reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej :)
Ola - jak fajnie, że wyruszyłaś autkiem :) Trochę pojeździsz i niedługo będziesz śmigać :)
Isska - dołączam się do zachwytów nad Wiki, pześliczne włoski ma!
A Ewa, widzę, korzysta ;) Bardzo słusznie, nech się Twoje chłopaki integrują ;)

A my byłyśmy dziś na szczepieniu i czeka nas jeszcze jedno 5 kwietnia, jako trzecia dawka na Hib. Kinga była bardzo dzielna, zapłakała tylko przy ukłuciu no i marudziła, jak miała główke mierzoną. I waży 7600!!! ::) No i jak to bywa, jak sie śpieszylam na szczepienie, żeby zdążyć do pracy (w środy mam na 11), to wyjeżdżam wozkiem, a tam kapeć! Ledwo dojechałam, nie było czasu na naprawę; namęczyłam się, jadąc, bo aż wozek znosiło. Szybko wróciłam do domku i już koło jest oki, ale mąż do wulkanizatora musiał je dać, bo po zwyklej pompce rowerowej powietrze szybko ucieka. Co za beznadziejny wózek :mad:

Dziewczyny, a dajecie dzieciom Danonki? Tak się waham, niby są dla dzieci, ale wiadomo, na mleku zwykłym robione. Kinga raz jadła, atrakcji nie było, smakowało jej bardzo... no i skazy nie ma... jak to jest z tymi danonkami - można niby czy lepiej nie ???

A na spotkanie 3 marca nie przyjedziemy, bo to piątek - jestem w pracy... Może jakiś sobotni termin znajdziemy?

reklama
mi na razie pasuje ażd termin :) mam nadzieję że w ońcu się z Wami spotkam!!!!

damayanti, wiesz, danonki są dla dzieci od lat 2, bo zawierają bardzo dużo wapnia, za dużo jak dla takiego malucha, dlatego ja daję mikołajowi danio, ten sam skład, ale bez tego wapnia... wiesz, gdzieś słyszałam, że mleka takiego do picia nie można dawać, przetworzone ak najbardziej
no mikołaj już je takie, i nic (odpukać_ mu nie jest :)

dzielna Kingusia :)

Ewa, odpoczywaj i korzystaj!!! też bym tak chciała....
a co do piersi, to powinno przejść za parę dni, i odciągaj do momentu aż poczujesz ulgęe ::) kurczę, łatwo mi mówić, wszystko przede mną, ale ja narazie nie rozstaję się jeszcze z cycoleniem, boję się że nas będzie wojna, bo mikołaj szaleje na widok ... ::) ::)

Gratulaje dla Zuzi za samodzielne siadanie! (tzn ona sama siedzi? czy siada?)

no i spóźnione a jakże gorące życzenia dla Kubusia!!!!!!!!!

No właśnie Basiu ja też tak ok. godz. po obiedzie,chociaż podejrzewam że i zaraz po obiedzie by nie pogardził,bo czasem podczas jedzenia wsadza kciuk do buzi,nie wiem czemu tak robi,może się zgrywa  :p

No to nie mam czego żałować,że nie poszłam do kina,no może tylko tego,że się z wami nie zobaczyłam,ale w kinie to się nawet nagadać nie można :p A jaka ekipa się zebrała?Mam nadzieję,ze zobaczymy się za tydzień!!!

Damayanti ja nie mam przekonania do Danonków.Dla mnie to sama chemia,a w dodatku jakie słodkie są!!!A co do wózka to po prostu urok pompowanych kół,ale za to jak się nimi dobrze jeździ,na pewno lepiej niż plastikami!Więc coś za coś,ja tez ostatnio złapalam gumę...
Ale żeby było śmieszniej,to jak Łoś zdjąl dentkę,to było na niej napisane do 15 kg... Sam wózek waży z 16,Didek 8,5kg. a jakieś zakupy.Śmiechu warte,a wózk takie drogie są,mogliby chociaż porządną dentkę dać!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczynki przypominam- jutro opychamy się pączkami  ;D Tłusty czwartek!!!!!!!!

No właśnie Zuziu Gratulacje!!!

Dawid jeszcze sam usiąść nie potrafi,no czasem mu się zdarzy jak jest na pół leżąco,a u Was jak to jest ???

WItam :):)

Zuzia sama siada ale siedzi jeszcze nie stabilnie. Dzisiaj jak fajnie sie za nogawki od spodni podciagala.

Ja juz dzisiaj rogaliki pieklam a jutro jeszcze czekaja mnei racuchy do upieczenia, ale bede jadla :):) uwielbiam slodkosci

Zuzia-od nas też przyjmij gratulacje !

Meldujemy, że też dzisiaj byłyśmy w kinie.Film-wiadomo ale samo wyjście do kina super.Ada jest kinomanką, siedzi grzecznie przez cały film patrząc się na ekran.No i ta cała sala dzidziusiów.
Nam niestety 3 marzec nie pasuje (piątek-uczelnia ).A może tak jak napisała  Damayanti-sobota ?Teraz większość foremek pracuje.
Ja bym też na chwilę obecną danonków nie dawała.Słyszałam,że jak się dziecku za wcześnie daje jogurty to może dostać nawet skazy.Kiedyś Adzie dałam polizać mój jogurt ( tak bardzo patrzyła jak jadłam) i dowiedziałam się, że za wcześnie.

Halcia-prześlij trochę wypieków na forum !!!

Ania K a skad wiesz ze lubie gotowac??? Bardzo lubie eksperymentowac :):):) Rogaliki sa bardzo pracochlonne ale podam przepis na babke z piwem :):)
1,5 szklanki cukru
4 jajka
3 szklanki maki
cukier waniliowy
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 szklanka oleju
1 szklanka piwa
Jajka ubic z cukrem a potem wszystko dodawac - piec ok. 1 godz.

Właśnie, tłusty czwartek jutro. Ja zamierzam upiec oponki, ale to dopiero jutro rano, żeby były świeże. A potem zaczynam się odchudzać. To jest moje żelazne postanowienie. Moze być ciężko, bo ja tak jak Halcia, uwielbiam słodkości.

Damayanti, ja Danonków Amelce nie daję z wiadomych względów. Ale gdyby nie skaza, to też bym chyba jeszcze poczekała. Ale to tylko moje zdanie. Ja w ogóle nie przepadam za produktami Danona. Jestem do nich uprzedzona.

Co do spotkania, to mi też na razie pasuje każdy termin, więc jak przełożycie na sobotę, np. 4 marca, to się dostosuję. U nas odpada tylko 18 marca, bo jesteśmy zaproszone na urodzinki kuzynki Amelki.

Hej babeczki :)

My też wczoraj byłyśmy w kinie i była jeszcze Alka-lipcówka :) film mocno taki sobie, ale fajnie było wyjść z domu :)

Wczoraj wieczorem jak młoda poszła spać uczyłam się prowadzić samochód :) na razie zrobiłam tylko 3 rundy po osiedlu, ale zawsze to jakiś początek (w sumie prowadziłam samochód 3 raz w życiu, a ostatnie 2 razy były jakieś 4 lata temu hihihi:)
Co do spotkania 3-4 marca, to my wyjeżdzamy 2 marca (czwartek) i wracamy w niedzielę, tak że nas nie będzie :(

Co z tym tłustym czwartkiem dziś... pączków brak, chyba zrobię w zamian coś dobrego na obiadek :)

Ale śniegiem syyyyypie, WooW :)

reklama
No właśnie, śnieg sypie, a w sumie to dobrze, bo miałam iść do teściowej a tak to spokojnie sobie w domku posiedzę.
Pączki - na razie 1 zaliczony, ale mam ochotę na oponki, Basia zrobiła mi wielką ochotę.
dawidowa co do metody usypiania, właśnie wczoraj i dzisiaj tak zrobiłam, musze jeszcze tylko później opracować technikę przeniesienia do łóżeczka, i tak małymi kroczkami może się uda.
Multibabykino, całkiem zachęcająco brzmi, może się wybiorę.
Pozdrawiam, pamiętajcie dziś nie liczymy kalorii
;D

Do góry