reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
O Boshhe,ale mi się znów cięzko Dawida usypiało- koszmar.A wykapałam go wcześniej troszkę,bo zrobił kupę,to miałam nadzieje,że i szybciej zaśnie może,a tu na odwrót!Chyba ze 3 godz. próbowałam go uśpić i niestety dziś wymiękłam,dałam mu cyca.Nie miałam już siły- głównie psychicznie :(

Damayanti czemu twoje suwaczki pokazują różny wiek Kingusi ??? Dawid też na tym szczepieniu już nie płakał- to chyba już taki wiek :) Dzieciaczki dorastają i nie chcą być beksami ;D

Merka jak tam twoje włosy,bo ile pamiętam to chyba tobie tez wypadały ??? U mnie nadal lipa,kuracje puki co nie skutkują...

Hejka, dzięki za komplementy! Kubuś bardzo się cieszy ;D

Już sama nie wiem co robić. Kubulek przestał już brać antybiotyk, a nadal kaszle. W poniedziałek byłam z nim u lekarki i niby wszystko jest ok. To dlaczego kaszle??? Normlanie słychać jakby mu sie flegma odrywała. Wkurzona jestem strasznie. Pewnie znów pójdę do lekarza. Ale poczekam jeszcze parę dni. Bo byc może to mu ustąpi. Chyba też górne jedynki bedą mu się wyżynać. Moja mama twierdzi, że coś tam widzi. I, że one teraz będą mu schodziły. Poczekamy , zobaczymy. mOże ten kaszel jest od ząbków??? Nie wiem sama.
Wczoraj wieczorem pojechałam na zakupy do klifu i zostawiłam mojego męża z Kubulkiem. Kubus dostał cyca około 19 . Ja wróciłam o 23:30 i ładnie spał. Jarek podał mu tylko herbatkę, którą całą wypił. Przytulił się do mojej piżamy i zasnął. Kochany dzieciaczek.

Merka , a mój z Aventu smoczka nie chciał ciągnąc. Ten smoczek dr. Browna ma bardzo szeroką dziurke do podawania kaszki i naprawdę pije z niej super. Kubki niekapki i ustniki silikonowe też przerabialiśmy. Ale taka butelka to jednak wygoda. Jak sie bawi, stawiam mu butelkę w zasięgu wzroku i często sam po nią chwyta i wkłada sobie do buzi. Tylko tyle, że cały jest przy tym mokry, ale widze, że zabawę ma przednią.
Pogoda do d.... Cały czas pada i wogóle nie wychodzimy na dwór.
POzdrawiam

Dawidowa włosy nadal sypią się ze mnie i już nie wiele mi ich zostało :( :p. Ten specyfik, który czasem wcieram (jak sobie przypomne) pomaga chyba o tyle, że zaczęły mi rosnąć "nowe" włosy na razie mają ok 1 cm. Już się poddałam czekam tylko kiedy już wreszcie wyjdą te co mają wyjść bo wkurzają mnie wszędzie leżące moje włosy ::).

Lenka ostatnio nie może zasnąć wieczorem. wczoraj padła dopiero o 23:30  całe szczęście nie marudzi wtedy tylko śmieje się, ale jeszcze do niedawna to o 20:30 miałam już "czas Wolny".  A dziś śpi do teraz - z małą przerwą na mleczko.

Dziewczyny dzieci tez odczuwaja skutki tej pogody. Mati wczoraj caly dzien byl marudny, jak juz tesciowej udalo sie go ululac po poludniu, to spal po 2 godziny, a nie jak zwykle po godzinie. Tyle tylko, ze ululac bylo bardzo ciezko... Jak wrocilam z pracy, to plakal i na chwile sie nie dal odlozyc. Caly czas chcial byc na raczkach. Moze tesknil? Po kapieli nie chcila w ogole mleka i na glodnego poszedl spac. Zasnal od razu, ale obudzil sie przed pierwsza, gdzie zwykle budzi sie o 5 :mad:

Zrobilam mu wczoraj zupke jarzynowa, ale dodalam kilka koszyczkow brokul. Dzisiaj mu ja podam, ciekawe jak bedzie reakcjia? No i zaraz zabieram sie za robienie deserku- pierwszy raz, bo zawsze Skarby Ogrodu z BoboVity zajadal.

Merka czy Twoje szczescie tez tak smiesznie wyglada z dolnymi jedynkami? Jak Mati sie smieje lub drze sie, to wystaja mu dwa zabki"; jeden dluzszy, drugi krotszy ;D Rozkosznie to wyglada ;D

Acha! Pojawial sie tu watek zupek i wlasciwie wszytskie robimy na tej samej warzywnej bazie, ale ja dodoaje jeszcze lyzeczke ojelu sojowego i 2 plaskie lyzeczki kleiku ryzowego. Korci mnie, zeby zrobic z mieskiem, bo te gotowe lubi. Robila juz ktoras z Was? Z jakim miesem? Krolik, kurczak czy indyk? No i jaka czesc zwierza? Piers?

heja!
A ze mnie się kudły sypią, że aż dziś mój mąż zaczął na mnie krzyczeć, że mam włośnicę >:D chyba :):):) Tak chcę sobie zapuścić, ale już wymiękam... czekam, aż będzie widać łyse placki :(

Co za pogoda, znowu nie byłyśmy 3 dni na spacerze :( Dziś robimy wypad na zakupy, to przynajmniej Julka łyknie powietrza w drodze do samochodu i spowrotem :) Czeka nas kupowanie prezentów i coś mnie trafia, bo budżet świąteczny mamy jakby ujemny a w tym roku chętnych do obdarowywania masa jak nigdy :(

Kończę jogurcik i idę malować włosy, a niech już wypadną do końca, ale chociaż bez odrostów >:D :p

No! Zupka zjedzona w calosci, na paczatku minke mial zdziwiona, ale najwyrazniej smakowala! Za to przetarte jabluszko z bananem nie! Zaciskal usteczka i nijak nie mozna mu bylo wpakowac :D Trzeba bedzie kupowac :mad: Moze jablko nie bylo wystarcajaco slodkie? Dodajecie cukier? Bo wolalabym nie, po co przywyczjac, ale w gotowych jak sie nie myle jest.

No i dalam mu herbatki w niekapku (a moze jednak kapku, bo caly mokry byl ;), chyba zle dokrecilam butelke). On GRYZIE ustnik zamiast pic!!! Co za dziecko?

Mlody nakarmiony, teraz idzie mama jesc! Pa!

Martyna dalam tego banana, bo gotowe deserki jablko-banan zjada i pomyslalam, ze samo jablko moze byc troszke za kwasne. Hmmmmm.... sprobuje tak jak mowisz! Dam mu bez banana, a jak nie bedzie chcial, to sprobuje samego banana, bo chyba juz mozna, nie?
Moj maly tez jakis nieswoj dzisiaj. Spal od 11-13, zjadl zupke i marudzil. Odlozylam go raczej nie wierzac, ze zasnie (toc chyba sie wyspal??) i co? SPI! A sasiad drugi tydzien jak nie wierci, to napiernicza mlotkiem grrrrr....To chyba ta pogoda...

moj dzis tyez marudzi i to baaaardzo ale spac nie chce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ja juz nie wyrabiam!!!!!!!!!!

ja dzisiaj zrobilam zupke z mieskiem, ale nie przypasila mlodemu
dalam piers indyka....

zmykam bo znowu marudzi

reklama
czesc
mozna sie przyłączyć?
czesc Magdabial ;), widze, ze tez tu wpadasz? :)

jestem mama Jaska, ktory dzis konczy 8 miesiecy. mieszkamy sobie w Bolszewie (okolice Wejherowa). fajnie poznac mamy z tak "niedaleka" :)

pozdrawiamy

Do góry