reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

kenzo zmolestuj na wspólne piaskownicowanie naszą Anję, o ile dobrze pamiętam ona mieszka we Wrzeszczu.

U nas ok, Dzidzia zdrowa, ma cos ponad 10 cm. Płeć niełatwa do określenia, dzidzia odwrócona do nas grzbietem, dr Wieczorek stwierdził ze za wczesnie na diagnoze - najpierw popatrzył i powiedział że mogłaby byc dziewuszka, potem w innym ujęciu było widać "coś co wygląda jak prącie":-D Ponadto dzidźka między nóżkami miała pępowinkę co dodatkowo utrudniało identyfikacje. Zatem czekamy kolejne 4 tygodnie - wizyta 1 czerwca, 2 tyg pozniej mam sie wybrac do ginekologa radiologa na szczegółowe połówkowe prenatalne z nagraniem na plytę - jeśli mam chęć.

reklama
Kenzo ja tez w domu z mala, jezdzimy sobie na wycieczki ale i tak zmeczenie materialu i nuda, teraz t przynjmniej jest cieplo w zimie to dopiero kicha:no: a do jakiego parku chodzisz?
bo jak nad strzyza, to ja cie chyba kojarze po imieniu Malwinki:tak:;-)

witam sie po weekendzie i w sumie nie mam nic ciekawego do powiedzenia:-D:baffled:

No, więc Polski jakos mi poszedł, mysle ze bedzie w miare ok, ogolnie proste tematy w miare, tylko pytanie czy sie wstrzeliłam w te ich głupie klucze...
A jutro angielski, troszke sie obawiam, bo nie jestem zbyt dobra w jezykach, wiec mam nadzieje, ze bedzie w miare cos łatwego :-)
A mały dzisiaj strasznie marudny, wychodza mu górne zabki i to chyba 4 naraz :-( Jedynki juz prawie przebite... dwójki juz tez mocno wypuklone, babcie sie dzielnie zajmuja :-) Teraz mały dostał czopka przeciwbólowego i zasnął.

No nic zaraz lece sie myc i spac :-)

Buziaczki

Ostatnia edycja:
No, więc Polski jakos mi poszedł, mysle ze bedzie w miare ok, ogolnie proste tematy w miare, tylko pytanie czy sie wstrzeliłam w te ich głupie klucze...
A jutro angielski, troszke sie obawiam, bo nie jestem zbyt dobra w jezykach, wiec mam nadzieje, ze bedzie w miare cos łatwego :-)
A mały dzisiaj strasznie marudny, wychodza mu górne zabki i to chyba 4 naraz :-( Jedynki juz prawie przebite... dwójki juz tez mocno wypuklone, babcie sie dzielnie zajmuja :-) Teraz mały dostał czopka przeciwbólowego i zasnął.

No nic zaraz lece sie myc i spac :-)

Buziaczki
Martynka super że temat podpasował :happy2: nie moge za DUŻO pisać bo trzymam kciuki za jutro heheh:-D

Dzień doberek

iza super że impreza się udała :-)Byłaś wczoraj na bulwarze?

gosiaczek ja przytyłam w ciąży 24kg,22 już spadły zostały 2,a jestem 4 miesiące po porodzie.Waga przy karmieniu piersią stoi w 2 i 3 miesiącu a w 4 znowu zaczyna spadać-chyba,ze ktoś się głodzi albo dużo ćwiczy.U mnie akurat by się zgadzało :-)

abeja dobrze,ze maluszek zdrowy :-) Dużo się już rusza??

Martynka to trzymamy kciuki za angielski

ana miłej podróży.Ja to podziwiam,bo promem to bym chyba nie dała rady popłynąć.Mam chorobę morską :-(

kenzo witam Dzisiaj samopoczucie lepsze??

My zaraz coś zjemy i zmykamy na spacerek na bulwar wczoraj strasznie wiało to siedziałyśmy w domu za to dzisiaj trochę pochodzimy.Moja siostra ma dzisiaj urodzinki,Oliwia kończy 4 miesiące więc będziemy miały ciekawy dzionek wieczorkiem :-)Musimy też pojechać na duże zakupy,bo w lodówce jakoś pusto,ale tak średnio mamy chęci :-p
A jutro idziemy do kina na Tatarak :-)

Idę bo Oli coś krzyczy :zawstydzona/y:

Anja a czy ten maly parczek to wlasnie nad strzyza?:szok: ja po nazwach to malo co jeszcze sie orientuje choc coraz wiecej ...a Ty musialabys sie jakos opisac to moze bym przypomniala sobie czy Ciebie widzialam i z jaka dzidzia:tak:a Malwinka to tak tak moja o ile kojarze nie przychodzi do parku wiecej Malwinek tylko ten moj rogacz :happy2:

Heeejka!

Martusia - mi wczoraj dzień jakoś tak szybko zleciał. Na bulwarze nie byłam, ale jak spytasz co robiłam to trudno mi powiedzieć :-D Tak dużo i szybko się działo :-D Dziś też już zdążyłam wpaść w Gdyni do administracji opłaty porobić. Zaraz dentysta, ostatnia wizyta, potem pewnie DD wróci ze szkoły, lekcje, może jakiś mały spacerek, obiadek i msza (biały tydzień) i znowu dzień zleci ani się obejrzę :szok:.
Gratki dla Oliwci z okazji 4 miesiączka!

Martyna - dalej trzymamy kciuki żeby na ang też dobrze Ci poszło!

Abeja, najważniejsze że dzidziuś zdrowy i ładnie się rozwija, a co tam między nóżkami ma to... :-D Motyw na ściany w pokoju Zuzi już wybrany? Czy jednak lokomotywy będą? :sorry2:

Ana - no właśnie to jest to słowo, za Chiny bym sobie go nie przypomniała hihi. Bezpiecznej, komfortowej podróży życzę!

Cris - słoneczko a gdzieżeś Ty?

Minka - jak się umówimy na oddanie bolerka?

kenzo - aprk nad strzyza to ten kolo placu wyspianskiego/ mickiewicz ,z rzeczka i piaskownica, mala zjezdzalnia etc:sorry2:

gadalysmy kiedys w piaskownicy:cool2:chyba o niejedzeniu/jedzeniu dzieci i karmieniu cycem - takie tam gornolotne tematy:-D:baffled: mja mala to Nadusia, a ja mala , ciemna z aparatem:ninja2:

Minka - jak się umówimy na oddanie bolerka?
wybierasz sie moze jutro do kina w Gdyni?? ja chyba bede ;-) ciekawe czy jutro bedzie więcej mamuś hihi
ale dzis wieje.... malo mi glowy nie urwało byłam na poczcie odebrac przesyłkę przysłANO mi a wlaściwie Julci mleko Candia plynne dla dzieci od 1 do 3lat:-D i odebrałam list dla R po 6m-cach księgi wieczyste informuja że dokonały jakieś zmiany w migracjach wpisów ale wypisu z KW nadal nie ma... od grudnia:baffled::angry:

reklama
witajcie lasencje po długim weekendzie, my po przeprowadzce, strasznie to zagmatwane wszystko, chwilowo jesteśmy u rodziców, potem (tzn od lipca) będziemy się starać o własne mieszkanie żeby kupić
dziewczyny wiecie jakie korki były do zoo!?!? :szok::szok: już od Polanek zero ruchu, wszyscy do zoo jechali, tata mój się wkurzył i zawróciliśmy, w końcu wylądowaliśmy w parku oliwskim

Kenzo, witaj! ja też siedzę z małą w domu, mieszkam niedaleko, więc na spacerki chętnie pójdę!

Do góry