna liczyc, a po drugie nie po to sie zaklada i powieksza rodzine by liczyc na jakies dotacje :-)

kochana Mamo w boju! jakie niezyczliwe opinie? wszyscy będą Cię podziwiać jak zobaczą że masz trójkę wspaniałych maluszków i tak świetnie sobie radzisz jako mama i żona!! będziesz prawdziwą MAMĄ W BOJU!!
miłego wyjazdu życzę, odpocznij sobie Kochana :*

Aga
u nas tez nic..ale przed chwila zaczeło trochę wiać:-(..zacznie sie, zacznie.

strach niormalnie, ale nie przed samym wiatrem, tylko tym co z tym zwiazane, jak trakcja elektryczna pójdzie to kicha..dupa, blada..średniowiecze w moim domu, zero wody, prądu, ogrzewania...tylko świeczki i cisza..jak ja tego nie lubię:szok:

andzia
moja znajoma po drugim sdziecku (oboje z cesarki) zaszła z trzecim po 8 mc.....koszmar..nie chodzi o to że trzecia dziecko, tylko o to ze nie wolno jej było, po 2 cesarkach, z czego druga przed 8 miesiacami, to zagrazało jej zyciu i dziecka...strasznie bylo jej przykro jak wszyscy na nich psioczyli, ze nie uważali, że sa nieodpowiedzialni, lekarz sie zalamał, bo tej znajomaej strasznie zle sie bliznu goliłu i juz przy drugim dziecku, blizny z pierwszego cc były w strasznym stanie.... to była strasznie głupia sytuacja, ja sama nie byłam w stanie nic jej powiedzieć, moim zdaniem to była straszna nieodpowiedzialnosc z ich strony.....ale sie nie odezwałam, pogratulowałam i wspierałam jak mogłam....miała straszne problemy, cala ciązę wysłuchiwała straszne rzeczy od każdego lekarza u którego musiała byc..na szczęście dzidziuś, chodź wcześniak ma teraz prawie 2 lata i wszystko ok, ale moja znajoma jest w kiepskim stanie, wieczne bóle podbrzusza, cięzko jej sie schylac wykonywac niektóre czynności i wiecie co zamiast ja wspierac i pomagac, wszyscy dalej na nia psiocza..koszmar normalnie, ona ciągle sie czuje winna ..koszmarna sprawa normalnie..jej matka z nia mieszka i ciagle jej suszy głowe..ja bym nie wytrzymała...co miała usunąc ciążę?? (bo miała taki wybór)..powinni ją ludzie chwalic, ze sie nie poddała i nie zabiła dziecka, ale każdy widzi tylko to że byli nieodpowiedzialni.... to strasznie przykre

reklama
Marta, ludzie mieli troszke racji, skoro wiedziała że to niebezpieczeństwo... ale skoro już tak wyszło i nie planowała tej ciąży tooczywiście dobrze postąpiła i ludzie powinni to uszanować i jeśli już mają źle myśleć na ten temat to niech to zachowają dla siebie (w końcu kobiety w ciązy nie wolno denerwować!); całe szczęście dobrze się skończyło!!

Do góry