reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
No no Carola, ładnie, teraz Twoja kolej na akcję porodową :-D Chociaż Iwonka to kilka dni chodziła z rozwarciem, to może jednak masaż pomoże i już masz Maciusia w ramionach? Chociaż z jednej strony to dziwne, po co przyspieszać naturę skoro nawet terminu jeszcze nie ma? Dzieciątko przecież wychodzi wtedy, kiedy jest gotowe.

DD wczoraj miał cały dzień wyjęty z życiorysu, bidula strasznie wymęczyło, po wieczór nie miał siły ruszać ani ręką ani nogą. Już się nad szpitalem i kroplówkami zastanawiałam bo nic nie jadł, a jak coś zjadł to od razu z niego wylatywało. No ale bardzo dużo pił i dobrze robił. Dzisiaj rano wesolutki jak szczygiełek, czyli najgorsze za nami. Tak jak Patka jeden dzień tylko wymiotował, dzisiaj na razie jest ok.

Miłego dnia babeczki!

Carolinko to prawda! - mi masaż robiła położna przy porodzie,bo przy 7cm mialam parte i zeby szyjka nie popękała na skurczu zrobiła - to był ból. Także czekam na wiadomości!
A ten uszlachetniacz wlewałam jak były miesiąc temu mrozy i g... dał - wytrąciła się parafina i trzeba było zagrzać auto.
Wczoraj mąż dotankował pól baku tego do -40 i było juz ok. Pie... zima.
Iza biedne te dzieciaczki! to jakis wirus grypy zołądkowej czy co?? ja szczepiłam Tymka p/rotawirusom ale nie wiem czy to p/grypowo tez działa.

Jak ja miałam rozwarcie 2,5 cm to mnie już nie wypuścili ze szpitala tylko na patologię położyli:baffled:

no bo to juz prawie porodowe :)

ja jak przyjechalam rano na izbe przyjęc mialam 1- 1,5 cm ale mialam ładna akcję skurczową na ktg wiec mnie nie wypusciły i na porodówke wjechałam cos po 9tej.

oj rozpakuje sie nam lada moment! oby było mało bolesne i szybko poszło!

Wstałam po raz drugi...
Dzisiaj idziemy na szczepienie i pierwszą pobudkę miałam ok 7,bo trzeba dziecko zarejestrować.Zmarzłam jak nic.Po powrocie zdrzemnęłam się a teraz Oliwia broi jest w szoku,że tata w domu i woła tata tata...
Wczoraj podaliśmy już menu w restauracji goście będzie 70 osób z nami :-)
Menu
Pierś z indyka z kurkami
Roladki z serem i porem
Karkówka duszona w cebuli
Zrazy wołowe
Wiadomo ziemniaki kulki i talarki na ostro
2 sałatki na ciepło
2 surówki

Kolacja
Karkówka z chrzanem-chrzan podawany jest osobno w pomidorach
Roladka ze szpinakiem
Koreczki
Łosoś w galarecie
Sałatka italiana tj sałata lodowa,kurczak grillowany ziarna słonecznika oliwki sos vinegree
Muszelki z tuńczykiem
Ziemniak pieczony z kurczakiem i kwaśną śmietaną
Papryka nadziewana mięskiem drobiowym i warzywami

To wsio.Głodna się zrobiłam :-)

emkajot ja też czekam na wiosnę i lato,bo w takie mrozy to w ogóle mi się wychodzić nie chce.Oliwia się drze,że ją w policzki szczypie mimo,że ją kremem smaruje przed wyjściem.Z samochodem nie mamy porblemu,bo jezdzimy na gaz,ale nasze auto lepiej jezdzi na gazie niż na benzynie...

iza dobrze,że dzieci mają się lepiej :-)

Minka jesteś?

Ciekawe co tam Abeja i Agatka :-)

Marciu ale suuuuuuuuuuuper menu! pychotki!jak dla mnie bomba! ten indyk z kurkami ja pierdziuuuuuuuu!
A jakie szczepienie? to 13-14miesiac zycia?
No właśnie ja nie wychodze z Tymkiem codzinnie,bo te mrozy :wściekła/y:
byłam dwa dni temu jakos :baffled: ale nie bede meczyc ani siebie ani dziecka.
A co do auta ja "odsprzedałam" bratu swoj benzyna-gaz i ten jezdzi jak ta lala- tez nie ma problemu... diesle srogą zima maja kłopoty. Sasiadce znow auto nie odpaliło a wczoraj juz chodziło- jedna nocka i wszystkie trudy poszły na marne.ech.oby do wiosny.
widzialam specjalny krem na zime - w hurtowni akpol na Jaskowej we wrzeszczu - tylko nie pamietam jakiej firmy:(

Tak to te pierwsze szczepienie po roczku.
Jakoś boję się z Oliwką na nie iść,ale muszę.
Zastanawiam się czy jest tylko bezpłatna szczepiona czy takie płatne też są.
Grzesiek ma w razie co jeszcze jutro wolne chociaż mam nadzieję,że obędzie się bez problemów...
Ja bez samochodu to jak bez nogi a w zimę to bym chyba głodowała,bo zakupy robię tylko z pomocą samochodu :-)

no bo to juz prawie porodowe :)

ja jak przyjechalam rano na izbe przyjęc mialam 1- 1,5 cm ale mialam ładna akcję skurczową na ktg wiec mnie nie wypusciły i na porodówke wjechałam cos po 9tej.

No tak, ja zaczęłam rodzić o 23 do 5 rano i akcja porodowa stanęła, dlatego mnie przetrzymali dobę na patologii a potem oksytocynka i w 4 godzinki miałam Amelkę na ręku :)
Ojej jakby to było wczoraj... a niedługo roczek. Już się do imprezki szykujemy:-D

Marciu nie mam pojęcia czy sa odpłatne- chyba nie, bo to jedno ukłucie i obowiązkowe szczepienie. Chyba odpłatne to te skojarzone tylko sa...ale zawsze mozesz zadzwonic do przychodni i zapytac. Poza tym mozesz za tydzien pojsc i bedzie tez ok:tak:
U mnie tez bez auta to bez ręki, mam na osiedlu cerfur expres i taki mały osiedlowy wiec jak zostaje bez auta to mam gdzie zrobic mniejsze zakupy.Ale i tak wole do tesco- ostatnio stwierdzilam,ze bede jezdzic czesciej do tesco na karwiny,bo tam jest duzy wybór ubranek dzieciecych.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziefczynki ;-)

a ja dalej w domku :baffled: obolała jak nie wiem co... no zobaczymy, jak sytuacja będzie się dalej rozwijać...

Anja i Marta - no niestety... chyba moje ciało jest inaczej zbudowane niż Wasze
:-palbo Młody jest ciepłolubny :-p

aredzimska - "Jak ja miałam rozwarcie 2,5 cm to mnie już nie wypuścili ze szpitala tylko na patologię położyli" --- ale byłaś wtedy po terminie, czy przed?

Iza - no to kamień z serca, że Twoje Dzieciaczki już się lepiej miewają :tak::tak:

emkajot - "A ten uszlachetniacz wlewałam jak były miesiąc temu mrozy i g... dał - wytrąciła się parafina i trzeba było zagrzać auto" --- wiesz co, to dziwne, bo ja zaczęłam wlewać właśnie po tym jak się wytrąciła parafina i uszlachetniacz spowodował, że ta sytuacja już się nie powtórzyła, hmm.... Chyba każde auto, albo każdy bak, rządzi się swoimi prawami :-)

Marta - "Wczoraj podaliśmy już menu w restauracji goście będzie 70 osób z nami" --- no to widzę, że liczba się zwiększa ;-)
Powiem Ci, że pomimo, iż w ostatnich dniach w ogóle nie mam apetytu, to Wasze menu ślubne brzmi dla mnie BARDZO smakowicie - a chęcią bym zjadła te pyszności :tak::tak:

Zmykam na razie, miłego dzionka!

Do góry