reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Komarkowa, na początek super! :tak::-) Doświadczenia nabędziesz, to się trafi na pewno coś później, a tymczasem zawsze gotówka będzie w kieszeni :happy:

Leki przeciwalergiczne czasem zapisuje sie po prostu w celu, żeby obkurczyły sluzówki i zahamowały stan zapalny (ulżyły trochę w zwykłym katarze). Może dlatego dostałaś Ketitofen? Wtedy działa w miarę od razu (tj. jak nie jest to spowodowane alergią). Tak mi tłumaczył lekarz, jak mi przepisywał jakieś takie cudo na zwykły katar. I działało nawet o dziwo ;-)

Mój ma alergię na niewiadomo co.:no: takie suche placki na nóżkach. Na razie steryd do smarowania dostałam (Cutivate). Prałam jakiś czas w płatkach i teraz było jedno pranie w Loveli, może to to? Na razie znowu wróciłam do płatków mydlanych, a kąpać zaczęłam w Oilatum. I zobaczymy. Nowe nie wyskakują (ale to dopiero 4 dni od wyskoczenia tych pierwszych)

reklama
Macie rację dziewczyny, pediatra coś wspominała, że ten katarek może być spowodowany alergią, ale innych objawów alergii poza zwykłym katarem u Paulinki nie widzę, typu zaczerwienione oczka. Uważam, że to jakiś wirusik, bo mnie też męczy katar, ale na wszelki wypadek podaję małej te leki. Dobrze mieć takich doradców jak Wy:tak: :-)

Kasia_z Paulinka też ma małe czerwone plamki, głównie na pleckach, dekolcie,a teraz też czole:-( Pediatra przepisała małej krem specjalny emolium, może nie jest to takie suche i czerwone ale zniknąć nie chce. Odziedziczyła to pewnie po mnie, bo ja na okrągło cutivate i elocom na zmianę biorę:-( Muszę się wybrać z małą i sobą do dermatologa jeszcze zanim pójdę do pracy.
Pozdr.

Betka ,masz jakies wiesci od Roni ?przed wyjazdem pisałysmy do siebie na privie ,ale od 3 miesięcy nie odzywa sie wcale ?pozdrów ją ode mnie ,ciekawe jak tam Jasiu [mamy dzieci w tym samym wieku ].:tak::tak:
Roni wykancza mieszkanie w Pruszczu,dlatego ma mniej czasu.a jak nie wykancza,to pisze na wapie (internecie w komorce) z mezem.a jak nie pisala,to u nas siedziala z Jaskiem przed moim porodem.to dlatego teraz ona nie ma czasu :tak: co poza tym u niej?jak ostatnio zwazyla Jaska,to waga pokazala 10kg :szok: a ja jak go zobaczylam po 3 tygodniach nieogladania,to az mnie zatkalo-to kolos :szok: Marianka przy nim to ociupinka.

wstyd się przyznać, ale dopiero zauważyłam ten wątek :zawstydzona/y: jestem z wejherowa i chętnie będę z wami pisała :-D

witaj maga:-)ale masz fajny napis pod suwaczkiem nie ma co ;-);-)betka ,dzieki za wiesci od Roni :-)koniecznie ja pozdrów ode mnie ;-)

maga nie ma sprawy ,pisz jak najczesciej ,a ja jestem znana juz chyba z tego ze to co w głowie to i na jezyku ,także przyzwyczaisz sie do moich czasamikąsliwych uwag ,ale juz ten typ tak ma .;-);-);-)

Paulinki tam nie ma niestety:-( bo urodziła się 2 września, a dni urodzonych tego dnia nie ma w galerii:-( szkoda...Asiuk masz może rodzinę w Nowym Dworze Gdańskim:confused: Masz takie samo nazwisko jak moja polonistka z liceum:-p

reklama
Do góry