reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Jeszcze śpi... nie ma kupona ,bo sprawdzałam. Czyli smecta zrobiła swoje. Spakowałam się tak na oko, jak mały się obudzi to zobaczymy jak dalej, moja mama powiedziała,że jak będzie ok to mogę jechać i może nawet będzie lepiej,bo więcej prześpi.
Oj chętnie bym podjechała do babycafe , jak będę na miejscu to się zjawię.
Pogodę na drogę to mam super, niech koń kopnie!
Co do wagi to moja na chwilę obecną to 54,5 kg , ćwiczę bardziej kondycyjnie niż na schudnięcie od roku i widzę efekty, polecam serdecznie taki czynny wypoczynek od dziecka :) świetnie robi na umysł takie zdrowe zmęczenie:-D jakby nie było hormony szaleją :-)

reklama
Martyna - ja też rzez ołowe życia gadam sama ze sobą, teraz to juz sie przyzwyczaiłam i właśnie jak nie ma S to dopiero żyję, mam czas się spotkać z moimi Dupkami, popisać trochę pracy dyplomowej, iść se na spokój do Bałtyckiej po skleach ołazić, na spacer, wszędzie!! uniezależniłam się całkowicie (no, może nie całkiem finansowo, ale gdyby tak jeszcze mieć wypłatę chłopa to już właściwie do niewielu rzeczy facet potrzebny!!), więc Ty tez sobie poradzisz!! Ania jest świetną matką, ja ją rozumiem bo też jestem taka roztargniona trochę i pełno spraw sama załatwiam, to Ty też dasz radę, nawet nie wiesz jeszcze ile masz w sobie sił!!

Aga - u mnie takie burze są prawie codziennie, bo ten mój kiedyś zginie od swojego nie-myślenia, więc wyzyj się jak nie masz tego na co dzień!!

Beatko - zdrówka dla Tymcia!! skoro taki chory to nie pjechaliście nigdzie na weekend?

Jeszcze śpi... nie ma kupona ,bo sprawdzałam. Czyli smecta zrobiła swoje. Spakowałam się tak na oko, jak mały się obudzi to zobaczymy jak dalej, moja mama powiedziała,że jak będzie ok to mogę jechać i może nawet będzie lepiej,bo więcej prześpi.
Oj chętnie bym podjechała do babycafe , jak będę na miejscu to się zjawię.
Pogodę na drogę to mam super, niech koń kopnie!
Co do wagi to moja na chwilę obecną to 54,5 kg , ćwiczę bardziej kondycyjnie niż na schudnięcie od roku i widzę efekty, polecam serdecznie taki czynny wypoczynek od dziecka :) świetnie robi na umysł takie zdrowe zmęczenie:-D jakby nie było hormony szaleją :-)

Emka zdrowka dla małego :-) Daj mu jeszcze cos osłonowo jakis lacidofil czy dicoflor, nawet przez kilka dni. Jakby jeszcze wymiotował mozesz dac kisiel lyzeczka albo pitny, tylko małymi łyczkami podawaj :-)

Aga bo faceci nie mysla!! Moj 2 lata temu pojechal do pracy małym golfem, wrocil wielkim bmw kombi, no ale to juz jakos przezylam, z reszta nim do tej pory jezdzimy... Tylko te oplaty, czesci i w ogole to masakra, no ale teraz przy 2 dzieci w golfa bysmy sie w zyciu nie spakowali...
No a za to teraz w wakacje ostatnie kupil telewizor i kino domowe za bagatela 4000 na 30 rat, tez kompletnie bez mojej wiedzy, po prostu przywiozl do domu... No juz nie mowie kto teraz musi pamietac o splacaniu rat, bo moj M na konto praktycznie nie wchodzi, wiec rachunki itd ja musze pilnowac... A ten telewizor to nam w sumie do niczego nie potrzebny, z kasa nie mamy zbyt fajnie, wiec lepiej nie mowic... No ale to tylko faceci... Najbardziej byłam na niego wsciekla ze zrobił to kompletnie bez mojej wiedzy...

Ostatnia edycja:
Martynka dokładnie jak u Ciebie "bez mojej wiedzy" :wściekła/y:to mnie wkurzyło. Zawsze mówił mi jak chciał sobie coś kupić, nigdy mu nie broniłam wręcz zachęcałam. Mój mąż należy do tych co to Kochają zakupy jak baba. Wypuścić go do galerii to wyjdzie obładowany i szczęśliwy, ja nienawidzę latania po sklepach.

W tej całej sytuacji to ja jestem ta ZŁA bo się czepiam, bo powiedziałam że mam w dupie jego przeprosiny i jego hobby, że nie chce nic już na ten temat słyszeć. Bo przecież nie wydał 5 tys tylko 500 zł...no czepiam się kurna :wściekła/y:a rachunek za prąd 800 to zapłacę z czego? To ja żałuję 70 zł na kurtkę dla Zosi....:wściekła/y:
Dobrze ze wieczorem ma wychodne bo patrzeć mi się na niego nie chce

dołączam!! mój S kupił se motor za 8koła, oczywiście że bez mojej wiedzy i zgody (ja nie cierie motorów), i oczywiście że nie ma prawka na motor :wściekła/y:

Beata dobrze,że Tymuś ma się lepiej.Ja jak już widzę,że młoda ma jakieś dziwne kupki to podaję jej enterol i lekarka powiedziała żeby te specyfiki zalewać letnia wodą a podawać dziecku do picia zimne,bo letnia i ciepła woda powodują wymioty.
W baby będziemy od 11 :)

Widzę,że dzisiaj mężowie na topie.Dobrze,że mój na razie nic nie zmajstrował :) No ale co do wydatków to ostatnio zafundował sobie trenera personalnego na siłowni za kupe kasy,ale z drugiej strony Grzesiek nic sobie nie kupuje tak na co dzień to niech ma trenera :)

Oliwka mi usnęła,ale już tak marudziła,że szok.W czasie obiadu musiałam zmyślać i mówić,że je ogon ryby,bo ona owszem zje rybę ale tylko ogon :-)
Grzesiek zaraz będzie to pojadę złożyć pismo na siłowni zrobię zakupy i wracam.Tak mi się nie chce,bo jeszcze auta nie ma i muszę poruszać się komunikacją do której średnio jestem przyzwyczajona :)

Zrobiłabym dzisiaj coś dobrego na kolacje macie jakieś pomysły?

Marciaag a co masz na myśli pisząc dobrego? ;-)
u mnie na topie ostatnio
parówki i ser w cieście francuskim (z biedronki)
sałatka z tuńczyka (szybka i smaczna)
i wszelkiego rodzaju makaronowe zapiekanki :tak:
Zofik wstał i woła baja "kopa" chcem...czyt. "ciekawski george" (bajka o małpce):dry:

A moj dzisiaj bez drzemki, bo wstał rano dopiero przed 9, wiec jakos do wieczora wytrzyma :-)
Tesciowa do mnie dzwonila czy ma po niego przyjechac, bo ja ide rano do szkoly, ale mowie jej ze jednak nie jade bo nie napisałam jeszcze prac... A tak po za tym ciekawe jakbym sie tam miala doczlapac autobusem, nie wiem czy bym dała rade... A jeszcze taka pogoda a ja nawet kurtki nie mam na teraz, mam zimowa ale ostatnio mi zamek poszedł wiec teraz jestem chwilowo bez... A tak po za tym to tesciowa mi zaproponowała ze mam sie przeniesc do nich, jak cos se przemyslec, sie spakowac i ona po nas przyjedzie... Wow :D hehe
Ale na razie trzymam sie tego ze P jutro przyjedzie, a wtedy juz zobaczymy. Mozliwe ze sie tam przeniose...
Qrde a moja mama sie wczoraj przewrocila i zbiła całe kolano i kuleje. Mam nadzieje ze sama sie przewrocila faktycznie... Ostatnio miała znowu limo pod okiem i nie chce sie przyznac kto jej to zrobił.... ehhh Najgorsze ze pies u niej i nie wiem jak se z nim poradzi... A jeszcze we wtorek ma strzyzenie na 18.00 i nie wiem kto z nim pojdzie. Prosilam kolezanke ale idzie do pracy, a tam sie czeka 2-3 tygodnie na termin wiec juz nie chce przekladac.... ehhh I znowu musze kombinowac...

Marta ale co dobrego :-D Ja tez robie czasem parowki z serem w ciescie francuskim z biedronki. No i "pomysł na zapiekanke makaronową z szynką" tez czesto wykorzystuje. Szkoda tylko ze moj Rafał to najchetniej by tylko zupy jadł, takie zwykle obiady typu mieso i ziemniaki u niego nie przechodzą... No chyba ze frytki mu zrobie to je ladnie...

reklama
witam sie wichurnie

martynka juz 38tc mozesz rodzic :-D

oj te chlopy moj L ma np zapedy do robienia czegos i niekonczenia wiec 1000 rzeczy nie zakonczonych:baffled: i np zrobil razem z elektrykiem kontakt do pralki mialo byc jakies ekonocmiczne podlaczenie, brzmi fajnie co.
wlaczam raz , drugi nic pralka nie dzila pytam sie o co chodzi.. a bo pralke mozna wlaczyc od 23-6 rano:szok::angry::angry::angry:zaprogramowal kontakt ,ze sie blokuje w dzien, tylko w nocy dziala:sorry2:

what the fuck....myslalam ,ze ukatrypie na msc, kilka dni przed porodem mam zaplanowane 10pralke a ten mi z taka ekonomia i mam czekac do 23 z praniem:szok::cool2:

powiedzial,ze jestesm nienormalna ,ze sie czepiam, bo w lekdn moge prac dowoli... dziekowac, dziekowac...:-p
przez 2 tyg nie pralam jego lachow, szybko zmienl taryfe

ostatnio zrobil drzwi wejciowe, super na zamowienie, otwieram i co ...wozek mi nie przechodzi, nie moge ich otworzyc bo na zew licznki, musze wchodzic na schodek by odblokowac bo sa podwojne, w kurtce, dzicko w kombinezonie spoceone, elegancko a ja na stolku odbolkowuje blokade szpachelka kuchenna ...normalnie mord na miejscu :cool2:teraz juz nie zasuwam blokady, raz L zasunol, oj dalam mu wtedy:nerd:
rece opadaja:dry:

ale kanpeczki fajne robi, wlasnie zaserwowal mi i nadusi kolowe sliczne:-D

spotykacie sie w pon w babcafe na slowackiego:zawstydzona/y:moglabym z gabrysia na kawcie dolaczyc:-p

Ostatnia edycja:
Do góry