reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

asiuk my mamy elektroniczny, kupiony w Rossmanie za jakieś śmieszne pieniadze,a sprawdza się :tak:mierzy szybko ok.1 minuty, ma alarm przy wyższej temperaturze, pamieta ostatnie pomiary.

reklama
Witam wszystkie w okropnym zimowym dniu:wściekła/y:. Do okolic Pruszcza dzisiaj też dotarła zima. Można zapomnieć o spacerku i to od dwóch dni, bo jak nie wieje to pada. Moi chłopcy twierdzą , że to taka obrzydliwa wiocha. Odnośnie wieku mojego starszego syneczka, to mogę Wam powiedzieć, że w tym roku po raz pierwszy głosował.Jak wkleję wam zdjęcie małego i dużego to się pośmiejecie:-D. Zaraz jadę na zakupy do Auchan, więc tam sobie pospacerkujemy:-). Po zakupach zasiadam do garów, muszę coś upichcić dla gości na najbliższe 3 dni. Okna niestety też do mycia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Do zobaczyska po weekendzie.

Ja mam AEG do ucha. Trochę w niego nie wierzę, ale jak dotychczas bzdur nie pokazywał i w miarę powtarzalne ma pomiary. Mamy tez AEG tzw. w gratisie elektroniczny i jest gorszy, mniej dokładny. Ale mylił się maks o 1 stopień z rtęciowym więc nie aż tak źle.

Wiki pozwala sobie mierzyc tempeturę takim rtęciowym w tyłeczku. Czasami troszkę marudzi. Widziałam dziś też ten rossmanowski. myślałam.że będzie niedokładny. No ale skoro Aga zachwala to się skuszę:tak:;-)

dzieńdoberek dziewczynki!!!!
Ale nam sie tutaj zastój zrobił ostatnio :-:)-:)-:)-( nu nu nu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nawet nasza przodowniczka martka nawala :-D:-D:-D
Dzisiaj jakby cieplej co??u nas nawet słoneczko wyszło :tak::tak::tak::tak:
Ja mam problem z Kubusiem :no:roztyło nam się dziecko ostatnio :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: je nie wiele w sumie, i nie wiem od czego to:confused: spodenki np. na długość dobre a w pasie i w biodrach ciasne, robią mu się już dwie brody i pućki ma jak by świnke miał :-:)-:)-( a w lecie już się wyciągnał, zeszczuplał i teraz znowu tyje:angry::angry::angry::angry:
jest jakaś dieta dla 2 latków???można wogóle takie małe dziecko odchudzać:confused:
wybierzemy sie chyba do naszej doktórki po pomoc:-)

Mój tata wraca za godzinę już będzie:tak: ciekawe czy Kubuś go pozna :confused: nie widzieli się od sierpnia...na zdjęciach go poznaje ale w realu zawsze inaczej.
miłego dzionka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wyglada na to, ze piszę sama do siebie ale co mi tam:-:)-:)-:)-:)-(
Kubuś chyba poznał dziadka :szok: na poczatku był troszkę oniesmielony a po chwili już przytargał swój cały księgozbiór i czytali:-D:-D:-D:-D
obudził się o 5 nad ranem i najpierw chciał iść "dziadzi, taty" potem " tuli tuli i koki"_(podusia i kocyk) a na końcu chciał da da :-D:-D:-D:-D:baffled::baffled::baffled::nerd::nerd::nerd:
teraz mam nadzieję ze uśnie bo przeczytaliśmy wszystkie jego książeczki o koparkach jedną wziął ze sobą do łóżeczka przytulił się do niej i może usnie.
Miłego dzionka!!!!

Witam!

ja miałam Darka na kilka dni w domu i nie miałam czasu...kupilismy węgiel i walczylismy z nim jak cholera...przygotowalismy skrzynie na niego..kupilismy 2 tony i co?...do skrzyni nawet ćwierć nie wlazło hehehehe.....

Gosiaczek!
dobrze ze nie przejęłaś sie teściową..tak trzymac, ie ma co se humoru psuć:tak:

alga
witam! a zabiarz synowi sprzed i odwiedzaj na s częściej:-D....no to niezła rozpietośc wiku tych Twoich synków...pokaz nam ich koniecznie:)...i napisz jak starszy zareagował na więść o o tyle młodszym rodzeństwie:)

Ivi
budawa Cię pochałania, ale dobrze, macie całkiem niezła pogode i budujcie:)

mama w boju
ja rodziłam w Pucku...GORĄCO POLECAM w pieknej wielkiem sali z wykuszem, i stała tam wielka wanna..jak basenik z woda dla mnie...wlazłam na chwilę i wyszłam..nie jestm wodnym stworzeniem, nawet kompac w wannie sie nie lubie, tylko pod przysznicem..a poza tym w czasie porody nie mogłam usiedzieć na miejscu, łaziłam jak ze sraczka, a te biedne połozne za mna heheh....było suuuper....czułam sie jak królowa, najważniejsza na całym świecie:-), każdemu życzyłabym takich doswiadczeń jakie ja miałam w tym szpitalu i z tym personelam:tak:

kaja_25
Michalnie wyszły juz wszystkie na dobrze..tylko tych ostatnich czterech brak...i też sie zastanawiam iedy tamte wyjdą?...u nas na styczniówkach jeden maluch ma juz komplet i jednej dziewczynce juz sie dwa przebiły...u nas pewnie to jeszcze potrwa.

Spoko kaja Matka...Martka...jedno i to samo hehehehehehehehehe

Asiuk
humor humorem...ja na prawde siedziałam w garazu..ale walcząc z węglem hehehe...tym razem mnie dziecko nie zamknęłom, raczej jej tatuś hehehehehe
A termometr mam z Canpolu i jeszcze inny oba elektroniczne..i jakby mała miala temperature to prawdziła bym obyma (ale jeszcze nie miała....moze jak była maluska po szczepieniu pierwszym...ale to na maxa 37.5...i przy trzydniówce doszło raz do 37.8).

Aga
zapoytaj sie lekarki koniecznie...mojej znajomej syn tez mial problem z waga i w wieku 3 lat zaczeli o niego dbac....mieli dietetyka, chłopak ma teraz jakies 16 lat i super przystojniak z niego, a jakby rodzice sie za niego nie wzięli, to pewnie by teraz kanałami chodził ze wstydu że gruby jest...wiec lepiej sie dowiedziec co i jak.....żeby Kuba nie miał potem do was pretenji.

Aga ile on ma wzrostu i ile wazy?..może nie jest tak żle?

Nadrabiam zaległości hehehehe

kilka fotek:tak: z wczorajszego spacerku..piekna pogoda była. szkoda że dzis takiej nie ma:(

294897.jpg

Michalina mniej zadowolona z sesji niz mama (samowyzwalacz:-D)

294874.jpg

A tu mój mis...zupełnie do siebie nie podbny hehehe....podobna tu to Darka jak był mały, normalnie totka w totkę :-)

279273.jpg

reklama
NO W KOŃCU :-D:-D:-D:-D:-D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Superancka ta moja synowa :tak::tak::tak::tak::tak::tak: ale czy będzie chciała mieć grubego męża????????????:-D:-D:-D:-D:-D:confused::confused::confused::confused::-:)-:)-:)-:)-D
Kuba jest jak zwykle na granicy normy.....90 cm.15 kg.
My dzisiaj na spaceku bylismy ale kruciutko bo zimno jak diabli się zrobiło, weekend ma być paskudny jutro niby wichura i deszcz ze sniegiem buuuuu :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jeszcze trochę i wszyscy krzywicy z braku słońca dostaniemy:no:

a co do porodów to rodziłam w Wejherowie i tez było fajnie :tak: nie miałam wanny tylko prysznic ,dostałam piłkę, i sami z Krzyskiem sobie byliśmy :-) ja już między skurczami przysypiałam :-D:-D:-D mimo że był ciężki i długi poród to miło wspominam , mogłabym codziennie rodzić gdyby tylko nie trzeba było 9 miechów w ciąży chodzić.....

Do góry