reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
witajcie

no iza gratuluje;-);-)ale się uśmiałam:rofl2::-D:-pwidzę,że z matematyki jesteś całkiem dobra:rofl2:

a jogurt najlepiej dawać naturalny, a co do danonków... ja nadal ich nie daje dzieciom-bo tak naprawdę nie ma w nim nic niezwykłego-tylkoo w reklami bajerują,ze tam tyyyyyyle wapnia jest:dry:cena też ciekawa, jak na 4 małe kubeczki, z resztą z monte tak samo-tylko konserwanty ładują:angry:wolę już zwykły serek waniliowy dać-my żeby za słodki nie był to dodajemy do niego zwykłę płatki kukurydziane(takie niesłodzone) i do jogurtów owocowych również.

u nas z mleczkiem krowim, jest tak, że będę czekać do 3-4 lat z Ritą ze wzg na nerki a z Emusiem na możliwość alergii. ale daje im przetwory mleczne, więc nie są stratni- z resztą moja Doktor całkiem dobrze mnie w tym wszystkim prowadzi i póki co jej rady są dla mnie dobre:tak:dziś się dowiedzieliśmy, ze jego alergia jest na konserwanty, a ponieważ on nie je takich typowych przetworów z konserwantami i barwnikami, okazało się,że prawdopodobnie to przez pomidory:szok:bo oni je sztucznie pędzą!!masakra. z ogórkami tak samo, i teraz najbezpieczniej jeść: jabłka, gruszki, kiwi, kapustę i jakieś marchewki... a pomidory i ogórki,- i te wszystkie szklarniowe, mają na sobie cały nawozowy syf-brzydko pisząc:baffled:no pewnie jeszcze mrożonka.
co do samego szczepienia, to Emuś zniósł dzielnie, na kolanach taty, u mnie pewnie by się rozczulał:sorry2:i nasz synuś waży 13,6 i mierzy 87 cm:szok::szok::szok:za niedługo Ritę przerośnie. Młody ma gabaryty 2-2,5 letniego dziecka i do tego jeszcze siłe 3 latka, jak to określiłaDoktor-więc mamy uważać, bo wszędzie będzie się podciągał, więc to początek dostarczania nam wrażeń... a nie koniec:no:z tą sił się zgadzam, bo wczoraj przeniósł bukłak 5-cio litrowy z wodą od przedpokoju do kuchni- czyli długość mieszkania:szok:!

dobra uciekam, do mężulka jakiś film obejrzeć:tak:miłego wieczora wszystkim zyczę:-):tak:
do jutra

Hehe z matmy to swoją drogą orłem nigdy nie byłam, ale ogólnie to raczej wina mojego panikarstwa.
Dlatego wcale się nie widzę za kierownicą, jakaś sytuacja podbramkowa to zasłonię oczy, nacisnę gaz i zacznę krzyczeć (tak było na gokartach hehe).

Cris - wow, gratki dla dzielnego, dużego Emiego! Ciekawe ile będzie miał wzrostu, gdy będzie dorosły :confused::-) Wiem jaka Ty jesteś duża a jak to wygląda u Twojego mężatego?

Laski - zajrzyjcie na wątek spotkaniowy - liczę na Was :rolleyes:

PS: Dziś Dzień Kota, proszę ładnie podrapać swoje kociaki za uszkiem...

WildWild to już roczek łomatulu jek ten czas ucieka:szok::tak::-)

Antosiu
Dla Ciebie wszystkie cuda tego świata...
Dla Ciebie ciepło słonecznego lata
Dla Ciebie gwiazdki, co błyszczą na niebie
Dla Ciebie nutki w ptaszków śpiewie
Dla Ciebie kwiatki kolorowe
I marzenia deserowe...
Dla Ciebie wszystko co zapragnie dusza
Bo jesteś Aniołkiem, który wciąż do radości nas zmusza!:)

kubus_puchatek41.gif
urodziny52.gif
kubus_puchatek39.gif

Witam i o zdrówko Wszystkie pytam :-)
ja żyje i miewam sie dobrze , dzieci już prawie zdrowe ale katarek nie chce jeszcze im odpuścić :dry:

Wszystkim obolałym chorutkim i smutnym i nietylko;-) gorące przytulaski :tak:

" nie wiem, jak Was, ale nas dopadł kryzys. Nie mówię, że jest fatalnie, ale dobrze też nie. Oczywiście nie poddajemy się i działamy i damy radę, bo tak i jużNatomiast w związku z tym pomyślałam, że fajnie byłoby stworzyć na BB pomoc kryzysowa czyli wszelkie porady na temat tego, jak sobie radzić, jak oszczędzać, jak kupować, jak nie marnować jedzenia itd. Taka samoopomoc myślę, że po pierwsze byłaby wartością samą w sobie, jak również sposobem na integracje i wkład w rozwój BB. Co o tym sądzicie i czy zbierzecie dla mnie od dziewczyn pomysły? Jakby to sensownie zrobić to żaden kryzys nam niestraszny"

dostałam od aniaslu takąwiadomość, więc "wrzucam" Wam temat. jeśli macie pomysły, to przesyłajcie je do admina. ale jeżeli chcecie możemy, również na trójmieście zrobić taki wątek.

u nas ok, troch dziś roboty miałam i niestety zabrakło czasu,żeby coś napisać:zawstydzona/y::no:

uciekam spać, bo padam:baffled:

Cris - dobry pomysł z tym wątkiem, potem takie pomysły "zebrane" można przekazać anaslu. A przyda się taki wątek bo i my zaczynamy odczuwać ten cholerny kryzys, a w przyszłości rysuje się, że będzie gorzej niż lepiej :dry:.

Nocka pięknie przespana, od 20 do 6:30.
Z rana skoczyliśmy sobie na ważenie mojego klopsa, ma 10,160, już wiem czemu mi ręce i plery wysiadają. Oby szybko nauczyła się chodzić jak Anja wróżyłaś :tak:.

A wczoraj oglądałam fajny filmik wart polecenia, komedia romantyczna, ale tak pokręcona że szok, może widziałyście "To właśnie miłość". Plusem gwiazdorska obsada.

Ostatnia edycja:
Hej Ciotki

W końcu porządnie siadłam do komputera.

U nas walentynki super.Dałyśmy z Oliwią prezent Grześkowi,a ten zaczął płakać :zawstydzona/y:
W ogóle tak jakoś fajnie było :-):-):-)

Wczoraj byłam u lekarza,bo w końcu połóg mi się skończył i wszystko jest ok.Dr szukał czegoś do czego mógłby się przyczepić,ale nic nie znalazł :-)

No to teraz mogę śmigać z Oliwią na gimnastykę mam z dziećmi :-p

Dzisiaj próbowałam dostać się z małą do pediatry,ale okazało się,że nie ma już miejsc,a Pani w rejestracji powiedziała mi,że mam przyjść jutro.Swoją drogą ciekawe,bo rejestracja jest od 7.30 a byliśmy pierwsi i już miejsc nie było :crazy:

Oli dzisiaj ładnie spała.Zasnęła zaraz po 23,obudziła się o 3.18 na jedzonko,a później pobudka o 6.43 :-).Do 8 posiedziała Po 8 usnęła i do 10 spała jedzenie i znowu śpiolka sobie :-) Zaraz pewnie się obudzi nakarmię ją ubiorę i zmykamy na spacerek

Miłego dnia

reklama
Nocka pięknie przespana, od 20 do 6:30.
Z rana skoczyliśmy sobie na ważenie mojego klopsa, ma 10,160, już wiem czemu mi ręce i plery wysiadają. Oby szybko nauczyła się chodzić jak Anja wróżyłaś :tak:.
.

Nadia tyle wazyla jak miala 6.5 msc pediatra sie za glowe zlapala a ja wygladalam jak z obozu zaglady:baffled::sorry2: teraz wazy 12:confused:

Do góry