reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Kto widział wiosnę? Czyżby znowu jacyś dwaj coś ukradli? Najpierw księżyc, teraz słońce - sklandal!

U nas ciekawy okres ściągania ubranek: od skarpetek, przez spodnie, po zamotanie się w bluzeczkę ::) Do tego ochoczee stanie bez trzymanki i kolejne siniaki na głowie ::) Ale za to odkąd przeszłyśmy na mleko modyfikowane - wysypiam się ;D Mała dostaje butle po 22 i śpi do ok 6 rano 8) 8) 8) Szał... Ale troszke grubasek się z niej zrobił, więc mleczko dostaje tylko 2 razy dziennie...

Keterek, pytałaś czy Szymon to z Jasienia. Nie wiem, co to Jasień, a mi chodziło o fryzjera z Malczewskiego. To ten sam??

Olu, współczuję marudy.. Najbardziej wyczerpujące moim zdaniem w takich przypadkach jest hamowanie złości.. To jak staczanie walki z samą sobą.. ::)

reklama
U nas zawsze w weekend pusto!

Aga dobrze to ujełaś,dokladnie to ja walczę wtedy z samą sobą,żeby pochamować nerwy.Poza tym ja ostatnio chodzę zdenerwowana i może malemu się to udziela ??? Już troszkę lepiej jest ( z nim bynajmniej) i dziś przespał noc po staremu- do 6,tylko wieczorem znów nie myślal o spaniu i poszedl późno.2 prawe ząbki widać już bardzo ladnie,za to 2 lewe coś trzyma w środku...

Ta pogoda mnie do szału doprowadza,piździwka taka,śnieg na chodnikach,a to przecież prawie połowa marca!!!!!!!!!!Jak się zrobi cieplej to mam nadzieję,że się spotkamy!!!!!!

Aga a jak tam odstawienie Mai od cyca przeszło bezboleśnie?Nie domagała się?Ja tak jak Magda nie wyobrażam sobie życia bez cyca,tzn. Dawid sobie chyba nie wyobraża :p Są takie chwile,kiedy cyc bywa niezastąpiony!Np. jak się przebudzi wieczorem,to czasem wetkne mu cyca i śpi dalej.Poza tym ja tam na razie nie mam nic przeciwko cycoleniu dalej.A jak wasze piersi wyglądają po karmieniu?Gumowe flaki,czy w miarę?Widać,że karmiłyście?Moja kumpela to miała takie 2 wysuszone sliwki,do tego maleńkie.Ja przez całą ciążę i teraz smaruję i masuję kremem do biustu,mam nadzieję,że uchroni mnie to od takich "śliwek" ;)

Ale tu pustki weekendowe!

U nas nocki na zmianę, jedna ok, a jedna do kitu. Ta ostatnia była super. Amelka przespała całą noc do 7.30. Czyli dziś powinnam się nastawić na pobudki. :( I też mamy ząbkowanie na tapecie, jak większość dzieciaczków tutaj. Już widać dwie białe kreseczki w miejscu górnych jedynek, ciekawe kiedy się w końcu przebiją, ostatnio to nawet dotknąć w tym miejscu nie mogę, bo Amelka od razu płacze.

Też się zastanawiam, kiedy w końcu ta wiosna przyjdzie, ale coś na razie sie nie zanosi niestety. Połowa marca, a śnieg leży i nie topnieje.

Mnie do szału doprowadzają ciotki, byliśmy wczoraj na imieninach u teściowej i wszystkie ciotki zmówiły się, żeby kupić Amelce czekoladę, jajko z niespodzianką i takie tam. A przecież ona ma skazę atopową i absolutnie nie może na razie czekolady. Ale gdzie tam, słyszę tylko, "daj jej chociaż polizać". Brr, taka mnie złość bierze, bo potem Amelka by się męczyła z wysypką na całym ciele, ale do nich to nie przemawia. Poza tym teraz to ja zabiorę czekoladę, Amelka i tak nie zrozumie, ale za parę miesięcy, jak nie pozwolę, to będzie płacz. Ja mam nadzieję, że ona z tego wyrośnie i w przyszłości będzie jadła wszystko, a żeby to osiągnąć, to teraz musimy pilnować diety, żeby nie wprowadzać zbyt szybko produktów silnie alergizujących. Ale ile razy mam tłumaczyć, że dziecko nie może na razie biszkopta, bo to gluten.

Dziewczyny, mam do was pytanie, czy wy jeszcze miksujecie dzieciom obiadki na papkę, czy już dajecie takie małe kawałeczki, żeby dzieci uczyły się gryźć?

Eda, jaka śliczna pyza! Naprawdę urocza :laugh: I jakie ma włoski.. no no no :laugh: Świetne fotki :-* :-* O0

Ola, własnie wygląd piersi był sygnałem do zastanowienia się nad dalszym karmieniem..Któregoś razu patrzę, jak mała je - a tu jakby mi wyssała wszystko z piersi: krew, skórę, mieśnie - no i co tam jeszcze jest. Po karmieniu pierś wyglądała jak balonik bez powietrza - i nie przesadzam tu.. Pomyślałam, ze skoro tak wyciąga, to chyba nie ma tam tego za wiele, a i ona zaczęła mieć zwiększone potrzeby energetyczne. Odstawienie przeszło zupełnie bez echa. Jak dostała butle to mało dna nie wciągnęła - a przez pierwsze dni robiłam jej pełną butelkę, czyli jakieś 250 ml.. I tak już zostało. Myślę, ze wyczułam odpowiedzni moment, bo ani Maja nie narzeka, śpi całą noc, jest wypoczęta, a mi nic się w piersiach nie zrobiło, nie odłożyło czy cokolwiek. Po prostu przestało się mleczko produkować i juz. Natomiast teraz, czyli jakies 2-3 (?) tygodnie od odstawienia małej od cyca, wyglądają one żałośnie. Jak elegancko określił to łosiek " odpoczywają" ;) Niezbyt są apetyczne, ale myślę - mam nadzieję! - że lada moment wybiorę się na ćwiczenia, zmienię antykoncpecję i uda się jakoś powrócić do normy.. No i są nieco mniejsze.. ech.. ::)

Basiu, ja miksuję na papkę, ale np. banana rozcieram tylko widelcem.. Reszta zmasakrowana ;) Chciałam kiedyś dać chlebek, to się zakrztusiła, więc naukę gryzienia przerzuciałam na flipsy :)

Witam po przerwie :):):)

Jak nadrobie zaległości to bede w temacie a teraz nawet nie wiem o czym piszecie - pewno znowu o wiośnie :):):)
Pozdrawiam

Edytka, Julcia coraz piekniejsza. Rewelacyjne zdjęcia!

Agula, ja też uczę Amelkę gryźć na razie jedynie na flipsach, a resztę daję zmiksowaną.

Ola, ja jak skończyłam karmić w grudniu, to na początku moje piersi wygladały żałośnie, ale teraz po 3 miesiącach jest o wiele lepiej, nie są już tak wysuszone jak zaraz po zaprzestaniu karmienia, chociaż do stanu sprzed ciązy jeszcze im trochę brakuje.

Witajcie foremki!
No właśnie !!!!! Od 2 tygodni nie karmię piersią.Powód był prosty-znowu łykam antybiotyki.Stwierdziłam,że moje mleko bardziej jej szkodzi niż sztuczne.Obyło się bez krzyku beż problemów.A tak cyca kochała !

e-mamo-Juleczkajest cudna ale nie mogę patrzeć jak siedzi na tym blacie.Wiem, że ma problemy ruchowe ale musisz być czujna-one pewne rzeczy robią z zaskoczenia.Przykładem może być Ada.Dzisiaj poraz pierwszy złapała się szczebli łóżeczka,wstała po czym upadła główką na te szczebelki.Od razu pojawił się guz a wraz z nim ogromny ryk Ady.Oczywiście przyłożyłam jej lód i masowałam.Na szczęście już niczego nie widać i Ada zapomniała.

Basia-na razie wszystko Adzie miksuję bo czasami się dławi przez jakiś maleńki kawałeczek jabłka.Nie ma jeszcze ząbków ale już widać opuchnięte dziąseła górnych 6 ząbków.Tak tak 6 ząbków.Jestem w szoku.

Ania K pisze:
e-mamo-Juleczkajest cudna ale nie mogę patrzeć jak siedzi na tym blacie.Wiem, że ma problemy ruchowe ale musisz być czujna-one pewne rzeczy robią z zaskoczenia.Przykładem może być Ada.Dzisiaj poraz pierwszy złapała się szczebli łóżeczka,wstała po czym upadła główką na te szczebelki.Od razu pojawił się guz a wraz z nim ogromny ryk Ady.Oczywiście przyłożyłam jej lód i masowałam.Na szczęście już niczego nie widać i Ada zapomniała.

Aniu, tam z tyłu kucał tata i ją asekurował, na tym drugim zdjęciu widać kawałek jego ręki :):):) spox, mała była bezpieczna, ale dzięki za czujność ;) ;) ;) :-* :-* :-*

reklama
Ale przecudne zdjecia(przecudna dzidzia) juz nie moge sie doczekac kiedy ja swoje malenstwo bede fotografowac ;)
Ale ja tu z innej beczki pytanie chcialam zadac.Jak to jest z oplatami przy porodzie? ile co kosztuje? np. porod rodzinny we wszystkich szpitalach trzeba oplacic?jak jest z oplata za polozna przy porodzie ile trzeba na to pieniazkow przeznaczyc?Przepraszam ,ze was zameczam ale chce sie powoli przygotowac psychicznie na te wydatki

Do góry