reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

No to mamy mały szpital w domu... Wszyscy chorzy! Mam nadzieje,że za parę dni już będzie lepiej...

Komarkowa gratuluję bryki!No to pochwal się jakiej marki ten luksus :confused:

Asiuk,nie dołuj się!!!My jesteśmy z Tobą,zobaczysz jak za parę dni będzie pięknie- będziesz tulić swoje ukochane maleństwo i nikt nie będzie pamiętał o wymianie zdań. Trzymam kciuki za rychły poród!!!

reklama
ikpi zdjecia znalazlam i twarz oczywiscie pamietam :)
dawidowa trzymajcie sie cieplo i zdrowiejcie :)

ja tez ide jutro z mala rano do lekarza - niech zobaczy co z nia - bo taka jakas niewyrazna ...

Rodzinne aloha!
Asiuk, za dzień za dwa za chwile.. Głowa do góry, ta nerwówka potem będzie tylko śmieszna :tak:

Od jutra ma być ładna pogoda. .. will see :cool2:

Dawidowa mamy teraz forda mondeo. Luksus to zależy dla kogo, ale dla nas to bez porównania lepsze autko od poprzedniego, tzn. przede wszystkim większe, kupiliśmy je z myślą o powiększonej rodzinie :-) Mam dość na dzisiaj...mała płakała jak ją usypiałam wieczorkiem :-( nie wiem, czy to ze względu na pogodę, znowu dziś nie byłam na spacerku :-(, albo znowu od nadmiaru wrażeń...wizyta rodzinki udana, ale za moimi siostrzeńcami nie nadążysz, wszędzie ich pełno...Idzia 3mam kciuki, żeby to nie było nic poważnego z córcią. Nam pediatra przepisała na katarek Nasivin 0,01 %. Nie używałam go co prawda za dużo, po prostu starałam się oczyszczać małej nosek. Polecam fride. Jest lepsza niż zwykła gruszka. Pozdrawiam :-)

komarkowa - mondeo to faktycznie spory samochodzik :)
nad frida sie wlasnie zastanawiam i chyba jutro wpadne do akpolu na zakupy; ja tez uzywam nasivin dla malej - a wlasciwie to mam dla wszystkich w domu - jak dla mnie to bardzo skuteczny i niezawodny lek :) poza tym uzywam sterimaru do nawilazania o oczyszczania noska

Idzia siostra mi coś też wspominała o sterimarze, ale nie wiem, czy on jest na receptę i na jakiej zasadzie on działa? To też są jakieś krople? Ja mimo iż oczyszczałam małej nosek solą fizjologiczną, a potem fridą i stosowałam te kropelki to i tak mała miała przez tydzień katar, tak jak dorosły człowiek...daj znać, co Ci powiedział lekarz. Ja dziś miałam piękną pobudkę ;-), mała obudziła się już o 6, więc karmienie, potem zrobiła kupkę, w trakcie przewijania siku, więc trzeba ją było też przebrać, potem czkawka, więc przystawiłam ją do drugiego cycusia, żeby sobie popiła i żeby czkawka minęła, a na koniec znowu kupka. Po godz., kiedy ledwo widziałam o tej porze na oczy, miałam już dość ;-) Ech...uroki macierzyństwa :-) ale nie potrafię się złościć na małą, zwłaszcza jak widzę jej uśmiechnięte oczka, czy buźkę, która chciałaby coś powiedzieć, ale póki co wydaje dźwięki : AAAAAAAA....Dziś są większe szanse na spacerek, choć dziadek nabrał ochoty, żeby pospacerować z małą :-) no to trzymajcie się i miłego poniedziałku życzę :-)

komarkowa my juz po wizycie u lekarza - na szczescie mala jest czysta osluchowo i ma zdrowe gardelko i uszka :) na ten kaszel i katar mamy dawac eurespal, vit c i smarowac klatke piersiowa i plecki (PULMEX BABY ); do tego dalej uzywac sterimaru i nasivinu; czyli wlasciwie zwykly katar - mam nadzieje ze za kilka dni bedzie lepiej :)
sterimar to taki aerozol - woda morska - ale mozna go dawkowac rowniez na lezaco (co mi baaardzo odpiwiada) - poprzednio uzywalam tetrisalu (tez skuteczny) ale tam tylko w pionie wiec zrezygnowalam ... zwykla sol fizjologiczna tez jest dobra ale ja akurat mialam ten aerozol po michale jeszcze wiec go uzywam;

a jezeli chodzi o te pobudki w srodku nocy czyli o 6 :-) to ja tez je uwielbiam :baffled:

Dzień doberek wszystkim!
A za nami też ciężka noc- Kuba uparł się wczoraj, żeby nie jeść swojej zupki, wciągął naszą chińszczyznę, aż mu się uszka trzęsły- i w efekci w nocy go brzuszek bolał, bo co chwilke wybudzał się z płaczem. Całą noc masowanie brzuszka było.

Asiuk i jak tam??? nie odzywasz się- więc to chyba dobry znak, ze coś się dzieje- jak co to trzymamy kciuki!!!!

Ja też z tych wszystkich kropelek do noska, to lubię Sterimar a jeszcze jak ma dodatek manganu- który leczy katarek. 2-3 dni i po katarku nie ma śladu. I do tego oczywiście Frida- jak dla mnei jest to rzecz nie do zastąpienia- chociaz na poczatku dla wrażliwych, może to być obrzydzające:szok: ale co się nie robi, zeby nie ulzyć swojemu maluszkowi.

Olka - zdróweczka dla Dawidka!!! I innych chorusków!

Dziękujemy za wszelkie życzenia powrotu do zdrowia. Podziałało.
Maja nie wygląda na chorę, jakieś tam gile wiszą jej po pachi, ale generalnie jest bardzo ok. :confused:

Czekam i czekam na tą pogodę śliczną jesienną i chyba nie zauważam.....

Asiuka nie ma i nie ma.. nonnononononon.. czekamy!!!! :-D:-D:-D

reklama
Do góry