reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Buziaczki dla pozbawionego miesięcznicy Dawidka! Zdrówa, zdrówka!

O pneumokokach mam podobne zdanie, jak chyba większość z nas - boję się co prawda trochę, bo przecież w szkole pracuje i rózne zarazy moge przynieść, ale o tych pneumokokach dopiero teraz zaczęło sie mówić i to mi się wydaje trochę naciągane... Póki co, to mam większego stracha, że Kinguli ospę przyniosłam, bo się w szkole pojawiła... tzn już dzieci z wysypką są, to może podczas ferii zarażaly??

A co przygotowywania mleczka to też słyszałam, że trzeba je robić bezpośrednio przed podaniem dziecku, właśnie ze względu na bakterie, co się mnoża, jak stoi. W nocy Kinga nie je od kiedy od piersi się odstawiła, a jak gdzieś jedziemy, to biorę termos z przegotowaną wodą i butelkę, i mleko. No i jak potrzeba, to wlewam wodę, dodaję mleko i mała ma świeże ;).

Agula, ale ten enfamil wybajerzony, fiu fiu. ;) A jak Majce smakował?

Miłego spotkanka wam jutro życzę...

reklama
Halcia, nie mówię, że aż tak źle, tylko że zero koleżanek.. :p

Basiu, zupełnie nie znam się na cenach mieszanek, bo dopiero od tygodnia zwracam na nie uwagę.. Posprawdzam sobie jeszcze na pudełeczkach, co one tam mają i jak to ma się do siebie  ;)

Aniu, narazie mieszam z bebilonem, bo mi szkoda wyrzucić - wczoraj zakupiłam 1 kg :) Idealnie - przed wizytą u lekarze, który wiadomo, że poleci to, czego nie ma w domu :) Poza tym Maja jest łakomczuchem, więc wciąga wszystko, ale ja jak próbowałam, to bardziej smakował mi Hipp ;D

Dobra mykam do lozeczka :):)

Ja najpierw dawalam Zuzi Bebiko ale po tym mleku duzo ulewala a wrecz wymiotowala, teraz mialam NAN 2 to jej podeszlo, a mam jeszcze Hummana 2 jutro dostanie zobacze co bedzie lepsze. Podobno Bebilon jest najlepsze ale wlasnie drogie :(

Dobranoc

Agula kumpelka moja serdeczna mieszka na Osowej i tez ma same pola do okola... Moze jestescie sasiadkami? Mieszka w bocznej od Barniewickiej ;D Zima nieciekawie fakt, ale latem... tylko pozazdroscic! Ja juz sobie turnus u niej zaklepalam z malym ;D

_Basiu ja mam ciagle nadzieje, ze to przejsciowe z tym nielubieniem mleka... U mnie tak samo jak u Was- Mati je wszytsko: zupki,kaszki, deserki, chrupaczki, pije herbatki ogromne ilosci- tylko nie mleko z butli!

I mam problem! Od 2 tygodni Mateusz ma szorstkie poliki i uszka wysadzone taka kaszka... ALERGIA??? Na co? Kurde nie mam pomyslu jak znalesc winowajce? Podkresle, ze nigdy czegos takiego nie mial... Zalamka, bo od 2 miesiecy piore w Persilu Sensitiv, daje banany (u kolezanek z mam czerwcowych, niektore dzieci maja na nie alergie), dalam danonka w sobote, kilka razy polizal mandarynke i pomarancza... hmmmmmm... co mam zrobic? Moze posmarowac mu Elocomem? pediatra kiedys zapisala... ale nigdy nie uzywalam, bo to na sterydach... macie jakies doswiadczenia w tych sparawach???

Ciężko mi było zbić tę temp. Przed snem Dawid miał 38.5  :-[ Nie wykapalam go dziś,szybko zasnął,ale obudzil się jakąś godzinkę temu i chcial się bawić.Zmierzyłam mu temp. miał 37.5,więc troszkę lepiej...Wpoiłam mu trochę herbatki.Teraz wreszcie zasnął.Niestety chyba muszę sobie odpuścić tę przyjemność spotkania z wami :( Zresztą nie wiadomo co to jest i nie daj Boże by wasze maluchy zaraził...

Keterek ja też mam kupelkę która mieszka na bocznej od Barniewickej :p
Co do policzków... My to przerabialiśmy,ale prawdę mówiąc nie doszłam skąd to i dlaczego ??? Teraz na szczęście jest spokój.Może te cytrusy?Ja wiem,że chyba mojemu Bobo frut z bananem mu nie służy.

Basiu no widzisz jak to z tymi lekarzami jest...

Tak mi dziwnie,tak mi źle,smutno  :-[

kurczę Olu, biedny Twój Didek, ucałuj go!

keterek, my na alergię braliśmy Fenistil w kropelkach (ale on chyba na receptę), a żeby nie swędziało to smarowaliśmy cutibazą... aaa, i wapno... ja też obstawiam cytrusy... no i może ten danonek...

Keterek, ja radzę nie smarować Elocomem, bo to steryd, a sterydów absolutnie nie wolno na twarz używać, zwłaszcza tak młodej skórki. Może spróbuj posmarować starym dobrym Allantanem. Na persil to raczej to nie jest, bo skoro pierzesz 2 miesiące, to juz dawno powinno wyjść. Poza tym przy uczuleniu na proszek to miałby też wysypkę na ciałku, nie tylko na buźce. A szukanie winowajcy jest trudne - wiem coś o tym niestety. Ale masz kilku podejrzanych - cytrusy, Danonek (podobno Danonki uczulają, nawet jak dziecko je inne produkty mleczne, może mają coś w składzie), banany. Więc myslę, że uda ci sie dojść.
A Fenistil nie jest na receptę, ja w razie wysypki daję 2 razy dziennie po 5 kropelek, żeby nie swędziało, albo wapno.

Ola, zdróweczka życzę Dawidkowi. mam nadzieję, że to zęby albo chwilowa reakcja na szczepienie, a nie jakieś choróbsko. Buziaki.

Biedny Didek-oby to była tylko reakcja na szczepionkę.
Keterek-nie dawaj tej maści sterydowej.Zaczekaj jeszcze kilka dni,nie dawaj danonka.Słyszałam,że jak się daje za szybko danonki to można doprowadzić do skazy białkowej.Ale to nie musi być to.

My się jutro nie zjawimy.Pisałam już wcześniej,że w piątki jestem do 18 w budzie.Daaardzooo mi smutno z tego powodu!!!

Hmmmm........ mi tez sie zdaje, ze to nie proszek, danonka dostal w sobote, a TO jest dluzej... Moze to cytrusy? Nie dostawal ich regularnie, ale moze z 5 razy, tylko troszke do polizania. Chociaz... Tesciowa sie ostatnio cieszyla!!!, ze zjadl pol mandarynki!!! P O L!!!! Zamorduje ja chyba... A moze to jednak banany? Daje mu juz dluzszy czas po pol dziennie, a teraz jak nie chce mleczka to i nawet calego...
Wapno podaje, bo troszke przeziebiony jest...

Ola a co sie tam dzieje u Ciebie? Bo chyba czytajac na szybko przeoczylam...

Acha! Jutro zakupie Fenistil!!! Dzieki!!!

reklama
Keterek mi to wygląda na cytrusy. Jak karmiłam piersią i się najadłam pomarańczy Kubuś miał całą buźkę szorstką. Akurat była u mnie lekarka i powiedziała, że jest to typowy objaw uczulenia na cytrusy.

Co do mleka to my dajemy Bebilon. Kubuś najbardziej go lubi. I w sumie nie jest taki drogi. opakowanie 900g kosztuje około 35 zł ( awidziałam nawet po około 30), a takie opakowanie starcza nam na 2 tygodnie. Ostatnio mojego męża wysłałam po mleko to kupił Bebilon w aptece i zapłacił aż 39 zł- niezłą przebitkę mają ;D

Dziewczyny to kto będzie na spotkaniu??? Bo widzę, że wiekszość z Was nie może, chyba tylko ja i Basia się zdeklarowałyśmy. Ola, Magda, Aga, Edyta???? Bo jak mamy byc 2 to bez sensu takie spotkanko. Odpisywać szybko prosze!!!!!!

Do góry