reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hejka kochane!!

Właśnie wróciłam z badań na test po obciążeniu glukozą, wyszło że mam cukrzycę ciążową wynik 233, jestem załamana, jutro koniecznie mam iść do lekarza i dostanę skierowanie do szpitala, niewiem co będzie. Teraz wyszło dlaczego tak dużo już przybrałam na wadze -11 kg to sporo jak na 6 miesiąc. Boję się o synka. Nic niewiem na ten temat. Do tego od wtorku jestem sama bo Robert wujechał w delegację ale wraca już dzisiaj w nocy na szczęście.

reklama
Oj Gosiaczku, bidulo, to całkiem spory wynik. Pewnie w szpitalu przebadają Cię wzdłuż i wszerz a potem będą kazali trzymać dietkę i kłuć się glukometrem. Więc nie bój się, dobrze że będziesz pod opieką lekarską. Ciekawe czy to twardnienie brzuszka miało jakiś związek z cukrzycą?
No ale trzymam kciuki by wszystko jak najszybciej wróciło do normy. Pogłaskaj ode mnie i Paci małego Juniorka.

http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_bezpieczenstwo_artykul,5100.html - znalazłam taki tekst, poczytaj sobie.

Ostatnia edycja:
gosiaczek badania miałaś robione po obciążeniu 50 gluzkozy czy 75?Jadłaś może na dzień przed badaniem dużo słodkiego?

Przedwczoraj to zjadłam 5 pączków, słodkie jogurty chyba 2, soki owocowe piję codziennie, ciągnie mnie do słodyczy strasznie. Wczoraj to za dużo słodkiego nie jadłam, 2 pomarańcze wieczorem tylko i w ciągu dnia jeden batonik.

Miałaś robiony ten bardziej wiarygodny test,bo te po obciążeniu 50g często są zawodne Mi lekarz powiedział,że co najmniej 24 godziny przed badaniem nie jeść słodkiego,bo bardzo często w badaniach wychodzą czekoladki cukier,a nie cukrzyca ciążowa.Co do wagi to ja teraz co 4 tygodnie średnio mam 4kg więcej więc,a na początku przybierałam na wadze bardzo mało.Co prawda na początku ciąży nie miałam za bardzo ochoty na słodkie,ale teraz jem coś codziennie-chyba na zapas,bo później to raczej nie zjem tego co lubię.
Dobrze,że lekarz da Ci skierowanie to zbadają dokładnie poziom cukru,ale pierwszy wynik nie zawsze oznacza cukrzycę ciążową,a Wasz synek na pewno będzie sobie zdrowo rósł nawet gdybyś miała stwierdzoną cukrzycę ciążową.Tym bardziej,że pisałaś po usg,że jest odrobinę większy niż wskazuje na to jego wiek z OM-ja zaczęłam więcej przybierać na wadze odkąd Oliwia zaczęła nadrabiać zaległości może Ty tyjesz więcej,bo Wasz synek ładnie sobie rośnie.
Najważniejsze że masz dobrego lekarza i głowa do góry.Jesteś pod dobrą opieką,a sprawdzić zawsze wszystko trzeba :-) tak jak w moim przypadku z tym,że ma ja mam stwierdzone IUGR-wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu.

Trzymamy kciuki

Dzięki Ci bardzo Maarciag, też tak właśnie sobie myślę teraz że taki wysoki wynik może wyszedł mi przez te słodycze co ostatnio pochłaniam ale to ze smutku bo Moje kochanie wyjechało we wtorek w delegację iwraca dzisiaj w nocy więc zajadałam to słodkim chyba i możliwe że stąd ten wynik taki okropny.
Każda ciąża inna jak widać, u Ciebie na początku waga prawie nie drgnęła ale teraz nadrabiasz i Oliwka sobie ładnie rośnie a u mnie jakoś od początku 2miesiąca ciąży waga wzrastała i już mam 11kg więcej a to tyle co przez całe moje poprzednie ciąże. Zostało nam jeszcze około 4 mies. więc myślę że jakaś dietka i może leki zrobią swoje i będzie wszystko ok.

Dobrze że Was mam, dzięki za wsparcie.

reklama
Gosiu trzymamy kciuki żewby było w porządku z maluszkiem! a może to i lepiej ze masz się zgłosić do szpitala, będziesz w 100% pewna że wszystko jest w porządku! buziaczki

Do góry