reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

dziewczyny,a rodzinne jt dla wszystkich,czy tylko niektorych?

sprzatam.... szafki w kuchni dzis zrobilam wiszace i kuchenke,a takze wypralam jedna kanape.i mam dosc,bo przeraza mnie ogrom prac,ktore mnie jeszcze czekaja.a zeby sie pozbyc pylu po cyklinowaniu,to ze 3 razy jeszcze bede musiala przeleciec ze scierka...

reklama
Abeja, daj znac,co te meble sa warte,czy jestes zadowolona :) ja po drodze jeszcze zauwazylam producenta krzesel w Orlowie-chcemy kupic stolki barowe do kuchni :D -i artykuly dzieciece w Redzie.no,jeszcze zainteresowal mnie swiat firan w Orlowie,ale one juz z daleka wygladaja,jak dla elit,wiec nie wiem,czy bedzie mnie stac na takie cudo :)

No, ja już po zakupach, szafa zmontowana, teraz rozpoczełam wielkie pranie ciuszków :tak:
Co do mebli to sprawa ma się tak: ten sklep w Gdyni na Al. Zwycięstwa jest ok. Tzn meble wyglądają bardzo solidnie. Ale niestety, szafa jaka chciałam - z 2 przesuwnymi drzwiami, a w środu pól bieliźniarka, pół wiszące - w wymiarach 120 (szer)x180 (wys)x60 (gł) na metalowych prowadnicach kosztuje prawie 1500 zł. To 500 zl więcej niż sobie zalożylam. Ponadto, okres oczekiwania na realizację to ponad 8 tyg! :wściekła/y: a tyle czasu niestety nie mamy, więc trzeba było zrezygnować. Potem byliśmy w Top Meblach i w sklepie we Wrzeszczu na Brzozowej (tez maja sosnowe) i niestety, takiej szafy nikt nie miał, wszystko na zamowienie, w podobnym terminie (połowa stycznia) i mniej wiecej w tych samych cenach... Opadly mi rece.:zawstydzona/y:
Wrociliśmy do Top Meble bo tam w tym Aldim (dzięki za namiar:-D ) widzieliśmy szafe z plyty, nie z litego drewna, ale z okleiną sosnową z frontem barwionym na niebiesko (mamy niebieski pokój)...z 3 przesuwnymi drzwiami i za..... 389 zł...
Więc najpierw poszlismy na jakiś obiad bo na głodniaka ciężko się myśli no i zdecydowaliśmy się, ze kupimy tą z plyty póki co. Tragiczna nie jest, a najwyzej jak juz bedziemy miec swoje mieszkanie to pomyslimy o porzadnych drewnianych mebelkach dla malej. No i zakupiliśmy, oszczędzając przy tym ponad tysiaka. A wyglada po złozeniu tak:

Uleeeeczka Twoja Wikcia jest taka słodziutka!!!!!!!!!! Udało nam się dziewczyny z tym becikowym-od 1 stycznia już nie będzie (podobno), ale te co są już w ciąży to napewno jeszcze dostaną-"kocham" ten kraj za jego przewidywalność i stabilizację.

Meble sosnowe są też w Gdyni-Orłowie boczna ulica(jak z Gdyni do Gdańska jechać to przed Klifem jakieś 1000m, po lewej stronie) vis a vis sklepu dla serferów, kite serfingowców itp . To są takie same jak na Alei Zwycięstwa, ale tańsze.

Betka17 rodzinne przysługuje tylko tym, którzy mają nie więcej niż 504 zł na osobę w rodzinie...Abeja fajna szafa i naprawdę przystępna cena :-) gratuluję zakupu :-) U mnie dziś koszmar z zasypianiem Pauliny, jeszcze nie śpi :-( ostatnio wieczorne usypianie to dla mnie nie lada problem...dobrej nocy!

Hej, pewnie mnie już nie pamiętacie ;P Jestem w nowym domku, od miesiąca toczę bój o podłączenie do netu, na razie kiepskie rezultaty... Pozdrawiam was cieplutko, nawet na razie nie nadrabiam zaległości (jestem z kompem u rodziców), poczytam, jak mnie w końcu ktoś podłączy do świata... ;) Buziaczki dla maluszków

Witam! Damayanti pamiętamy Cię, pamiętamy :-) fajnie, że przeprowadzkę masz już za sobą :-) życzę, żeby Ci się dobrze mieszkało w Twoim nowym domku :-) Ja toczę ostatnio boje z Paulinką o wieczorne zasypianie...a tak niedawno pisałam, że Paulinka nie ma z tym najmniejszego problemu :> teraz mała, choć ma wieczorkiem już cienie pod oczami, to zasnąć kundzia nie chce :-( w dzień śpi 1-2x po 30 min i 1x po 4h, więc nie wiem, czy to za dużo? Przyznam się, że nie mamy jednego sprawdzonego sposobu na usypianie. Wiem, że maluch powinien zasypiać w łożeczku, ale co zrobić, gdy buczy, jak w nim leży? ech...

reklama
Cześć dziewczyny, ponieważ jesteście chyba najlepiej w tym temacie zorientowane to mam do Was prośbę o pomoc - czy poleciłybyście któregoś z ginekologów pracujących w szpitalu na Zaspie na lekarza prowadzącego ciążę? Czy oni mają tylko prywatne praktyki, czy w jakiejś przychodni też przyjmują? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź - całuski::elvis: :elvis: :elvis:

Do góry