reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

e_mama pisze:
Fumico- cebion multi :):):)
Wiedziałam, że mogę na was liczyć ;) dzięki.
To dajemy 1*2 krople wit D3 (czym się różni od Vigantolu?) i 1*3 krople cebion multi, tak?

Mój Tomeczek ostatnio w nocy lubi sobie posiedzieć przy cycku tak dwie, trzy godzinki. Tzn. troszkę poje, potem przyśnie, jak go kładę to wrzask, i znowu, troszkę poje, potem przyśnie i tak w kółko. Dość męczące zachowanie :) oby mu tak nie zostało na dłużej.

reklama
Fumico, nie dawaj mu przynsąć dopóki się nie naje! na mojego działało pogładzenie pod brodką....
działa też po policzku... musisz sama wyczuć

Nathalie, ja nie byłam na basenie, ale zawsze chciałam! jakoś nie wyszło ;D ale słyszałam że zajęcia są fajne, warto

Fumico pisze:
e_mama pisze:
Fumico- cebion multi :):):)
Wiedziałam, że mogę na was liczyć  ;) dzięki.
To dajemy 1*2 krople wit D3 (czym się różni od Vigantolu?) i 1*3 krople cebion multi, tak?

Mój Tomeczek ostatnio w nocy lubi sobie posiedzieć przy cycku tak dwie, trzy godzinki. Tzn. troszkę poje, potem przyśnie, jak go kładę to  wrzask, i znowu, troszkę poje, potem przyśnie i tak w kółko. Dość męczące zachowanie  :) oby mu tak nie zostało na dłużej.

Fumico
, Vigantol to jest właśnie witamina D3, ja cały czas podaję raz dziennie po jednej kropelce, a czasem nawet raz na dwa dni...
Co do cebionu multi to podobno ma właściwości alergizujące i lepiej jest podawać sam cebion (witamina C), a ponieważ karmisz piersią to Twój Tomuś dostaje od Ciebie wszysktie niezbędne witaminki :)

Natalio my już mamy prawie 7 miesięcy i w dalszym ciągu ząbków nie widać ..... ale jakoś do nich nie tęsknię :) dopiero od nie dawna moja młoda zaczęła w miarę znośnie spać w nocy i napawam się tym stanem :)

My też meldujemy, że u nas (a wlaściwie u Majki ;D ) ząbków brak. W sumie to ząbki są jedną z nielicznych rzeczy w rozwoju dziecka, na które nie czekam z jakąś wielką niecierpliwością. Wynika to z tego, że obawiam się, że Majka będzie wtedy małą marudką :p. Ale po cichutku liczę, że będzie bezproblemowo :)

A w ogóle, to widać, że mamy coraz bardziej dorosłe dzieciaczki, bo przybywa mamuś pracujących :D Ja całkiem nieźle radzę sobie z chodzeniem spać ok. 23 i wstawaniem o 5.45. A ja taki śpioch jestem... Jakby ktoś mi niedawno powiedział, że będę z własnej woli wstawać o takiej porze, to bym go wyśmiała. Najwyraźniej nie wiedziałam, na co mnie stać ::) ;D

Nathalie - a gdzie zapisałyście się na basen? Też myślę, żeby się zapisać. Do Aquaparku nie chce mi się jeździć. Raz dziennie już i tak jeżdzę do Sopotu (tam pracuję) i drugi raz dziennie już mi się nie chce :p Myślałam o basenie na Chełmie (szkoła Bobas, czy jakoś tak), ale nie wiem, kiedy tam są zapisy itp. Wie ktoś coś na ten temat?

Ja niestety nie w temacie basenów.Nie stać nas na taki rarytas,więc się tym nie interesuję :( Ale myślę,że na pewno warto!!!

E- mamusiu co się dzieje?Trzymaj się kochana i pamiętaj,ze na nas zawsze można liczyć! :-*

Normalnie zaczynam się już zastanawiać nad pójściem na "Ja Wam pokażę"...Jeszcze nie czytałam pozytywnej opinii.Więc iść do kina,żeby się ponudzić ??? Chyba wolę ponudzić się w inny sposób!

Ewa,skoro nie karmisz Kubusia w dzień,to jak nauczyłaś go zasypiać bez cyca ???

No właśnie jak długo zamierzacie karmić piersią ??? Ja wam powiem szczerze,że mogłabym jak najdłużej,nawet do 2 lat,wtedy np. dawałabym mu rano,albo wieczorem tylko_Oczywiście jeśli będzie pokarm.Dla mnie jest to tak cenna więź,że jakoś nie wyobrażam sobie jak to będzie bez cycolenia ???

Keterek już chyba nie ma promocji na 10x15cm.Może niedługo znów zrobia ;) Ja robię małe,bo większość już mam takich i głupio by było trzymać w różnych albumach itp.Do redukcji czrwonych oczu mamy program,który otwiera zdjęcia IrfanView.I nawet tego bym się nie dowiedziała od Łosia,szwagier mi powiedział >:D Kurde nomalnie mam ostatnio kryzysy swoje wewnętrzne dotyczące Łosia...Taki leń się z niego zrobił,że aż mi się płakać chce.Wszystko muszę sama.Do tego problemy z kasą i wszystko sie we mnie kumuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fumico popieram Magdę!Nie dawaj mu przysnąć,a jak nie będzie chciał jeść to go odkładaj.Taki maluszek szybko się przyzwyczaja do takiego błogostanu.później będzie ci ciężko go oduczyć!A jak płacze przy odkładaniu,to stosuj metodę Zaklinaczki- przytul,odłuż do łóżeczka i tak w kółko.Wiem,że to dość męczące,tym bardziej w nocy,ale skutkuje na przyszłość ;) Powodzenia!

E_mamo, witamy znowu i pozdrawiamy cieplutko.

Fumico, ja daję zwykły Cebion i to ostatnio już też nie zawsze, bo zaczęłam dawać słoiczki i w każdym z nich jest witamina C, więc po co tyle tego dawać? Ale na początku dawałam właśnie Cebion po trzy kropelki raz dziennie. A Vigantol to też witamina D3, ale są różne nazwy handlowe, tak jak np. leki oparte na paracetamolu to Apap, Codipar, Paracetamol, Panadol itp. My dajemy Devikap, bo podejrzewamy, że Vigantol mógł uczulać.

Ikpi, w prawie basenu też nie jestem w temacie, chociaż mam przez ulicę. Ale jak chcesz to mogę tam pójść i się zapytać, bo chodzę na aerobik w tym samym budynku.

Dziewczyny, mam jeszcze do was pytanie. czy któras robiła badanie moczu swoim dzieciom. Bo muszę założyć dziś w nocy Amelce taki woreczek do moczu i zastanawiam sie jak? Robiła to któraś? I czy dziecko będzie z tym spać? No i o której założyć, żeby zebrać mocz, ale żeby się nie przelało?

Witam!
Jak wiecie bylam w nocy ze srody na czwartek z Wiki w szpitalu i okazalo sie ze ma zapalenie ucha.  :(  To co potem bylo to byl horror!!!!!!!!!! W czwartek w ciagu dnia Wiki byla bardzo pogodna, bawila sie i nic nie dzialo. O 5 Wiki obudzila sie jak zawsze na mleko, no i dalam jej antybiotyk. Odbila i polozylam ja do lozeczka. Bawila sie jeszcze jakis czas. Ulala. Wyciagnelam z lozeczka wytarlam buzke i polozylam ja na nasze lozko i poszlam wlozyc ulane rzeczy do prania. Wracam do pokoju a Wiki jest sina i cala sie trzesie!!!!!!!!!!!!!!  :o :o :o  w pierwszej chwili nie wiedzialam co robic, ale po chwili namyslu zadzwonilam po pogotowie, no bo co robic innego!!!!!! Oni to chyba helikopterem do nas lecieli, bo zdazylam sie tylko ubrac i juz byli. Lekarz od razu dal skierowanie do szpitala, bo oni powiedza najlepiej co jej jest. Jazda karetka do szpital (Zaspa) byla dla Wiki czyms rewelacyjnym. Wszystko ja interesowalo. Swiatelka, wiszace po srodku karetki kolnierze ortopedyczne. W szpitalu jak zmiazyli jej temperature to mi doslownie szczeka opadla Wiki miala UWAGA 40,01 temp. :o :o i to byly dreszcze i od razu na odzial. Badania, leki na temperature, kroplowka i czekanie. Tak zbili jej temperature ze az miala 35,5 szOk. Wizyta u larygnologa pokazala,ze z uchem jest wszystko w porzadku!! Qr.........a to co przez jeden dzien jest wyleczone?????!!!!!!!!  I tak do niedzieli temperatura raz w dol raz w gore. W niedziele ja wysypalo. I wtedy okazalo sie, ze Wiki ma trzydniowke. Generalnie mialam nocki do sobotniej wlacznie z glowy bo w te noc ja mialam problemy zoladkowo-jelitowe. Do domku wrocilysmy w poniedzialek. Jak na razie Wiki bardzo buzo spi i nie ma apetytu. Ale do jedzenia mam jej nie zmuszac i dac czas na dojscie do siebie.

reklama
Witam!! No Zuzia dzisiaj tak plakala ze glos jej sie zmienil gada jak jakis zepsuty diesel :) mam nadzieje ze jej ta chrypka przejdzie bo bede musiala znowu isc do lekarza. A co do ulewania to ok.19 co chwile ulewala a moze wymiotowala, nawet obiadkiem ktory jadla o 14. Teraz juz spi ululana bez jedzienia. :):)

Do góry