reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

jejku isska, współczuję!!!!!!!!!
mam nadzieję że już jest dobrze z Wiki....

Basia, ja robiłam badanie moczu i ogólne i na posiew
a Ty na co robisz?
bo jak ogólne, to nie szczyp się z woreczkiem (u nas się nie sprawdził, zmarnowałam tylko z 5...), tylko po obudzeniu, natychmiast ściągnij pieluchę i bądź gotowa z ppojemniczkiem ;D
nie musisz tu uważać żeby nie dotknąć pojemniczka cz coś takiego
no chyba że uda Ci się założyć woreczek........

jak na posiew to sprawa znaczniej trudniejsza - tutaj polowałam ponad tydzień, by dobrze złapać siuśki
przed pobraniem trzeba dobrze wymyć pupcię, potem nie możesz dotkąć ani pojemniczka w środku a ni pokrywki po wew stronie, pojemniczkiem nie możesz dotknąć też dziecka
siuśki łapiesz w locie :) ;D

ale się nie przejmuj, tu naprawdę w obu przypadkah potrzebna jest minimalna ilość

reklama
Isska, wyobrażam sobie jaki koszmar przeżyłaś! Życzę szybkiego powrotu do zdrówka. Biedna Wiki, pewnie się nacierpiała bidulka. Buziaki dla niej :-* :-* :-*

Magdabiał, wielkie dzięki, ja robię badanie ogólne, więc chyba rzeczywiście postaram się złapać mocz do pojemniczka rano. Mi juz babka w aptece powiedziała, jak kupowałam te woreczki, że je się ciężko zakłada.Tylko co będzie, jak mi Amelka nie zrobi rano siku, bo u niej rano to dość długo pielucha jest sucha. Najwyżej nie zrobie jutro tego badania. Wiecie, najgorszy jest pierwszy raz, ja tak samo przeżywałam jak musiałam pierwszy raz czopka Amelce zaaplikować. ;D :laugh: ;)

Isska, jesuss.. co to jest trzydniówka?! Co za trauma.. Współpczuję Ci bardzo i wysyłamy Wam duużą dawkę pozytywnej energii.. Trzymaj się kochana... Jaa. no biedne maleństwo.. Ja to bym niechybnie zemdlała... ::)

Basiu, jest taki sposób na siku (u nas się nie sprawdził, albo ja źle coś robię)
jak już Amelka się opije to przyłóż zimną (no letnią) łyżkę na podbrzusze, to podobno wywołuje odruch siusiania... powodzenia
przecież nie musisz rano zanieść badania, laboratoria teraz długo otwarte.... ja ostatnio zaniosłam ok 15...

agula, trzydniówka to straszna choroba... ale większość dzieci ją łapie, niestety
gorączka bardzo wysoka, k 40 stopni, utrzymuje się przez 3 dni, żadnych innych objawów nie ma, na 4 dzień występuje wysypka... to wszystko

Isska-bardzo bardzo Wam współczujemy, to musiało być straszne.

E-mamusiu-masz taką śliczną i zdrową córeczkę-masz dla kogo żyć i uśmiechać się.A łosiom często odwala.

Halcia-daj Zuzi więcej cebionu i Eurespal aby nie było gorzej.Ada też tak miała.

Basiu- przyłoż Amelce rano wacik umoczony w chłodnej ( nie lotowatej ) wodzie a zaraz powinna się posiusiać.

Nathalie-podaję Ci adres internetowy na basen na Chełmie.www.dzidzius.info
Wchodzisz na ZAJĘCIA a potem na rezerwację terminu.Zaznaczasz jaki dzień i godzia pasuje i wysyłasz.A.. zajęcia zaczynają się w kwietniu i trwają 3 miechy.Jak się kidyś pytałam to cały kurs kosztował 240 złotych.Ja zapisałam Adę na sobotę na 14.30.Może się spotkamy.No foremiki-moze dołączycie?

Dzięki za wszystkie porady. Jak głaszczę małego po nosku i policzku to jeszcze trochę possie. Dziś w nocy ładnie zjadł i usnął, zobaczymy co będzie jutro. W razie problemów metoda Zaklinaczki wejdzie w życie 8)

Ania K no na pewno się spotkamy, bo my się właśnie tam zapisaliśmy na sobotę!!! :laugh: Można też zadzwonić 502 14 39 77 (mieszko Marzec).

Ikpi już Ci Ania wszystko napisała. Zajęcia są na Chełmie i na Witominie.

Isska współczuję Ci bardzo!!! Nie wiem co bym zrobiła w tej sytuacji! Podziwiam Twoją trzeźwość myślenia.

Ania K ja bylam u lekarza w poniedzialek i lekarz mi zapisala antybiotyk w razie gdyby Zuzia zaczela kaszlec ale ona nie kaszle tylko ma zmieniony glos, dostaje wapno i tantum verde. Ten Eurespal mam tylko nie wiem w jakiej ilosci jej go dac bo nie pamietam???

Ale dzisiaj brzydka pogoda :( zrobimy dzisiaj tylko szybkie zakupki i do domu. Pozdrawiam

reklama
Powiem wam, ze zawsze balam sie czegos takiego ze cos zacznie sie dziac z mala a ja bede sama. obawa byla o to ze spanikuje, ale jak widac dalam rade!!!!
Agula wysypka jaka miala mala pierwszego dnia byla malo co widoczna pozniej ja wywalilo mocnoooo.

Do góry