reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

witam! ja po szczepieniu , tzn Mikołaj po szczepieniu odsypia stresy.
Zaczyna jesc zupki - ubaw po pachy generalnie nie bardzo chce jeśc, ale pracuje nad tym.
Pozdrawiam i kończe bo sie obudził - 20 minut spania ::)

reklama
Ja dzisiejszej nocki jestem samotna. :( Mój los musial isc na noc do pracy. ::) Jutro tez idzie na nocke. Z jednej strony sie ciesze bo bede miala cale wyrko dla siebie a z drugiej bedzie mi zimno (nie beddzie sie do kogo przytulic). :(
Ola Wiki wazy kolo 8 kilo. Wczesniakiem ona nie byla. Urodzila sie w 4 dniu po terminie. Wage urodzenowa miala bardzo mala. Wazyla zaledwie 2,850 potem przy wipisie zjechala do 2,650. Ona po prostu nie dopominala sie o wiecej jak bylo jej malo. Wiem od lekarki ze sa takie dzieci. Jak odstawilysmy sie od piersi i pije Bebilon od razu byly efekty na wadze. :)
Teraz musze wam sie pochwalic Wiki nie ma toksoplazmozy :) :) :). Musialam prawie rok czekac na ten moment, bo wyniki sa wiarygodne dopiero po skonczeniu pol roku przez dziecko. A do Instytutu Medynycy Morskiej i Tropikalnej do gdyni to zapisuja na 2,5 miesiaca w przod.
Wiki ma juz 2 zeby i trzeci juz prawie. Bardzo ja to wymeczyl ten drugi zabek. Noi efekt zabkowania mamy. Infekcja gardelka, potem doszedl kaszelek i katarek. wiec juz 2 tydzien siedzimy w domku. :( :(

Hmmm a co wy już wszystkie wyjechalyście na długi weeken,że nikt dziś nic nie napisał ???

Edytko witaj wśród nas :) Ale nam podpis na powitanie zapodałaś,miodzio  ::)  Cóż za miniówa,hmmm to się pewnie chłopaki oglądali za Julcią co ??? A czy Julcia chodzi za rączki? Bo stoi pieknie. Hmmm a ty masz jakieś wieści od Idzii,że gratulujesz jej już Kamilki ???

A ja się dziś wkurzyłam.Kupiłam Dawidowi smoczek do butelki Nuk First Choice i za cholerę mu nie pasi.On umie pić tylko z takich okrągłych smoczków,tak jak Avent.Tak więc odstąpie którejś z was,bo wiem,że wasze dzieci je lubią.Rozmiar 2 L. Szkoda nowego smoczka za 6.99 wyrzucać do śmieci... Kto jest chętny ??? Przynajmniej będzie okazja do spotkania :)

Wczoraj byliśmy na kontroli,Dawid waży 10kg. wszystko jest ok.Chociaż ja chyba dla spokoju wybiorę się do okulisty,żeby zbadać tego zeza.Ale beczał u lekarza jak nic,tak się go bał  :-[

Iza no to super że Wiki nie ma tokso!!! Gratulujemy ząbków i życzymy szybkiego powrotu do zdrówka :D

Anna spóźnione życzenia dla Mikołaja,z okazjii skończenia pół roku.
Po prostu myślałam,że mnie oczy mylą co pokazuje suwaczek,dopiero co urodziłaś,jako pierwsza z "Brzuchatek" a to już pół roku minęlo  ::)

Witajcie foremki !
Jakie te Wasze dzieciaczki są śliczne, wszystkie bez wyjątku.Wyście je chyba w katalogu wybierały !
A u nas bez zmian.Nigdzie nie wyjeżdżamy.

Heh... widzę, ze pora sprzyjająca...\
Isska, olej kundla. Jak niehałaśliwy, to może Wiki będzie miała radochę?? Głowa do góry, są gorsze kataklizmy ;)
Siedzę własnie i kombinuję na temat fotelika rowerowego dla małej.. Macie jakieś sugestie albo doświadczenia? Są takie fajne, o których piszą, że umożliwiają wygodne spanie.. Ktoś coś wie, czy to aby prawda hę?

Hejuha :)
Ola, Julka jeszcze ani nie stoi ani nie chodzi :) siedzi i owszem i na tym się jej aktywność kończy :) Na tym foto, to duży wujek ją próbował uczyć jakichś sztuczek, popodciągał jej sukienkę i nie pomyślał, żeby dziewczynka przyzwoicie na zdjęciu wyszła :)
A co do Idzi, to nadrabiając zaległości po naszym wyjeździe zauważyłam, że pojawił się w jej podpisie nowy suwaczek, wtedy jak go widziałam Kamilka miała 5 dni 8) 8) :p :p :p :p :p :laugh:

Agula ja niestety nie pomogę Ci w kwestii rowerowych fotelików bo sama rowerem nie dysponuję. W lipcówkach dziewczyny kombinują z jakimiś przyczepkami do rowerów, ale to dośc drogi rarytas, koło 600$, lub 2.5 tys :) :o :o :o

Wszystkim którzy jutro wyjeżdżają i pewnie już nie zdążą do nas zajrzeć życzę miłego wypoczynku,niesprawdzenia prognoz pogody (bo nie są pomyślne) i... szybkiego powrotu do nas z fotkami :p

Szczególne zyczenia dla Magdabial,której to Mikołaj miał na wyjeździe skończyć pierwszy rok życia i bycia z nami :D Wszystkiego Najlepszego Mikołajku,rośnij nam zdrowo!!!  Bo z tego co widzę na gg to chyba ma zapalenie oskrzeli,więc i może wyjazd im niewypali :( Zdrówka Miki!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-*

My siedzimy w domku...

dziękujemy Olu :laugh: faktycznie nie jedziemy już nigdzie... a takie plany na wyjazd były :mad:
będziemy imprezować w domciu ;D

agula, pierwszy raz słyszęo takim foteliku na którym dziecko śpi.... ale fajnie brzmi.... jakbyś czegoś się dowiedziała to szybko mów!!!!

No faktycznie pustawo tu dzisiaj!

U nas na czercowkach tez na tapecie temat fotelkow rowerowych. Do tego temat kremow z filtrem, bucikow, czapeczek... ech! Duzo tego. Jedne co im zazdrosze, to super pogody  ::) Tam gdzie mieszkaja jest po 20 stopni, wiec dzieciaczki ubierane juz sa tylko w skarpetki (bez rajstopek), krotkie body i buza z polaru... A Wy jak ubieracie swoje pociechy?

U nas przed samym wyjazdem majowym- pojawil sie straszny, mokry i ochydnie obfity katar  :mad: Maz by we wtorek u lekarza, ktora po zbadaniu stwierdzila, ze to tylko katar (w sensie- nie ma zadnych niepokojacych zmian) i mozna smialo z mlodym jechac... Ba! Zmiana klimatu ma mu pomoc! Daje mu wiec eferalgan w czopku przez 3 dni, wapno i nasivin. Mam nadzieje, ze ten katar jest poniekad od zabkow- bo po 3 miesiacach spokoju wyrzynaja mu sie 4 dolne (wedlu tesciowej piatki, ale to chyba jakos nie po koleji...)

Ja mialam dzisiaj dzien wolny, bo moje dzieci sluzbowe pisaly test matematyczno-przyrodniczy. Podobniez najtrudniejszy na przelomie ostatnich lat... AZ sie boje o wyniki...  :p

Zamontowali nam w koncu(!) Komandorka na przedpokoju- jutro zaczne ukladac. W koncu przestana mie sie ciuchy walac po calej chalupie. No i byla u mnie fryzjerka  ;) Pozbylam sie tego blondu, z ktorym czulam sie srednio- mam kilka ciemniejszych pasemek, no i grzywke... Sama sie jeszcze nie przyzyczailam  ::)

No to chyba tyle. Przynajmniej tylko tyle pamietam  ;D Trzymajcie kciuki, zeby na jutrzejszej kontroli wszystko bylo w porzadku i bysmy mogli wyjechac na Kaszuby... Biore z soba laptopa i moj boski bezprzewodowy internet, wiec BEDE Z WAMI CALY CZAS!!!  Buziaki!

reklama
Oj Magda dopiero teraz doczytalam :( DUUUUUUUUZOOOOOOOOOO zdrowka dla Mikolaja!!! I pal licho ten wyjazd! Nie pierwszy, nie ostatni! Ja mam tez straszny dylemat: jechac czy nie??? Prawda jest taka, ze na miejscu tez jest cala masa rzeczy do robienia: spacerek po Dlugiej, mozna golabki przezarte sprobowac dokarmic ;), mozna do ZOO sie wybrac (chyba juz bedzie otwarte) i co najwazniejsze (!) nie musisz z tym calym majdanem jechac w sina dal, z kazdym kilometrem matrwiac sie czy oby na pewno- wszytko wzielas... Uszy do gory! Pewnie i tak bedzie lalo.... ::)

Do góry