reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Cześć mamuśki :)
Wszystkim chorym dzieciaczkom szybkiego wyzdrowienia :D u nas naszczęście jeszcze nic sie nieprzyplatało :)
Jutro wybieramy się na warzenie, jestem ciekawa ile mała przybrała, bo ostatnio pediatrze niebardzo podobała się jej waga. :( Mam nadzieję, że niebędę musiała dokarmiać :( i dzis zaczynamy podawać witaminkę D3. Wy podawałyście w mleczku czy bezpośrednio do buźki??
damayanti zdjęcia super i rzeczywiście Kinga z ogromnym zawzięciem zabiera sie za pudełko ;D
Wy tu widze piszecie o spóźniających się @ a ja z utęsknieniem czekam na zaczęcie przytulania z mężem, a dopiero mineły 3 tyg, jeszcze 3 zostały :( ::) Dziewczyny jakie stosujecie środki anty, bo nie chce ewentualnie małej zaszkodzić jakimiś tabletkami, więc chyba pzozstanie prezerwatywa :p

reklama
Agnes, nie wszystkie tabletki szkodą.. Dla babeczek w ciąży jest Cerazette. Stosuję i jest ok. Pierwszy tydzień nieco dziwnie, bo niby okres niby nie, ale ogólnie jest ok. Z tym, że trzeba brać je dokładniej niż zwykłe anty, bo dopuszczalne spóźnienie to 3 godziny  ::) U mnie codzień w okolicach 22 słychać: "o qrw.. tabletka" i bieg  ;) ;D ::) Mają one bardzo mało hormonów.. Pogadaj z ginem, no i poszukaj na bb tez jest wątek o antykoncpecji i dziewczyny opowiadają, co im się działo i nie działo..

Witam Kobitki!

Agnes.kol, ja daję wit. D3 prosto do buźki, jest najwygodniej, no i nie zostaje nic na łyżeczce lub w butelce.

Damayanti, zdjęcie super, widzę, że Kindze apetyt dopisuje.

Oj dziewczynki, widzę, że nie tylko ja mam pewne problemy. Też z niecierpliwością czekam.... >:D

Ewka, raczej cię nie pocieszę, ale ja próbowałam wersję z herbatką i kończyło się to tym, że i tak po jakimś czasie szłam robic mleko. To jest gra kto, kogo przetrzyma. Ale czasem zdarza sie jej przespać całą noc.

Pozdrawiam wszystkich, a zwłaszcza chorujące dzieciaczki.

Agnes.kol - witaminy D3 nie powinno się podawać na łyzeczce z mleczkiem czy w butelce z mleczkiem itp., bo pediatra mi mówiła, że w ten sposób zawsze coś zostaje na łyżeczce albo na ściance butelki (bo to tłuste jest i nie miesza się za bardzo z mlekiem) i w ten sposób dziecko dostaje mniej witminy.
Tak czytam o Waszych oczekiwaniach na @ i się zastanawiam - Wy już wszystkie miałyście @ po porodzie? Bo u mnie cały czas ani widu ani słychu. Fajnie jest ;D

ja jeszcze też nie mam @ ;D ;D ;D

wit, D3 daję prosto do buźki

Ewka, u mnie też wstawanie w nocy na cycka... ze 4 razy to na bank, częst też jest więcek, ale ja już nie liczę...

Martyna, czy jak Twój zaczął watawać i cchodzić to Białynicka też mówiła że za szybko? ile on miał?
bo mnie ochrzaniła, że pozwalam mu stać.... "bo mu się nogi wykrzywią"

Dziewczynki!!! Bylismy na kontroli- Mati prawie zdrowy  ;D Nie dostal wiecej zastrzykow, ani lekow podtrzymujacych- ma tylko dostawac Eurespal i wapno! Uffff.... tak sie martwilam... Apetyt mu powrocil, tylko problem jest ze spaniem, a raczej z miejscem snu... bo przez te chorobe zabieralam go do nas do wyrka i w ciagu dnia sie z nim kladlam. Zasypial od razu i spal ze mna nawet 2,5 godziny w ciagu dnia, a wnocy po kapieli tez sie z nim kladlam, zasypial a pozniej przekladalam go do jego pokoju. I dzis robil cyrki z samodzielnym zasypianiem... Dokonalam nie lada wyczynu i wsadzilam glowe do lozeczka, tak by myslal, ze spie z nim  ;D Do cyrku sie powinnam zapisac  ;D No, ale mile panie- S P I !!!

Ja tez Vigantol podaje prosto do buzi, tyle, ze nigdy nie mam pewnosci ile wlecialo kropelek.

agula pisze:
Agnes, nie wszystkie tabletki szkodą.. Dla babeczek w ciąży jest Cerazette. Stosuję i jest ok.
Dla babeczek w ciazy??? Agula cos pomieszalas chyba? Swoja droga to my tylko gumki stosujemy  :-[

Humorek mi sie polepszyl i pozazdroscilam Damayanti slicznych zdjatek, wiec wklejam swojego mezczyzne:

Jeszcze przed choroba... Czekam na obiadek  ;)

13vk.jpg

A tu juz chory, jade na zastrzyk  :(

39de.jpg

Kurde taki mam fajny humorek, ze chyba sobie piwko strzele... Na zdrowie!!!

Wielkie buziaki dla Mateuszka, niech jak najszybciej zapomni o zastrzykach. Keterek, gratuluję elastyczności. A materacyk w łóżeczku masz jeszcze wysoko, czy już obniżyłaś? :)

A u mnie pralka zastrajkowała. Juro mają przyjść z serwisu. Mam nadzieję, że to nic poważnego i naprawią ją od razu, bo Amelka chyba nie uwzględni tej okoliczności i nie przestanie brudzić całych stosów ubranek.

Dziewczyny. Ja mam jeszcze do Was pytanie. Jak byłyście w kinie z maluszkami, to jak one to znosiły? Nie płakały, nie nudziły się, dało radę obejrzeć film? Tak myslę, żeby się wybrać i cosik obejrzeć, ale nie wiem, czy moje dziecię wysiedzi 2 - 2,5 godziny w kinie. Aha, i chyba nie gaszą całkiem świateł, co?

reklama
Ale naskrobałyście!!!Widzę,ze epidemia na całego,ale pocieszające,że Mateuszek wraca do zdrowych :) My dziś u lekarza byliśmy.Niby to zwykła infekcja,nic węcej nie słychać,ale ja tak się boję o te oskrzela...Po południu jeszcze gorzej było,Dawid miał stan podgorączkowy i był strasznie marudny bidulek!Płakać mi się chce,jak widzę że on taki smutny.To zupełnie inne dziecko,wogóle się nie uśmiechał,a on zawsze taki wesoły.No ale na szczęście przed snem się rozbrykał w łóżeczku i pośmial,to aż mi się humor poprawił.No tak Keterek tośmy sobie znów rozwydrzyły dziecaczki- ja go znów usypiam wieczorem przy cycu.Ciekawe co to będzie później  ::) A z tymi akrobacjami w stylu wkładania głowy do łóżeczka to ja tak już od dawna :D Niedługo trzeba będzie obniżyć materac na najniższy poziom i jak ja to wtedy zrobię ???  

Ikpi ja dostałam pierwszą @ w zeszłym m-cu po pół roku prawie.Póki co się nie spóźnia,ale ja tam się niczym nie martwię :p

Anna no to Ci chłop rośnie ;) Fajowy jest.No i oczywiście Lenka z Kingą jak dzieci z reklamy zdjęte :D Dawid też grzecznie czeka na obiad jak Mateuszek,ale za to trzeba go od razu wyjąć.No i wogóle krzesełko jest do karmienia,a nie do zabawy :p

Tak pisałyście,że Frida super...Mam ją od dawna,ale żeby Dawid dał sobie nią coś wyciągnąć...Histeria na całego,ktoś musi mu ręce trzymać,a mi się serce kraja. Nie lubię Fridy  :mad:

Wit. D3 dawałam kiedyś prosto do buźki,a teraz jak daję zupkę lub deserek to mieszam na łyżeczce.I Cebion też.n

Do góry