reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Iza mój Boże,przesyłam uściski i podziwiam za trzeźwość umysłu!!!Nawet nie chcę myśleć gdyby tak Dawid... bbrrrrrrrrrr :( Buziak dla Wiktorii :-* Niech już nas nigdy tak nie wystraszy,a szczególnie mamusi!Wcale ci się nie dziwię,ze dostałas od tego roztroju żołądka!!!

Magda zrobiła mi dziś maraton.Biegałyśy po szkołach,o ludzie,ale ty masz tempo!!!Musisz mieć super kondycję,bo ja przyznam szczerze zasapałam się :)

Dawid maruda się robi.Nie mogę go na chwilę zostawić,zaraz się drze i chce,żeby z nim chodzić(po podłodze,nie na rekach),albo stać w łóżeczku.Jak się przewróci to ryk,bo sam z leżenia się nie podniesie ::)

Ewka moje gratulacje!!!To teraz masz luz z zasypianiem.No a viva to mnie powaliła na nogi!Ja się produkuję,śpiewam,chrapię,klepię po poleckach,ale żeby w 5 min. zasnął ????????????????? Jutro przed drzemką popołudniową,zamiast cyca spróbuję dać Didowi herbatkę w butelce.Może samo ssanie z butelki go wyciszy do snu... Oby!Do lata muszę go oduczyć tego zasypiania przy cycu!Wiem,że moja kuzynka która karmi butelką od początku,robila mleko wcześniej,chowala do lodówki,a potem podgrzewała.W szpitalach też tak robią.No ale wiadomo najlepiej zrobić przed samym podaniem!Nie wolno zostawiać mleka w podgrzewaczu na dłuższy czas,bo namnażają się wtedy bakterie!!!!
Ewa a przed snem Kubuś je tylko cyca?Może spróbuj mu też kaszki trochę zrobić,to może pośpi dłużej.Ile masz mleka w cycu?Ściągałaś żeby sprawdzić?

reklama
Nie wiem co z Matim, bo nie chce jesc??? Niby zachowuje sie normalnie, radosny, goraczki nie ma, bo sparwadzalam??? Jak wrocilam z pracy, to zjadl kaszke na gesto z bananem (ok.12), potem o 14.30 obiadek, o 16 chcialam dac mu mleko- odmowil... Pospalismy do 17.30- pomyslalam, ze jest glodny, ale znowu nie chcial mleka? Po kapieli ok. 19.30- tez nie chcial!!! No i poszedl spac na glodniaka...

My tez chcemy dac Mateusza na basen, ale dopiero na wiosne. Wlasciwie to zajmnie sie tym moj tata, ktory plywa 3 razy w tygodniu, no i zna osobiscie tych ludzi co prowadza zajecia dla maluszkow.

W koncu mam czas wkleic zdjecia.

Oto Mati w kapieli w naszej wannie...

luty12uw.jpg

Tu w chustawce... taki nowy gadzet  ;D

luty28vv.jpg

A tu memla gazetke...

luty30as.jpg

keterek, Mati superowy (szczególnie podoba mi się w tej wannie :) )

Ola, trzeba było mówić że za szybko!!!! i za daleko..... następnym razem wybierzemy się tylko do lasu! dzięki za pomoc :-* a jak Dawidek? bidulek, przeze mnie głodował :mad:

moje drogie - ja chcę wiosny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już mi doskwiera ta zima - nawet nie można na spacer wyjść bo za zimno! ::) :p

aaaa, przypomniało mi się

gdzieś czytałam, że mamy tak przygotowują mleko... w termosie obok łóżka mają ciepłą wodę, a w butelce odmierzoną ilość proszku, potem jak dzidzi jest głodne wlewają wodę do butelki, mieszają i gotowe!

nie wiem czy to dobra metoda czy nie, bo my jeszcze nie piliśmy modyfikowanego.... tylko cyc

No zapomialam napisac, ze mam nadzieje, ze dostaniesz gdzies ten etat! A Oli to chyba duuuzego browca wisisz ;D A bylas tam gdzie Ci mowilam?

no jak tylko rozstaniemy się z cycoleniem to oczywiście, ma się rozumieć samo przez się :), że browiec będzie, nawet dwa ;D

keterek, jeszcze nie byłam, muszę mieć okazję (tak jak dzisiaj, dzięki Oli mogłam roznieść część cv) bo niestety młodego muszę wszędzie zabierać ze sobą.... a przecież nie wejdę do sali/gabinetu z wózkiem....
ale może w poniedziałek mi się uda....

Magda, powodzenia życzę, żebys od września dostała etat.

Keterek, fajny ten Twój Mateuszek, zwłaszcza w tej wannie. I ząbki jak pokazuje. Rezerwuję go dla mojej Amelki, dobra? ;) ;D
Aha, fajna huśtawka. Lubi w niej Mati przebywać?

Widze dziewczyny, że tu wiekszość z was na basen z dzieciaczkami się wybiera. Może powstanie jakaś silna reprezentacja forumowa na basenie? :)

Magda jesli chcesz, to ja moge z Toba (z Wami) podjechac, ale tylko w czwartki, bo koncze o 10.35, a w inne dni to nawet o 15.30 (bedzie juz zamkniete)... Jesli nie zalatwisz tego do czwartku, to chetnie pomoge ;)

Basiu to bedzie wojna..., bo Mateusza zaklepala sobie Wronka z czerwcowek dla Weroniki ;D Ale Wasze panny sa tak sliczne, ze Mati i wszystkie inne chlopki (Dawidek, Kubus...) beda sie o nie bic! Oj... nie jedno meskie serduszko zlamia ::) Mialam juz 2 zdjatka sciagniete dla Ciebie i jakas awaria wp nastapila... grrrrr..., albo to moj super szybki net, ktory zamula od rana... Juz wysylam :-*

No, a ze mam dzis chwilke, bo do pracy na 13.40 i idac za ciosem- wklejam zdjecia ;D

Poznajacie mnie? Mateusz caly osliniony :p jak zwykle po zabawie z Tata...

luty46rx.jpg

A to chyba pierwsza milosc mojego pierworodnego... Porcelanowa lala, ktorej N I K O M U nie pozwalam ruszac... Ale Mati to nie byle kto ;) Jak ja widzi mowi "le...", a jak pozwole mu zlapac za wlosy to sie smieje od ucha do ucha... a jak "le..." sie przewroci to smieje sie w glos!!! To zdjecie zrobione po walentynkach, Mati przebudzil sie i nie chcial spac... chyba wyczul, ze babcia z dziadkiem sa ::)

luty53nl.jpg

reklama
A co to i ja się pochwalę zdjęciami z kąpieli,nie będę gorsza  ;D  Pierwsza kąpiel w dużej wannie ;)

img09508cr.jpg

img09518no.jpg

img09579xp.jpg

Oczywiście nie ma lepszej zabawki niż wąż od prywsznica :p

No a Mati to se znalazł lale nie pogadasz  :p

Magda daj spokój taki sprint mi dobrze zrobił!A Didek ??? Jakoś przeżył,zapchał się cycem i zapomniał o ciężkich chwilach głodu  ;D

Do góry